Zondag 30 september om 10::00 uur

Geschreven op: 01 oktober 2018
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

Wie er bij was al het beamen, de training op woensdagavond was een van de beste en zeker de lekkerste in jaren. 10 spelers vn JEKA 15 die donderdag op zeker met een glimlach om de mond opstonden. De thuisblijvers hebben altijd ongelijk, nu was dat zeker het geval. Maar zou een training met 10 man genoeg zijn om onze zwakker serie in beker en competitie (vier maal verlies) te keren? De aanloop beloofde weinig goeds. Om zes uur op zondagochtend volgde nog een afmelding waardoor een andere speler alsnog moest opdraven. Die deed dat met een gezicht op onweer. Het mooie van een kleedkamer is dat voetbalhumor en kameraadschap snel hielp om het chagrijn te laten verdwijnen. Ook nu, meer dan ooit, had de thuisblijver ongelijk.
Na een korte discussie over de nutteloosheid van de VAR, naar aanleiding van de onderhandse service van Viergever tegen NAC stond het vijftiende te popelen om te starten. Helaas was tegenstander Oosterhout 3 hun tenues vergeten en dus werd het allemaal wat later. En later. Rond half elf kon er dan eindelijk afgetrapt worden, ondertusse liep de bank van Oosterhout met steeds meer later arriverende spelers. Rond elven leken ze wel zo'n beetje compleet met 6 wissels. En die waren nodig, want JEKA verkeerde inmiddels in een ongekend luxe positie Een slechte terugspeelbal was door Germain al lobbend tot de 1-0 gepromoveerd. Een volgend moment van dramatisch uitverdedigen bracht Lau alleen voor de weinig indrukkwekkende keeper. De slechtst ingeschoten bal van het seizoen stuiterde als 2-0 binnen. En om het allemaal nog fraaier te maken strafte Jens een volgende hapering achterin overtuigend af. 3-0. En drie maal een van de spelers die woensdagavond zo fel hadden getraind. Dat kan geen toeval zijn. Ondertussen wisselde Oosterhout de ene na de andere atleet in die ook nog bleken te kunnen voetballen. De wedstrijd was nog niet beslist. Toch was het JEKA dat voor rust nog een keer wist te scoren.  Een domme handsbal in de zestien, pingel, Jens, goal.
Onder het toeziend oog van de vijfde colonne, bijna compleet, en de nodige geblesseerde spelers, begonnen we tegen het middaguur aan de tweede helft. Kort en goed, deze had op een half veld gespeeld kunnen worden. Onze helft welteverstaan. Oosterhout viel aan, wij liepen terug. Oosterhout kreeg kans op kans, wij kregen niks. Maar de verdediging stond als een huis. Krakkemikkig tot op het bot, strompelend soms en met de tong op de schoenen, maar heldhaftig. Marco S., Orson, Jasper en Ferenc hielden stand in samenwerking met uitblinker keeper Hans. Die zich zorgen maakte om het uitlopen van de wedstrijd, hij moest namelijk zijn kleindochter nog naar Utrecht brengen. Als de jonge en fitte middenvelders dat hadden geweten, dat de man die alles pakte en die zelfs een penalty stopte, al een tijdje opa is, dan zouden ze zich nog extra achter de oren krabben. Het werd 4-1 en 4-2, Hans pakte dus de pingel en kort voor tijd kwamen wij toch nog een keer op vijandelijke helft. En met succes, Germain prikte de 5-2 binnen. Een week waarin bleek dat trainen loont, dat de aanwezigheid van de enorme 5e colonne inspireert, dat we soms boven onszelf kunnen uitstijgen, dat een excell-lijst met aanwezigheid niet alles zegt, werd afgesloten met een driepunter. Niet zo gek dat chief vijfde collone Meesters in de derde helft met de ene anecdote na de andere strooide om de stemming tot nog ongekender hoogte te stuwen. Woensdag trainen, zondag Singelloop en daarmee traditioneel een vrij weekend en dan over twee weken zorgen voor een mooi vervolg.