Wedstrijdverslag

Zaterdag 31 maart om 10::30 uur
4

JEKA JO17-1

Wisse
Mees
Mickey (2)

1
MZC'11 JO17-1

periode berekening

Geschreven op: 31 maart 2018
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

De KNVB, de bond waar we als club en als spelers veel contributie aan betalen. Onze bond, die bestaat bij de gratie van die ruim miljoen jongens en meisjes en mannen en vrouwen die voetballen vergeet soms wel eens dat zij er voor ons zijn. En niet wij voor hen. Na jaren wordt eindelijk de winterstop verlengd en het seizoen doorgetrokken tot het moment dat voetballen pas echt lekker wordt. De maanden april en mei namelijk. Hulde aan de bond zo lijkt het. Maar als dan, zoals ieder jaar in februari de kou en in maart de regen over ons heen valt, wordt het programma in zijn geheel ingehaald in de meivakantie. En zeker nu de economie aantrekt is dat het moment dat al die jongens en meisjes op vakantie zijn. Dankzij snel handelen van onze wedstrijdsecretaris (dank Frans) en medewerking van MZC lukte het op de valreep de inhaalwedstrijd van drie weken geleden (vorst en sneeuw) niet op 28 april te spelen, maar op 31 maart. Bent u er nog? Bijkomend voordeel van deze datum is dat we over al onze eigen spelers beschikken, de A1 is namelijk vrij en we hoeven dus geen jongens door te schuiven. Met de gebesseerde Jules op de bank geflankeerd door Daan en Mickey starten we drie weken na het einde van periode 2, na twee wedsrijden in periode 3 aan wedsrijd 6 van periode 2. Als u er nu nog bent dan bent u echt een liefhebber. De zesde pot dus voor de tweede periode, een periode waarin we verloren van koploper Unitas, maar de rest van onze wedstrijden wonnen. In oktober speelden we uit in Zierikzee onze slechtste wedstrijd van het seizoen, het leverde een 2-0 nederlaag op. Vandaag dus alle reden om revanche te nemen op onszelf. Op het ongewone tijdstip van 10.30 uur en ook nog eens op kunstgras. Op het hoofdveld vond blijkbaar een heel belangrijke wedstrijd plaats. 
De B1 heeft moeizame weken achter de rug, met de ruime nederlaag in Souburg vorige week als voorlopig eindpunt. De jongens waren gebrand. En dat uitte zich in een onrustig begin met felle duels en vrij veel balverlies. Het was wennen onder de lentezon. Aan zeeuwse kant was dat ook zo en dus verliepen de eerste 15 minuten voor de neutrale toeschouwer vrij saai. JEKA iets sterker, kleine kansjes, veel lange ballen, zo ongeveer. Na een overtreding op een meter of 20 van de goal is er op een kwartier een mooie kans voor Wisse de bal voor de goal te brengen. Onze linksbuiten besluit anders en krult de bal prachtig de verre kruising in. 1-0. Een tweede vrije trap levert ook een enorme kans op. Mees loopt buitenom weg, Wisse steekt en Mark kan binnenlopen. Maar verzuimt dat te doen. Als we niet veel later weer een vrije trap krijgen na een harde overtreding is het wel raak. De keeper verwerkt het schot van Wisse matig en Mees is er als de kippen bij om binnen te schieten. We zitten voor rust op rozen zo lijkt het, als kort voor tijd de 2-1 vrij letterlijk uit de lucht komt vallen. Lange bal, afvallende bal, volley. Of, zoals de verbouwereerde Didi in de rust zou zeggen: 'zo maakt ie hem nooit meer'. 
Na de thee komen Daan en Mickey voor Job en Mark. We zakken iets meer in en we spelen slimmer dan voor rust. En het levert na een foutieve pass achterin een hele goede goal van Mickey op die attent reageert en twee man uitspeelt en met binnenkant rechts afrondt. We geven in de tweede helft eigenlijk niets weg we domineren en we creeeren kansen. Waar we te weinig mee doen en waardoor we ons doelsaldo vergeten op te krikken. Juist zo belangrijk in de jacht op de periodetitel. Er valt nog wel een vierde treffer, en wat voor een. Mees verovert de bal op het middenveld, speelt Wisse in, die verlengt op Jules en zelf doorloopt, Jules kaatst op Daan, die speelt de doorlgelopen Wisse in en de harde voorzet wordt door Mickey binnen gelopen. PS4-2018. 
We winnen dus met 4-1, het had meer kunnen (en moeten) zijn en we zijn nog in de race. Nu weer drie wedstrijden in periode drie en uiteindelijk ergens in mei spelen we nog een inhaalpot uit periode twee. Ik snap het nog, hoop ik. Komende weken volgen topwedstrijden tegen Roosendaal en Zeelandia, het moet beter dan vandaag maar de weg omhoog is duidelijk weer ingeslagen. 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.