Zondag 3 november om 11::00 uur

Geschreven op: 04 november 2019
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

Het genot van een competitie met dorpsclubs kan niet vaak genoeg bezongen worden. Waar we in juli even dreigden te worden ingedeeld met vier clubs uit Dordrecht en twee uit Gorinchem mogen we na een dwingende oproep aan de competitieleider dit seizoen onder andere  naar Riel, Baarle, Gilze, Chaam en Alphen. Vandaag waren we onderdeel van een heuse supersunday op sportpark 't Hoogeind in Molenschot. Alle  seniorenteams spelen thuis en dat levert reuring op. Spelers van 2 en 1 kijken bij 3, vanaf een uur of half een verzamelt zich een schare trouwe supporters en spelersvrouwen zich voor de kantine. Na het douchen verschijnen de eerste kratjes bier onder de statafels. Het voetbalveld als kern van het dorp. En het is een fraaie supersunday voor de sympatieke blauwwitten want nadat op het hoofdveld het tweede Reeshof 7 met lege handen terug naar Tilburg stuurt is het aan de hoofdmacht om TVC ook al met nul punten naar Breda te laten vertrekken. En dat beide keren na een spectaculaire 4-3.
Wat kon Molenschot 3 aan dit succes toevoegen is natuurlijk de vraag. Het antwoord: veel strijd, passie, een zuiver-buitenspel-doelpunt, en nul punten. De punten gingen vandaag mee naar Jeka. Onder een prachtige blauwe lucht op een zalig veld begon het allemaal nog ongelukkig. Het gememoreerde buitenspel werd even niet opgemerkt door onze grens, kans na kans werd verprutst en het nog puntloze Molenschot mocht even geloven van de nul af te komen. Met de komst van de vijfde colonne (eerst twee- en later drie man sterk) kantelde de wedstrijd. Een attente Lau tikte een corner binnen en met 1-1 konden we gaan rusten. Ondanks de voorspellingen van hevig herfstweer bleef het waterige zonnetje vrolijk schijnen en vrolijk werd ook het tweede bedrijf voor ons. Een vrije trap van gelegenheidssspelverdeler Marc zorgde voor de voorsprong en niet veel later volgde Jens zijn voorbeeld. De rol van onze vijfde colonne veranderde vandaag in die van twaalfde man. Hun gesmeek om een vrije trap na aanvankelijk niet bestrafte overtredingen trok de weifelende scheids over de streep. En zo was het niet alleen aan prima veldspel maar ook aan de trouwe schare te danken dat er toch een smetje op de supersunday van de thuisclub bleef. De sfeer in de kantine in de derde helft was er niet minder om. Na vijf wedstrijden hebben we meer punten dan vorig jaar aan het eind van de competitie, waar gaat dit eindigen? We durven ee niets over te zeggen. Maar we kijken al uit naar de volgende uitpot, komende week bij Viola in Alphen. Los van het resultaat weten we nu al dat het leuk gaat worden.