Wedstrijdverslag

Zondag 5 mei om 12::00 uur
2

JEKA 7

Job
Droeloe
1
RCD 3

Wisselvallig

Geschreven op: 08 mei 2019
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

Het is een klassieke mededeling op ieder weerbericht in zowel de herfst als de lente: de komende dagen is het wisselvallig weer. Wat dat dan precies inhoudt weet niemand, maar je kunt er vanuit gaat dat je zowel zonnestralen als dikke regendruppels op je kop voelt neerdalen, en dat vaak binnen het tijdsbestek van enkele uren. Zo wisselvallig als het weer zondag was, zo wisselvallig is het spel van JEKA 7 de laatste weken ook te typeren. Een weerbericht over de vorm van JEKA 7 zou de afgelopen maand aangekondigd kunnen worden met de uitspraak: de komende weken is het spel zeer wisselvallig. Ook het voetbal kan namelijk binnen enkele weken, uren en zelfs minuten veranderen. De doordeweekse oefenpot tegen de KMA was hier een mooi voorbeeld van. Er werd in drie helften gespeeld, waarbij de eerste een vrij kansloze missie leek te gaan worden maar aan het einde nog wat zonneschijn bracht. De tweede helft was een van de betere sinds de winterstop met een uitstekend spelend JEKA. En de derde helft, waar het team normaal zo in uitblinkt, werd uiteindelijk op de valreep nog volledig uit handen gegeven. Het probleem van wisselvalligheid is dat je er weinig mee kan en dat het vaak ook niks oplevert. Niemand die een dag naar het strand gaat als er wisselvallig weer op komst is. En laat de bbq dan voorlopig ook nog maar in de schuur staan. Voor JEKA leverde het een kortstondige vrije val op van titeluitdager naar middenmoter. Maar met overwinningen tegen Victoria en VCW werd de weg omhoog weer gevonden. De vraag was of die lijn doorgetrokken kon worden tegen RCD.
 
De voorbereiding was niet echt optimaal te noemen. Aadsj had een griepje te pakken en moest de wedstrijd laten gaan, net als Rik voor wie het seizoen er sinds vorige week al op zit. Bram keerde daarentegen terug op het veld, en ditmaal niet als doelman. In het zonnetje werd er genoten van een echte 6e-klasse pot op het kunstgras, waarna de kleedkamer werd opgezocht. Daar bleven we vervolgens wel even zitten, vanwege een verlaat aanvangstijdstip. En dan dwalen de gedachten al snel af van het voetbal. Er werden discussies gevoerd over het eten van de avond ervoor, recepten uitgewisseld en WC-tips prijsgegeven, maar de wedstrijd leek ver weg. Toen toch besloten werd naar buiten te gaan bleek het weer ook omgeslagen en de temperatuur in enkele minuten wat graden gekelderd. Klopte die voorspelling toch. De warming up was niet om over naar huis te schrijven en de scheids vond het verschil in uitstraling bijzonder groot. Maar gelukkig hadden we 90 minuten de tijd om te bewijzen dat trainingsjacks in plaats van wat JEKA-truien en jassen, 10 dezelfde ballen en 20 doppen in plaats van drie bij elkaar gevonden ballen geen weergave is van het krachtsverschil. Dat hadden we immers vorige week bij VCW wel gezien.
 
Enkele minuten na 12 kon er worden afgetrapt en bleek dat RCD niet naar Breda gekomen was in de beste vorm van het seizoen. Het had bijzonder veel moeite de bal met het juiste deel van de voet te raken, laat staan bij een medespeler te krijgen. Achteraf bleek dat de trainer een nieuw systeem in gedachte had voor de mannen uit Dordrecht, maar dat niemand eigenlijk begreep wat er gevraagd werd. JEKA had daardoor vanaf het begin het initiatief, maar wist eigenlijk niet goed wat het met alle geboden ruimte moest doen. Dat leverde een moeizaam begin op met balverlies, veel balverlies. Langzaam werd JEKA wat rustiger en begon het gevaar te komen. Het waarschuwingsschot was voor Camel, die een voorzet van Flo wel op de volley moest nemen, maar de bal over het doel zag vliegen. Toen was het alweer tijd voor de eerste domper, want Goof had zijn voorspellingen wel op orde en gaf voor de wedstrijd al quasi lachend aan wat hij vandaag zou blesseren. Het werd de hamstring, de andere hamstring, en na ruim 10 minuten was het al weer einde wedstrijd. Zijn blessure leverde RCD prompt ook nog zijn eerste kans op, maar binnen de palen werd er nog niet gemikt.
 
