Zondag 17 februari om 11::00 uur

Geschreven op: 19 februari 2019
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

Het zal die enkele oplettende lezer niet zijn ontgaan. Van de uitwedstrijd in Teteringen, een weekje terug, ontbreekt het wedstrijdverslag. Ach, zal die enkeling denken; 'de wedstrijdverslaggever was er niet, dus even geen stukkie'. Zo simpel was het niet. Hij was er wel. En stond zelfs (met forse rugpijn, de topper) een uurtje binnen de lijnen. Bij aankomst was het koud, de helft van het veld was witbevroren en de jonge tegenstander liep al warm. De omstandigheden waren allesbehalve optimaal. En het eerste kwartier was om te janken zo slecht dat zelfs om het comedycaperiaanse foutenfestival niet te lachen viel. Het was een wedstrijd om snel te vergeten en zelfs het relativeringsvermogen van 50plus-spelers was niet in staat om de 8-0 in een helder perspectief te plaatsen. Vandaag geen vorst en zelfs geen kunstgras. Een voorjaarszonnetje, amper wind en een echte (matige, maar toch) grasmat. Het technisch hart van het vijftiende was de hele week in de weer geweest met appjes, mailtjes, telefoontjes, smeekbedes, gesprekken en slinkse moves om een elftal op de been te brengen. Liefst drie aankopen leverde het weekje 24/7 zoeken op. En omdat we van collega technisch harten hadden begrepen dat je pas wat kan zeggen over je werk als alle aankopen ook in het veld staan stonden ze dus alle drie vanaf de aftrap in het veld. Zo doe je dat. Geen van de leden van het TH was dan ook teruggetreden deze week, wel was een aantal van hen afwezig vandaag. Waarschijnlijk al weer velden afstruinend naar nieuwe aanwinsten. Met de 7e keeper van het seizoen onder de lat, een prestatie waar zelfs de Parel van het Zuiden niet tegenop kan, en twee aankopen op het middenveld wisten wij uit welk vaatje getapt zou gaan worden. Het vroegdrukvaatje. Met ook Jasper weer in de gelederen, na de winterstop verrassend met het kapsel dat hij droeg toen hij nog fulltime achter de tap stond in De Bommel, was er flink gehusseld met posities. En wat pakte dit goed uit. Nummer drie van de competitie wilde de beschamende uitnederlaag aan de Beukenlaan wegpoetsen, maar daar kwam niets van. JEKA voert vanaf de eerste minuten de boventoon en is heer en meester. De gastheren reageren nog sympathiek en begripvol, de sfeer is prima. Zelfs na de fraaie 1-0 van Sam na een magnifieke lob en ook nog wel na de 2-0 van wederom Sam na een prachtige aanval blijft de sfeer gemoedelijk. Alsof de thuisclub denkt dat ze ons straks wel zullen oprollen. Maar kansen krijgt Oosterhout niet en als ze dan al eens bij ons doel komen is daar de katatchtige Tobi die ver uit zijn goal meevoetbalt en scherp is. Het is dat zijn stiefvader hem nog eens wil testen en de spits een-op-een zet met onze keeper, met 2-1 gaan we rusten. Na de pauze laat Jasper zien helemaal terug te zijn op zijn oude niveau, en hoger. Met slimme loopacties, met schoten en met box-to-box loopacties. En uiteindelijk beloont hij zijn rentree met een prachtgoal. Hoog boven iedereen uit kopt hij een vrije trap van Marco feilloos en keihard binnen. 3-1 en de sfeer is ineens minder vriendelijk. De dreigende nederlaag maakt een stofje aan in de hersenen van de spelers van de thuisclub waar vast een mooie wetenschappelijke latijnse term voor is. Feit is dat zowel in als langs het veld de sfeer grimmiger wordt en het duidelijk is dat het nog een heet half uurtje (of langer) gaat worden. Her en der een gestrekt beentje teveel, een scheldpartijtje te veel, geweeklaag over dit en dat en veel rumoer. Ver na de 90e minuut valt de gelijkmaker, zoals was te voorzien. Hadden we onze eigen kansen benut dan was er niets aan de hand geweest, nu gaven we de opgewonden Oosterhouters de kans om terug te komen. Al met al een prima punt, eentje waar we op voorhand voor getekend zouden hebben. Komende week ontvangen we hoogvlieger OVV, van de uitwedstrijd herinnert de verslaggever zich vooral een kansloze nederlaag. Maar zoals afgelopen week wel is gebleken kan het vriezen en kan het dooien. Wat dat met deze wedstrijd te maken heeft, geen idee. Voor deze week veel dank aan onze uitstekende jeugdige invallers, komende week hopelijk weer wat meer eigen spelers. En zo niet, ons technisch hart is nog intact en we zoeken gerust weer door.