Wedstrijdverslag

Zondag 29 september om 12::00 uur
7

JEKA 7

Sam (2x)
Job (2x)
Tom
Flo
Knakkie
1
Boeimeer 2

Zevenklappers

Geschreven op: 30 september 2019
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

De ene 7-1 is de andere 7-1 niet. Dat is op zichzelf al een vreemde constatering, want hoe vaak eindigt een wedstrijd in 7-1? Laat staan twee maal binnen één week, al helemaal in de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Een dubbele zevenklapper, dat werd zelfs in de gloriejaren in de zesde en vijfde klasse niet gepresteerd. Waar de highscores van toen vielen op een bijveldje in Traaije, of bij het inmiddels steeds verder afzakkende Advendo, worden ze dit prille seizoen ineens behaald tegen grote speler uit Oosterhout TSC en vandaag zelfs JEKA’s eigen angstgegner Boeimeer. Maar waar de zevenklapper van vorige week eigenlijk wat aan de lage kant uitviel, was de zevenklapper van deze week niet bepaald voorzien. Sterker nog, tien minuten voor tijd leek het een onhaalbare eindscore. Maar hé, je moet een gegeven zevenklapper niet in de bek kijken, zullen we maar zeggen.
 
De dag begon zoals typerend voor de invallende herfst; winderig en regenachtig. Dan heb je een goed jack nodig, dat bescherming biedt tegen dit soort zware weersomstandigheden. Als je dan de JEKA-kantine inkomt en je ziet een compleet elftal gehuld in echte softshell zeiljacks met een mooi logo met een beer achterop wordt je toch even jaloers. Want dat is hoe JEKA 7 er tegenwoordig bij loopt, met dank aan regelneef (aka toekomstig teammanager?) Wally en het fantastische biercafe Dok 19 aan de haven, waar je altijd terecht kan voor een lekker (eigen gemaakt) biertje en een potje voetbal kijken. Tot zover het sponsorbericht, overigens puur gebaseerd op eigen ervaringen.
 
De aanwezigheidslijst kende ook deze week weer een hoop honingzoekende door imkers gehouden vliegende steekgedierten, ook wel bekend als de bij. Romijn keerde terug van vakantie en gaf de rolkoffer aan Camel, die in het zonnetje op Tenerife vertoefde. Ook Bram was er (k)nie bij, want zijn gevoelige gewricht had het een week eerder helaas opnieuw begeven op het kunstgras in Oosterhout. Een volle bank dus, waar men vooral schuilde voor de plotselinge bui voor aanvang van het duel. Boeimeer had wat problemen met de wastas en kwam pas enkele minuten voor klokslag 12 het kunstgrasveld oplopen. Daar bleek dat de koerswijziging bij Boeimeer en het ontstane zaterdagelftal zijn weerslag heeft gehad op het elftal dat vorig jaar nog tweede eindigde in de competitie, want er waren flink wat wijzigingen in de opstelling van de ploeg uit de HB.
 
Tijd om af te trappen dus, met de wind aardig dwars over het veld en de bank goedgevuld met de nieuwe jackies. Camel werd op het middenveld vervangen door Droeloe, terwijl Goof achterin plaatsnam naast Tor, geflankeerd door papa to be Freekie en de oudste van de gebroeders Koenders. Droeloeman werd geflankeerd door Knakkie en Job en voorin moest het gevaar komen van Flo, Sam en Thomas, beter bekend onder zijn minder Duitse voornaam Tom. Naast Bruno op het bankie dus vakantieganger Van Soest, de jongste broeder Koenders, Lil Kraney en uiteraard Banckxie. Het begin was vanwege de spekgladde bal en het pijlsnelle veld nogal rommelig, maar de ploegen leken aan elkaar gewaagd. Boeimeer had de kwaliteit vooral in de as van het veld gedeponeerd, maar leek voorin iets te kort te komen en achterin werd het met de minuut kwetsbaarder. Toch werd er fel gestreden om de bal en waren er in de beginfase weinig kansen te noteren. Langzamerhand was het echter JEKA dat de controle kreeg. Met name de verdedigende omschakeling leek Boeimeer niet zo te liggen en dat resulteerde vaak in grote ruimtes voor de thuisploeg. Echt geprofiteerd werd er nog niet, veelal door slordigheden of weer eens een doorschietende bal. Uiteindelijk was het de eerste echt goed uitgespeelde aanval die gelijk tot de openingstreffer leidde. Boeimeer liep vooruit, verloor de bal en Droeloeman kon vrij gevonden worden op de helft van de mannen uit de HB. Met een precisieballetje naar links zocht hij Sam. De rechtsback gokte, en verloor. Hij miste de bal, waardoor Sam hem bij zijn aanname direct kwijt was. Die aanname verschafte onze killerspits van weleer bovendien alle ruimte waarna de kickbokser weer plaatsmaakte voor de doelpuntenmaker van voor zijn vertrek. Schuiver in de korte hoek, keeper kansloos: 1-0 voorsprong.
Boeimeer raakte geïrriteerd en wist maar spaarzaam de voorhoede te bereiken. Met name Tor had het aanspeelpunt van de bezoekers in de broekzak, waardoor er amper aan aanvallen gedacht kon worden. En de thuisploeg sloeg al snel opnieuw toe. Een overtreding op een gevaarlijke plek leverde een kansrijke vrije trap op. Met de muur een tikkeltje te ver naar links schoot Job de bal hard en zuiver om de muur heen in de korte hoek: 2-0. Een comfortabele voorsprong die niet onverdiend genoemd kon worden. JEKA werkte hard, won veel duels en bleek beter met het snelle veld om te kunnen gaan dan de bezoekers. Er bleven slordigheidjes over het gehele veld, maar Boeimeer kreeg geen vat op de wedstrijd. En als een spaarzame gevaarlijke doorschietende bal dan zowaar door een uitgekomen Wally wordt weg geramd, zit je als JEKA 7 in een zetel.
 
