Wedstrijdverslag

Zondag 17 december om 10::00 uur
2

Groen Wit 4

3
JEKA 12
Mees
Gerard
Germain

Zwaarbevochten glijpartij

Geschreven op: 18 december 2017
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

Daar stonden we dan, zondagochtend 22 oktober 2017, met een mannetje of veertien. Onder het afdak aan de hoofdveldzijde van de knusse kantine van Groen-Wit. Na wat verschuivingen en verplaatsingen had het vierde van de thuisclub de wedstrijd dan toch vastgelegd en om 10.30 uur zouden we beginnen. Wij met een schamel punt uit de eerste drie wedstrijden en een dramatisch doelsaldo van een stuk of wat voor en al 15 tegen. We liepen niet over van zelfvertrouwen, zoveel was duidelijk. Maar toen de tegenstander elkaar bij aankomst de hand begon te schudden, elkaars namen vroeg en er voorzichtig werd geinformeerd op welke positie de net gearriveerden wilden spelen ('kijk maar, ik heb al jaren niet gevoetbald...') groeide ons geloof in een eerste driepunter. Tot er van hogerhand werd ingegrepen en de consul bepaalde dat er deze zondag maar een pot op het grasveld mocht worden gespeeld en dat het tweede voorging. We dropen af, wel vriendelijk afscheid nemend van de sympathieke tegenstanders. Met nog een laatste blik op de prima bespeelbare grasmat.
Daar stonden we dan, zondagochtend 17 december 2017, met zijn elven. Onder het afdak aan de hoofdveldzijde van de knusse kantinenvan Groen-Wit, de tegenstander liet inmiddels lachend weten dat ze eindelijk eens compleet waren met 15 eigen spelers. En dat er vertrouwen was om eindelijk weer eens te winnen. De consul was in geen velden of wegen te zien terwijl het hoofdveld er toch vooral wit en bevroren bij lag. Met in de al zonnige  hoeken modderpoelen en in de middencirkel en doelgebieden keurige ijsbaantjes. Er ging dus gewoon gespeeld worden. Gelukkig was er de geblesseerde Mikel die, voor alle zekerheid, de tas had meegebracht en zich aanbood als vlagger. Klasse. Verder moesten we het doen met tien eigen spelers en junior Van Domselaar als elfde man. Groen-Wit trok direct vanaf de afstrap fel van leer. Veel druk op de bal en met een inschuivende centrale verdediger. Het maakte het voor ons, zeker onder deze Thialfachtige omstandigheden, lastig om aan voetballen toe te komen. Na een kwartiertje nam de druk af en kregen we wat ruimte om te gaan voetballen, met de fitste van de twee Van Domselaars aan de linkerflank in een hoofdrol. Na twee keer goed opkomen vanaf de linksbackpositie was het de derde keer raak. De met rechts ingeschoten bal verdween onder de keeper door in het net. Gesterkt door de 1-0 kwamen we beter in ons spel en volgden er kansjes en kansen op meer. De grootste mogelijkheid was voor de laatste weken messcherpe Germain. Maar waar de doelpunten eerder vanuit iedere positie vielen was de kopbal op de doellijn in een verder leeg goal hem nu te veel. 
Na rust bleek de vijfde colonne vrij massaal uitgerukt om ons geestelijke bijstand te leveren, het mocht het eerste kwartier niet baten. Groen-Wit begon opnieuw sterk en kreeg kansen, corners, mogelijkheden en hield ons op eigen helft. En dit keer leidde het wel tot een doelpunt. Via de knie van de verder opnieiuw sterk spelende Jasper viel de 1-1 binnen. Niet onverdiend, wel jammer. Maar zoals steeds de laatste weken toont het Twaalfde veerkracht. Van een in een laag tempo rondtikkend ouwe mannen team worden we steeds meer een hard werkend en opportunistisch gezelschap. We zijn de microversie van waar het met het Nederlandse voetbal naar toe moet. Mouwen opstropen, werken voor elkaar, compact spelen en de bal voorwaarts. En het leverde opnieuw resultaat op. Eerst was het Gerard die eindelijk na 9 jaar oefenen iets had aan buitenkantje rechts. Uit een onmogelijk hoek bekroonde hij zijn prima wedtsrijd met een goal na een vrije trap van Marc. En niet veel later liet Germain na een prima actie van Mees zien dat hij ook als het minder bij hem loopt scherp is. 3-1. Einde wedstrijd zo leek het. Dat het toch nog spannend werd was te danken aan grensrechter die al de drie punten stond te vieren en de buitenspelpositie van de doelpuntenmaker over het hoofd zag en aan de scheidsrechter. We speelden de langste twee minuten uit de moderne geschiedenis, waarbij iedere minuut zo'n 300 seconden duurde, we kregen niet de penalty voor hands waarvoor hij floot en naar de stip wees en we overleefden de laatste kans van de thuisploeg. We staan derde nu in deze knotsgekke competie, op slechts vijf punten van de koploper. Een fijne wetenschap om de winterstop mee in te gaan. 7 zondagochtenden trainen en op 17 februari hervatten we de competitie.Het is wel te hopen dat het gemak waarmee spelers de laatste weken afzeggen, en vooral het late tijdstip waarop ze dat doen, verdwijnt. Een teamsport vraagt dat je er met zijn allen bent en als je dat principe niet onderschrijft moet je je achter de oren krabben. Stichtende woorden zo vlak voor kerst, tot in het nieuwe jaar. 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.