Wedstrijdverslag

Zaterdag 19 januari om 02::30 uur
0

JEKA JO19-1 ZA

2
SC Feijenoord JO19-1

Winterstop topper

Geschreven op: 27 januari 2019
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

Vorig jaar stond hij al op het programma, toen was deze lichting grotendeels nog de o17. Dit jaar opnieuw een thuiswedstrijd tegen de amateurtak van Feijenoord, een heuse winterstop topper tegen de derde divisionist uit Rotterdam. De week voorafgaand aan deze pot gaf slecht nieuws. Na tien jaar in de selectie te hebben gekeept waarin hij zich toonde als een geweldige speler, een super teamgenoot en gewoon een topvent besloot Didi te stoppen met voetbal. Na 20 minuten in ee oefenwedstrijd in de A1 en verder veel geschuif en gedoe tussen A2 en A6 trok hij een streep. Logisch en begrijpelijk maar wel eeuwig zonde. Didi we gaan je enorm missen en we hopen je nog wel te zien . Naast het voetbal doen we dat zeker, maar ook aan de Beukenlaan hopen we je nog te zien. Langs of liever nig in het veld. De wedstrijd dan. In iedere linie misten we vandaag een sterke speler. Wisse is nog geblesseerd, Sjoerd heeft een familiefeest en Ties gaat morgen met het eerste mee en kiest vandaag logischerwijze voor de voorbereiding op zijn SE. Een eindexamenjaar is lastig. Door de afwezigen is er ruimte voor Wout, hij wordt op de bank vergezeld door nog vier spelers. 

Waar we vorig jaar een mooie overwinning boekten is vandaag snel duidelijk dat dat nu moeilijk wordt. Feijenoord speelt makkelijk en dringt ons terug op eigen helft. We komen niet onder de druk uit en we worden gedwongen tot fouten en slordig spel. Geen schande natuurlijk en het maakt dit tot een nuttige les. Het tempo is net wat hoger en het gaat allemaal net wat sneller, we moeten bijschakelen en dat blijkt zo kort op een langere voetballoze periode lastig. Uit een van de kansen wordt het 1-0, een verkeerde aanname en wordt afgestraft, en dat blijft het tot de rust. Eigenlijk creëren we zelf niets en dus is de ruststand meer dan terecht. Het is koud en kil  langs het veld, de koffie en warme choco voor de vele toeschouwers zijn welkom. 
Na rust keept Bas, ook de andere wissels spelen. Het spelbeeld verandert niet veel, al probeert JEKA wel met iets meer overleg en rust te spelen. De kansen zijn opnieuw coor Feijenoord en het is aan wat prachtige reddingen te danken dat het bij 1-0 blijft. Aan de andere kant is de eerste kans wel gelijk een grote en ooh hier redt de keeper geweldig. Een wel heel makkelijk gegeven penalty wordt nuet benut, Bas had deze ook nuet verdiend. Even later valt toch de logische en verdiende 2-0 en Feijenoord laat het hier bij. Al met al een mooie middag en nuttige oefenwedstrijd. Vorig jaar wonnen we in de winterstop alles en ging het daarna in de competitie minder. Laten we dit jaar een normale nederlaag tegen een beter team maar vervolgen met goede resultaten in de competitie. We weten in ieder geval op basis van de eerste competitiehelft dat we mee kunnen doen, we weten ook dat dat alleen kan als we als team spelen en als we keihard werken. Door de sneeuw spinnen we deze week en trainen we een keer minder. De geblesseerden kunnen aanhaken, aan de conditie wordt geschaafd en we kunnen ons opmaken voor twee sterke Tilburgse tegenstanders.

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.