Zaterdag 22 september om 02::30 uur

Geschreven op: 01 oktober 2018
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

Na een reeks van oefenwedstrijden, na drie bekerpotten, na het terugbrengen van de selectie tot de huidige omvang en na wat gesteggel over wel of geen tweede selectieteam in de O-19 (vanaf nu ‘de A’) was het dan eindelijk zover. De start van de competitie. Met een eindsprint bleef JEKA vorig jaar in de vierde Divisie, dus dit seizoen wacht een mooie uitdaging. De uitdaging om met een selectie met veel eerstejaars te handhaven en door te groeien. Vandaag zonder Diederik (liesblessure) en Mees van D. (al het hele seizoen aan de kant met knieklachten) en zonder Bas (vandaag in Papendrecht met de A2). Vier man op de bank en uiteraard elf man binnen de lijnen. Eerste tegenstander is het Tilburgse Sarto, een team waar we het traditioneel moeilijk tegen hebben. Vandaag, en zeker de eerste helft, is dat niet anders. JEKA begint voorzichtig, verliest veel duels en is slordig in de passing. Omdat ook Sarto niet goed speelt is het voor de neutrale toeschouwers een vrij saaie eerste helft. Dat het druilerig en koud is maakt het er niet lekkerder op langs de lijn. Beide teams creëren weinig, wel zijn de gasten wat balvaster en beter op elkaar ingespeeld. Na een dik half uur fluit de jonge maar uitstekende scheidsrechter voor een overtreding binnen de zestien. De penalty wordt feilloos binnen geschoten en de 0-1 is een feit. JEKA weet niets te forceren en zoekt na een moeilijke eerste helft de kleedkamer op. Trainer Berrie en leider Leo moeten in de rust of sterke thee hebben geschonken of de juiste woorden hebben gevonden want na de thee zien we een ander JEKA. Het is nog niet goed, eerlijk is eerlijk, maar er wordt geknokt en duels worden gewonnen. Met Khalid en Sjoerd als vers bloed en met Mickey achterin in plaats van rechtsvoor vinden de JEKA-spelers elkaar beter. Achterin speelt Lea een dijk van een wedstrijd en samen met rots in de branding Ties wordt Sarto ver van het doel van Bonisso gehouden. Sarto wordt steeds slordiger en laat zich ver terugdringen. Ondanks dat teveel JEKA-spelers nog geen topvorm laten zien worden we wel sterker. Enkele mooie kansen worden niet benut als een Tilburger ineens een voorzet uit de lucht bokst. De penalty is aan spits Mark wel besteed en de 1-1 is terecht. Even lijkt het of de bezoekers weer aanzetten, maar JEKA blijft de gevaarlijkere ploeg. De prima ingevallen Tim speelt slim en zet een aantal maal een goede aanval op, waarbij Wisse uiteindelijk voor de verrassende maar zeer welkome 2-1 zorgt door de bal onder de prima keeper van Sarto door te schuiven. Opnieuw zetten de bezoekers aan, nu om nog een punt te redden. Mark J. redt veel en maakt wat aanvallen onschadelijk. Toch komt er nog een reuzekans en alles wat JEKA is haalt opgelucht adem als een hard schot via de binnenkant paal weer terug het veld in komt. Na 90 zware minuten is de eerste klap een daalder waard. Een driepunter, vreugde en de wetenschap dat voetballend beter kan (en moet). Komende week uit naar Tilburg, ditmaal is ’t Zand de tegenstander. Laten we daar dan ook maar verrassen.