Wedstrijdverslag

Zaterdag 9 november om 12::30 uur
2

JEKA JO13-1

1
Sarto JO13-1

Winst ondanks blesure Stuart jo13-1 - Sarto j013-1

Geschreven op: 12 november 2019
Paul Wijdeven

door: Paul Wijdeven

Winst ondanks blessure Stuart
Zaterdag 9 november mocht ons team om 12.30 aantreden tegen Sarto uit Tilburg. Sarto staat negende op de lijst en dus is JEKA de torenhoge favoriet in dit duel. Op het einde van de warming-up is er alleen wat tegenslag want Stuart onze keeper gaat lelijk door zijn enkel. Hij geeft aan het toch te willen proberen en start dan ook gewoon onder de lat. Op de bank beginnen dit keer Axel, Oscar en Loek. Rik is nog geschorst en houdt de trainer gezelschap langs de lijn. JEKA is eigenlijk de hele tijd aan de bal en zet druk. De achterhoede met Martijn, Tom, Daan en Faas houden alles netjes op slot en voetballen dicht tegen het middenveld aan. Na niet al te lange tijd staat er door een mooie goal van Mees al 1-0 op het scorebord. Een heerlijke start na 5 minuten.
Echte problemen zijn er niet. JEKA krijgt een paar corners maar wordt toch niet echt gevaarlijk. Na ongeveer 7 minuten geeft Stuart aan dat het echt niet gaat en dat er gewisseld moet worden. Natuurlijk is hij onvervangbaar maar Loek geeft aan het niet erg te vinden om in de goal te staan en keept de rest van de wedstrijd. Super dat hij dit natuurlijk doet! Na 19 minuten is er nog weinig verandering in het spelbeeld. JEKA is soms gevaarlijk met bijvoorbeeld Rida die na een mooie actie strak voorgeeft maar de bal gaat net voorlangs en wordt niet ingetikt. Thijs schiet een keer op goal waarna de keeper loslaat en er nog wel een corner ontstaat maar weer geen echt gevaar. Het valt op dat er veel klutsballen zijn en dat er weinig echte controle is ondanks het overwicht op Sarto. Alleen de nummer van 15 van Sarto zorgt met zijn snelheid en behendigheid ervoor dat JEKA alert moet blijven en gelukkig blijft Faas deze rechtsvoor van Sarto goed dekken. Conclusie eerste helft: veel druk, weinig goals, geen echt gevaar, ruimte niet goed genoeg benut en dus met 1-0 de rust in. 
De tweede helft begint veelbelovend. Axel en Oscar zijn erin gekomen. Axel geeft een mooie steekpass op Mees en die heeft aardig wat ruimte. Hij schiet met links maar schot gaat net naast. Faas en Mees worden gewisseld en ondertussen liggen er bij Sarto regelmatig wat spelers op de grond nadat ze zelf hard inkomen en eigenlijk zelf dus een overtreding maken. Met name Merle moet het wel eens ongelden maar gelukkig weet ze altijd handig weg te draaien en ook nog een pass te geven. Bram J. staat inmiddels linksvoor en weet ook daar voor de nodige druk te zorgen en komt vaak goed langs zijn tegenstander. Ook Bram J. wordt nog een keer onderuitgehaald en krijgt een vrije trap mee maar er ontstaat geen grote kans uit. Na een mooie pass van Thijs gaat Rida in de dribbel, geeft af op Bram H. en gelukkig is de 2-0 een feit. Er staat nog een kwartier speeltijd op het bord en het publiek is er niet echt gerust op. Zo ontzettend lekker loopt het vandaag allemaal niet. Daan komt met zijn snelheid vaak oprukken langs de lijn en weet de voorhoede goed te bereiken maar vervolgens gebeurt er te weinig vandaag. JEKA viert ondertussen al wel de 3-0 al maar blijkbaar is het buitenspel en wordt de goal afgekeurd. Bij een ingooi van JEKA wordt tot 2 keer toe recht de grond ingegooid waardoor Sarto mag gaan gooien. Toch even een kritische noot want ingooien zou inmiddels toch geen probleem meer mogen zijn. JEKA krijgt nog kleine kansjes. Zo schiet Axel met een mooi schot een keer net over en ook Rida krijgt nog een mogelijkheid tot schieten. Loek heeft de hele wedstrijd, als invalkeeper, nog niets hoeven doen totdat de nummer 15 van Sarto het even op zijn heupen krijgt en aan een soloactie begint. Hij komt oog in oog met Loek te staan en schiet keurig binnen en er staat met 8 minuten spelen toch echt 2-1 op het scorebord. De goal wordt door de nummer 15 gevierd alsof hij de winnende maakt want zijn shirt gaat uit en de goal viert hij in zijn eentje. Dit tot grote woede van zijn trainer. Voor JEKA is het oppassen dat ze het niet in de laatste minuten alsnog weggeven. Gelukkig is dit niet het geval en wordt er ondanks een matige dag toch weer gewonnen met 2-1. Laten we hopen dat de blessure van Stuart meevalt en dat deze weer kan keepen de volgende keer tegen Willem II. Dan kan Loek tenminste ook weer lekker voetballen.  

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.