Wedstrijdverslag

Zaterdag 6 oktober om 02::30 uur
3

JEKA JO19-1 ZA

Wisse
Mark G. (2)

4
Kozakken Boys JO19-1

concentratie

Geschreven op: 08 oktober 2018
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

De derde wedstrijd in de vierde divisie. Wat we na twee potjes weten is dat we altijd de volle negentig minuten moeten strijden EN geconcentreerd moeten zijn, dat we aardig kunnen voetballen maar nog grote stappen moeten maken. Met 3 uit 2 ontvangen we vandaag Kozakken Boys. De inschatting is dar het team uit Werkendam weinig lokale spelers in de basis heeft staan, zo komen nogal wat van de roodwitten uit Breda. Zelf missen we de nodige spelers. Aanvoerder Ties is nog altijd geblesseerd en Mickey en Mees F zijn met school naar het buitenland. Vandaag zit Bas als reservekeeper op de bank, vergezeld van de van blessures terugkomende Mark J en Mees van D. Het hoofdveld ligt er in de zalige najaarszon prima bij, rond half drie gaan we er eens lekker voor zitten. En in de eerste minuten lijkt dat ook terecht. JEKA start goed en heeft het betere van het spel en de eerste kans (kansje) is dan ook voor ons. Dan breekt een fataal kwariertje aan, 15 minuten waarin van alles mis gaat. Eerst wordt de snelle buitenspeler de weg naar het doel niet afgesneden waar een sliding of een lichte overtreding afdoende was geweest. Lage voorzet, goal. Vorige week waren we na een tegengoal van slag en leverden we uit de aftrap de bal in voor nog een treffer. Vandaag gaan we in de herhaling. Weliswaar niet uit de aftrap, maar minstens zo vreemd. Een Kozakken Boy ligt op de grond. JEKA levert de bal in bij de tegenstander en blijft met 5 spelers staan kijken of de bal wordt uitgetrapt. DIt gebeurt, terecht, niet en de 2-0 is simpel. Na deze domper volgt al snel de 3-0 en de wedstrijd is na 22 minuten gespeeld. De conclusie over deze minuten is wellicht hard, maar er valt moeilijk aan te ontkomen. De verdediging loopt alleen maar achteruit en verliest veel duels, de opbouw is matig, op het middenveld denken we aan lekker aanvallen en lijkt iedere bal een briljante dieptebal te moeten zijn. De realiteit is dat we de tegentander te veel tijd en ruimte geven, niet mee terug verdedigen en vrijwel elk duel niet of te slap aangaan. Voorin zijn er goede bedoelingen, maar ook hier is het vaak te slap of is er te weinig oog voor elkaar. Een kwartier dus om juist niet snel te vergeten, maar om lessen uit te trekken. Concentratie, felheid, werken voor elkaar, coachen, vooruit verdedigen en simpele oplossingen zoeken. 
Gelukkig herstellen we ons een beetje. Wisse wordt gevloerd in de zestien en Mark benut koeltjes. 3-1. Kort voor rust krijgen we een grote kans op de aansluiting, we missen en tien seconden later ligt de bal aan de andere kant in het netje. De goal rook naar een zuivere treffer, gelukkig is er geen VAR en met een 3-1 achterstand gaan we rusten. 
Na de pauze komt Mark J centraal achterin en schuift Joost door. Helaas moet een van de weinige spelers die wel zijn niveau haalt in de kleedkamer achterblijven, Sjoerd voelt zich onwel.  Een aantal andere JEKA spelers oogt niet fit maar we ziten te krap in de wissels om nu al te veel te veranderen. Aan JEKA zijde wordt hard gewerkt en geknokt, het betere voetbal komt van de bezoekers. Keeper Bonisso redt ons keer op keer met prachtige reddingen, uiteindelijk valt de 4-1 toch na een sublieme bal in de bovenhoek. Mees van D is inmiddels in het veld gekomen, op de bank nu alleen nog keeper Bas en het aantal hinkende JEKA-spelers neemt toe. Met name Joost verbijt de pijn aan zijn enkel en blijft knokken. Een kwartier voor tijd scoort Wisse met een fraaie schuiver de 4-2. De stand is draaglijk zo, het had erger kunnen uitpakken. Maar de koek is nog niet op. Kort na de goal breekt Kozakken Boys uit en Dries tracht te redden wat er te redden valt. Zijn eerste kaart na 11 jaar voetballen is gelijk de rode. We moeten met tien man verder. En dat worden er al snel negen. Bij een duel voor de goal raakt Khalid geblesseerd. Later vandaag blijkt hij een breukje in zijn enkel te hebben, een vervroegde winterstop voor onze rechtsbuiten. Sterkte en beterschap Khalid!
Dan blijkt ook de veerkracht van dit team. Met negen man, Bas verruilt ondertussen op de bank zijn keeperskleding voor blauwe sokken,witte broek en jekashirt, scoren we de 4-3 als spits Mark de punt van zijn rechterschoen achter de bal krijgt. Het zal toch niet. De bezoekers raken in paniek, JEKA ruikt bloed, Bas levert nog een prachtige voorzet af en de spanning die zo lang weg was is helemaal terug. Het blijft bij 4-3, een punt was ook volledig onverdiend (maar wel lekker) geweest. Conclusie: het moet beter, geconcentreerder, met meer overleg en rust, slimmer. Maar ook: we hebben veel potentie, we knokken geweldig, er zit veel meer in. Op naar Zaltbommel, waar we het zeer goed gestart Nivo Sparta treffen. 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.