Wedstrijdverslag

Zondag 25 maart om 01::30 uur
0

PCP 7

5
JEKA 12
Tim
Coen
Jasper
Marco
Michiel

lentekriebels

Geschreven op: 26 maart 2018
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

Was de thuiswedstrijd tegen het sterke PCP al een zalige pot met onverwachte wendingen en mooi voetbal, vandaag zou het twaalfde nog eeens dunnetjes overdoen. En dan zonder een zuchtje wind, onder een stralende hemel en op een fraaie grasmat. Voetbal zoals voetbal bedoeld is. 
Al bij aanvang is duidelijk dat het een mooie middag gaat worden. De tegenstanders is compleet en hun warming-up ziet er indrukwekkend uit. Gezamenlijk rekken en strekken, steigerungetjes maken en rondootjes om jaloers op te worden. Maar ook bij ons puilt de kleedkamer uit, alle spelers willen zich na de siberische weekenden laven aan de voorjaarszon. 
Stipt half twee blaast de man in het geel vanmiddag voor de eerste keer voor de aftrap, hij zal dit hierna nog 6 keer moeten doen. Want al was de PCP warming-up indrukwekkend en al hebben de jonge en snelle spelers in groen-wit best individuele klasse, het collectief overwint vandaag. Met rust aan de bal, kracht in de duels en met veel vertrouwen in elkaar speelt JEKA het slim. Keer op keer trappen de razendsnelle vleugelspelers in onze buitenspelval en als de eenmalig teruggekeerde grensrechter Mossou (wat was ie weer scherp) eens niet hoeft te vlaggen is onze keeper er razendsnel uit om redding te brengen. De van een griep herstelde Tim laat zien waar routine goed voor is. Scoorde hij thuis al fabuleus tegen deze tegenstander, de slimme wijze waarop hij zich vandaag vrij kapt en op Kluiveriaanse (of is het VanHeijsteriaanse) wijze binnen puntert is een genot om naar te kijken. PCP zet na deze tegenvaller aan en voert de druk op. Maar ook in verdedigend opzicht laat Tim zich als potentiele man of the match zien door een zeker doelpunt op MichelValkeiaanse wijze van de doellijn te punteren. Anders dan de voormalige Spartaan doet onze linksback het wel op de juiste wijze en de bal springt terug het veld in. Kort voor rust valt de vorentscheidung, ik gebruik bewust een duitse term omdat het een efficiente goal is. Een-tweetje tussen Marco en Coen, loopactie Jeroen van Dongen en Coen die op zijn duits met laufpensum de zestien in komt en klinisch afrondt. De thee is zalig, we drinken hem buiten in de zon op. We spreken af scherp te blijven en het niet meer weg te geven. En dat lukt. Binnen 5 minuten is het gedaan met het verzet van PCP als Jasper als laatste man opstoomt, kaatst met Michiel en de bal nog fraaier als ooit uit bij RAC de bal van een metertje of 24 in de bovenhoek jaagt. Niet veel later is het Michiel zelf die karakteristieke wijze scoort. Buffelend en duels aangaand verovert hij de bal tegen een fysiek sterkere tegenstander en vervolgens speelt hij ook de wild uitkomende keeper koel uit. Knap. Het slotakkoord is voor Marco Janssen die een corner van Willem de Jongh binnenkopt bij de eerste paal, Bep Bakhuis wordt er zelfs door onze tegenstanders bijgehaald. Mooi om te zien dat de nederlandse voetbalklassiekers onderdeel zijn van de inburgeringscursus. Het blijft als altijd lang onrustig in de kantine van PCP waar Jan de Graaf warm wordt verwelkomd door zijn oud-ploeggenoten. Waar Germain na een goed gesprek na drie jaar zijn stadsfiets weer in ontvangst neemt en waar Lode na de eerste krat de microfoon krijgt en blau blau blau blüht die Ensia ten gehore brengt. 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.