Wedstrijdverslag

Zaterdag 9 december om 02::30 uur
7

JEKA JO17-1

Job (2)
Mees
Joost
Wisse
Mark
Jules

0
Steenbergen JO17-1

mooie afsluiter

Geschreven op: 10 december 2017
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

De winter viel nog net niet in deze zaterdag. Nog niet in Breda tenminste en daarom kon de geplande afsluiting van de eerste seizoenshelft gelukkig gewoon plaatsvinden. Rond half twaalf kwamen de eerste spelers al naar JEKA om de B2 te zien spelen tegen Oosterhout. Een half uur later konden we aanschuiven voor een geweldige lunch, geheel verzorgd door Leo en Leander. Warme broodjes, belegde broodjes, sapjes, melk, yoghurt en fruit. Top! Na de lunch nog even de slotminuten van een winnende B2 en dan door naar de wedstrijdbespreking. Halfweg het seizoen is er na de grote lijnen van de eerste maanden nu steeds meer ruimte voor details. Berrie legt de nadruk op hoe je ruimte maakt voor elkaar, welke keuzes gemaakt worden in de drukte, hoe gaan we om met de tactiek van de tegenstander. Deze B1 is gretig en dus hoeft er in de voorbereidende uren niemand op scherp te worden gezet, hoeft het belang van een wedstrijd niet te worden besproken. Dat geven de spelers zelf wel aan en dus gaat het over de wedstrijd van vandaag en wat er deze week moet gebeuren.  
Zoals iedere week tegen half drie is het koud en vooral nat. De afwisseling deze keer is dat het niet zoals in voorgaande thuiswedstrijden regent, maar dat we vandaag hagelstenen op ons hoofd krijgen. Timo keert na zijn gekneusde ribben weer terug, Jules is er ondanks rugklachten bij en Tim is de derde speler die op de bank begint. In het veld de eindelijk pijnvrije Didi op goal, achterin Dries, Pieter, Leander en Mees, op het middenveld Mark, Joost en vooruitgeschoven post Daan en voorin Job, Mickey en Wisse. 
Anders dan in de voorgaande weken is de opening niet voor ons. Steenbergen speelt behoorlijk en het spel is in evenwicht. De keren dat wij eruit komen zijn de keuzes niet altijd juist en kansen zijn er niet te noteren. Het duurt tot kort na de 20e minuut voordat de eerste goal valt. Wisse heeft dit seizoen al veel mooiere goals gemaakt, maar ook deze is weer belangrijk. Na de 1-0 gaan de sluizen even open. Limksback Mees verschijnt in de zestien van Steenbergen en schiet de 2-0 binnen, ook al geen beauty maar ook deze telt gewoon. De derde goal is een wel prachtig. De pass van Mark, de actie van Mickey die twee man passeert en vanf de achterlijn overzicht houdt en de inkomende Joost inspeelt. Prachtgoal. Niet veel later valt de 4-0 als Job attent is bij slecht wegwerken door de laatste man. Gee beste eerste helft en dan 4-0 voorstaan, prima. 
In de  rust komen Jules en Timo voor Joost en Wisse, even later vervangt Tim Mickey. JEKA is de duidelijk betere ploeg, en de score loopt op via een opnieuw attente Job. Dan is het het tijd voor de tweede beauty van de dag als Mark een vrije trap in de verre kruising krult. Ondanks de forse achterstand blijft Steenbergen sportief en voetbalt het met aanvallende intenties, een compliment waard. En bij vlagen komen de gasten er goed uit. De verder foutloze grensrechter (vooral ook sterk bij het aangeven van de wissels op kordate en strikte wijze) ziet eenmaal buitenspel over het hoofd en dan is er bijna de eretreffer, de bal gaat wonderbaarlijk langs in plaats van tussen de palen. En dus is het slotakkoord voor Jules die een voorzet van rechts goed binnenkopt en de 7-0 aantekent. We sluiten de eerste seizoenshelft af als derde, een opmars die de laatste weken vorm krijgt door weinig weg te geven, dominant te voetballen en veel kansen te creeren. En daarom is het mooi te horen dat de spelers ondanks de ruime overwinning ontevreden zijn. Ze weten dat het beter kan, dat er nog meer gescoord kan worden en dat er nog te vaak niet de juiste (makkelijke) oplossing wordt gekozen. Maar ja, na een 7-0 overwinning past ook tevredenheid en trots. We staan in de 2e periode op negen uit drie, het kan nog een mooi en lang seizoen worden. Dat besef leeft onder de hele groep en dus is het uitkijken naar de volgende competitiewedstrijd, uit bij de koploper. Tot die tijd volgt er een mooi rijtje activiteiten met de run for a smile, een toernooi bij OJC, wedstrijden tegen TSC, Madese Boys en Feijenoord en een serie trainingen. Maar tot die tijd is er ruimte voor rust en het opladen van de batterij. We sluiten deze topdag af met een drukbezochte borrel met spelers en ouders, het is gezellig in de kantine en we kijken tevreden terug op de eerste helft van 2017/2018. En alvast reikhalzend naar de tweede helft. 
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.