Nog voor rust leek JEKA de wedstrijd al definitief in het slot te kunnen gooien. De uitbraken waren talrijk, maar te vaak werd er te moeilijk gespeeld. Werd wel de goede keuze gemaakt, dan stond de doelman aardig te keepen. Zo tikte hij een schot van Droeloeman dat richting verre hoek schoot ternauwernood naast de goal. Tom, Thomas voor de scheidsrechters, had even later de derde treffer in gedachte. Hij dook vrij op voor de doelman, die uit positie was. Tom stond met zijn rug naar de goal, met de inmiddels ingevallen Aadsj aan zijn linkerhand, voor de kijkers rechts. Tom dacht de keeper te verrassen en niet breed te leggen maar zelf uit de draai te schieten. De keeper dacht van niet, dus geen derde goal. Die leek er voor de rust toch wel degelijk te komen. Flo werd gelanceerd op links, versnelde, haalde de achterlijn en legde perfect terug op Job. Keeper ditmaal compleet uit positie en kansloos. Maar als de bal de doelman gepasseerd heeft was daar Droeloeman nog die de bal vakkundig van de lijn hield. Nog altijd geen 3-0 dus. Wel een kopje thee: rust.
 
De tweede helft dan, die begon met een dappere doch mislukte poging van Droeloeman vanaf de aftrap. Boeimeer leek op jacht te gaan naar een herstel, maar kwam eigenlijk al snel van de koude kermis thuis. De bezoekers hadden in de rust al rokend in de buitenlucht een aantal dingen afgesproken. Jeweetwel, coachen als je iemand inspeelt zodat hij weet dat naar de bal toe moet komen en ook het achterin rondspelen in plaats van diep spelen. Super goede tactiek natuurlijk, maar niet als het op het dooie gemakkie wordt uitgevoerd. De eerste keer ging het al direct fout, met een weggegeven corner tot gevolg. De corner van Droeloeman eindigde op de plek waar iedereen hem verwacht en daar stond Tom klaar. Ditmaal geen lastige situatie inschatting, maar een hele droge, bijna aanname-achtige doelpoging, die precies in het gat viel tussen de paal en het uitgestoken been van de paaldekker: 3-0. De bedenker van het ingenieuze idee van de nieuwe tactiek werd bedankt, de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Boeimeer bleef het wel proberen, maar werd met name achterin niet veel scherper meer. De flexibele doelman van de eerste helft had bovendien plaats gemaakt voor een iets minder lenige variant, die ook aan de bal minder vaardig was. Hij leverde de bal zomaar in bij Flo, die rustig passeerde en binnenschoof: 4-0.
 
De wedstrijd kabbelde vervolgens voort, Boeimeer probeerde wel maar kwam niet veel verder dan een indraaiende corner die gewoonweg klemvast werd gepakt door onze Wally. Of het aan de jasjes heeft gelegen zullen we nooit weten, maar hij was zichtbaar in zijn nopjes deze zondagmiddag. Je hebt alleen het compliment nog niet gegeven, of een random ingeschoven verdediger van Boeimeer besluit een bal op de pantoffel te nemen en van 25 meter in de goal te laten ploffen: 4-1. Weer niet de 0. Het bracht de spanning absoluut niet terug, het duel zat in het slot. Romijn versnelde nog eenvoudig langs zijn man, maar schoot oog in oog met de doelman voorlangs. Nog een minuut of tien te spelen, de koek was eigenlijk wel op. Vandaar de onverwachtse zevenklapper. Want in de laatste 6 minuten ging het hard. Eerst leverde een verdediger op verbazingwekkende wijze de bal zomaar in bij Job, die Romijn inspeelde, de bal terug ontving en vogelvrij in de zestien kon binnenschuiven: 5-1. Vervolgens was het aan Sam, die ook zijn tweede van de dag mocht aantekenen. Opnieuw een countermoment, ditmaal een droge knal vanaf buiten de zestien die binnenkant paal in het doel verdween: 6-1. Er kwam zelfs nog een slotakkoord. Hij moest de voorbereiding wegens een verbrandde voet missen, was vorige week bij zijn rentree dichtbij een treffer, maar kreeg ditmaal alle ruimte van de wereld. Knakkie behield de rust en tekende voor de 7-1 eindstand. Boeimeer liet het volledig lopen in de slotfase en kreeg daarmee op de valreep nog een flink pak slaag.
 
En dus staat JEKA 7 (what’s in a name) na twee zevenklappers stevig bovenaan met 14 doelpunten uit twee duels. Een ongekende start, waarvan over een paar weken moet blijken hoe bijzonder deze is. Al met al een prima begin van het seizoen, met volgende week al een heuse topper op het programma. Voorbarig of niet, de nummer één ontvangt de nummer twee. Al heeft het misschien te maken met het feit dat beide ploegen TSC al troffen… We zullen het volgende week zien, thuis tegen Beek Vooruit, op het 6e klasse tijdstip van 10 uur.

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.