RCD kwam steeds minder vaak in balbezit over de middenlijn naarmate de eerste helft vorderde, en dus was het wachten op die welbekende kansenregen. Uiteraard kwam die er weer, want ook vandaag zal het aan de kansen niet liggen. Romijn zag een zwabberschot ternauwernood uit de goal geslagen worden door de weifelende doelman en vervolgens was het tijd voor een nostalgie momentje. De aloude cornervariant werd uit de hoge hoed getoverd die door een aantal al in de jongste jeugd is ingestudeerd. De verrassing was er zelfs voor ploeggenoten, sommigen dachten zelfs aan een ongelukje, maar de afspraak was er zeker. De uitvoering mocht er ook wezen, maar het schot van Job werd uiteindelijk nog voor de doellijn geblokt. Geen wonderdoelpunt dus, wel een mooi throwback-momentje. Het hogedruk gebied bleef vervolgens op de helft van RCD hangen en JEKA kwam steeds een stapje dichterbij. De beloning leek er te komen na een aanval uit het boekje. Job lanceerde Romijn, die het overzicht behield en de bal panklaar voor de goal aflegde op Tom. Die had een meter of 6 uit te zoeken waar hij de bal kon schieten, maar presteerde het in de meter te doen waar de doelman zich per ongeluk bevond. Geen doelpunt dus en nog altijd een bloedeloze 0-0 op het bord. Aan de andere kant liet Wally nog van een nieuwe kant zien door een bal weg te koppen voordat de spits er bij kon komen en hadden diezelfde Wally en Flo nog een bijzonder staaltje terugspeelballen in petto. Het eindigde gelukkig allemaal in de handen van Wally, en van een bewuste terugspeelbal kan nooit sprake zijn, al is het maar omdat de bal niet terug werd gespeeld.  Nog voor de rust kwam er een dot van een kans om de score te openen. Camel passeerde klassiek op de achterlijn, legde de bal terug op Droeloeman, maar die kreeg zijn aanname niet onder controle waarna het schot vooral kracht mistte en de stand op 0-0 bleef.
 
In de rust werd afgevraagd hoe het kon dat er nog geen doelpunt gevallen was en dat er toch niet weer een zwaar teleurstellend resultaat in de maak zou zijn. Gelukkig bleek bij buitenkomst voor de tweede helft het weer omgeslagen te zijn naar een lekker zonnetje en die wisselvalligheid maakte het spel van JEKA na rust ook mee. Het begin was zoekend, maar de overtuiging kwam meer en meer naar boven. En dus ook de kansen, again. Uiteindelijk werd de ploeg een handje geholpen door de tegenstander. Een ouderwets potje pingelen en combineren op de vierkante millimeter leverde een prachtige aanval op rond de zestien van RCD, waar via vier, vijf spelers de bal rond werd gespeeld op zoek naar het juiste gaatje. Die leek gevonden bij Lucas, maar voor hij kon afdrukken werd hij keurig verdedigd. De bal kwam terecht bij Flo, die versnelde richting achterlijn. Maar voor hij de bal kon terugleggen op de vrijstaande afmakers werd hij pootje gelapt en belandde hij op het kunstgras. Duidelijke overtreding, penalty. Job nam zijn plek weer over van Wally en opende vanaf elf meter dan eindelijk de score: 1-0.
 
Hiermee belandde we in een fase dat JEKA duidelijk de betere was en het eindelijk kon uitlopen naar een grote score. Bram, die inmiddels al meer dan een half uur op het veld stond, kreeg echter oog in oog met de doelman zijn schoen niet achter de bal, Knakkie schoof als linksback nog een keer gevaarlijk in maar zijn schot was niet zo mooi als dat van afgelopen woensdag op de KMA en Flo creëerde na terugleggen van Camel weliswaar een poging op doel, maar helaas geen doeltreffende. De grootste kans kwam echter opnieuw op naam van Tom, en weer op aangeven van Romijn. Ditmaal verschalkte Romijn de uitgekomen doelman met een lob en hoefde Tom alleen het beslissende laatste zetje te geven en de bal in het lege doel koppen. Daar ging het alleen mis, want voor het beslissende zetje moet je de bal wel raken. De bal ging voorlangs en de tweede pitcher voor Tom was een feit. Gelukkig had in de tussentijd de vanuit het middenveld spelende Droeloeman de score al verdubbelt. Na een mooie steekbal van Romijn dwars door de as bleef hij ijzig kalm en in plaats van blind rammen werd het een subtiel binnenkantje voet om de bal langs de doelman de volleren: 2-0.
 
Daarmee leek de wedstrijd in de tas, een grote score binnen handbereik en daarmee ook weer eens een lekker overwinning in de maak. Maar toen stak de wisselvalligheid weer zijn kop op. Het voetbal verslechterde, de lange ballen maakten zijn herintrede in het duel en RCD mocht weer meedoen in het duel. Nog altijd geen vuiltje aan de lucht, want RCD had in de 75 gespeelde minuten nog geen kans gehad. Maar daar besloot Wally een stokje voor te steken. Een ogenschijnlijk gevaarloze voorzet stuiterde uit de handen en voor de voeten van de eenzame spits. Om zijn fout te herstellen ging Wally enthousiast richting de bal, waarmee hij zijn tegenstander geen andere keus liet dan tegen de grond te smakken. Ook hier weer een strafschop en ook deze was raak: 2-1. En zo was de spanning opeens terug in de wedstrijd. RCD leek opgeleefd, begon enigszins laat aan de wedstrijd toch met voetballen maar kwam eigenlijk niet echt meer tot echte kansen. Dat lukte JEKA voor de verandering nog wel, maar afmaken bleef een heikel puntje.
 
Zo werd er uiteindelijk met veel meer moeite dan nodig gewonnen van laagvlieger RCD en houdt JEKA de strijd om plek twee open. Daarin gaat het volgende week in een rechtstreeks duel met Boeimeer uitmaken wie de beste uitgangspositie heeft richting het einde van het seizoen.

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.