Wedstrijdverslag

Zaterdag 1 juni om 10::45 uur
2

Nemelaer JO17-1

3
JEKA JO17-2
Tim
Sam(2)

Winnaars

Geschreven op: 02 juni 2019
Tim Krempel

door: Tim Krempel

Al weken werd er naar toe geleefd. Natuurlijk, het zeker stellen van de derde plek in de competitie had absoluut de aandacht, maar het hoogtepunt van seizoen 2018-2019 zou toch echt pas op 1 juni plaatsvinden. De bekerfinale. Waar we in de competitie op sommige momenten onnodig punten lieten liggen was de weg naar deze finale een aaneenschakeling van hoogtepunten en glorieuze overwinningen. Eindelijk weer een hoofdprijs in het verschiet.

De directe voorbereiding op DE wedstrijd startte eigenlijk al drie dagen van tevoren, want op woensdag werd er extra getraind. Na afloop was de hele staf aanwezig om met de selectie vooruit te blikken op de komende strijd tegen Nemelaer. Een fysieke ploeg van lange halen naar voren en veel loopvermogen. Met die wetenschap werd er daarom specifiek getraind op het bestrijden van die “Engelse” voetbalstijl. En zelfs al op die woensdagavond zag en voelde je het. Lichte kriebels in de onderbuik, twinkelende ogen, enkele bezorgde blikken en zenuwachtig gelach. Een sfeer van “was het maar al zo ver”. Iedereen had er zin in. Was er klaar voor. Er was focus. Concentratie. Geloof. Vertrouwen. Energie. Ik reed met 110 km per uur terug over de Zuidelijke Rondweg.

Zaterdag 1 juni. Een stralende zomerdag. In de kantine van JEKA is door de ouders voor de selectie een gezamenlijk ontbijt georganiseerd. Rond half negen worden de nog ontspannen spelers onder het oog van de al iets nerveuzere ouders toegesproken door trainer Jeroen. Hoewel met een knipoog wordt iedereen direct op scherp gezet. Vandaag gaat het over winnaars. Ontbijten als winnaars. Voorbereiden als winnaars. Het veld op als winnaars. En vanmiddag feest vieren als winnaars. Nadat alle ouders door middel van soms zeer originele filmpjes de jongens nogmaals succes hebben gewenst wordt afgereisd naar Prinsenbeek. De eerste kilometers is het nog lollig en lawaaiig in de auto. Maar halverwege de rit verstomt alles. Het monotone gebrom van de motor is als enige hoorbaar. Af en toe een zucht. Opbouwende spanning was nog nooit zo voelbaar.

Er wordt opgewarmd als winnaars. De basis-elf voeren het bekende positiespel prima uit, de reserves trainen hun bal- en schiet-techniek. Maar vandaag voelde het totaal niet als basis en reserves. Vandaag was er één team van achttien spelers. Ook de geblesseerde Rik en Anwar speelden op hun manier de wedstrijd mee. Iedereen deed mee. Terug in de kleedmaker heerst de rust die hoort bij focus. Trainer Jeroen inspireert een ieder met een speech uit het hart. Mocht iemand nog net niet helemaal scherp zijn, dan was dat bij dezen getackeld. Je kon de energie bijna vastpakken. Een prachtig moment.

Na het noodzakelijk kwaad van pascontrole en handjes schudden kon het dan eindelijk beginnen. Nemelaer blijkt inderdaad die fysieke ploeg. Het is even zoeken naar de juiste uitvoering van ons strijdplan, maar na een minuut of tien krijgt JEKA grip op de wedstrijd. Nemelaer schiet niet alleen alle ballen naar voren, maar doet dat ook nog eens zonder enig idee. Desondanks is het een lastige ploeg om te bestrijden. We hebben het moeilijk in de duels en een aantal snelle spelers testen een paar keer de scherpte en snelheid van onze verdedigers. Maar daarmee zit het wel goed. JEKA speelt zéér geconcentreerd en geeft de ploeg uit Haaren geen kans. Steeds vaker slagen onze aanvallen en tot twee keer toe is het de paal die een Bredase voorsprong in de weg staat. Daarom is het zo wrang dat door het eerste foutje van onze rechterkant Nemelaer op voorsprong komt. De bal wordt prachtig binnengeschoten, maar de crosspass die er aan vooraf ging had nooit gegeven mogen worden. We gaan rusten met een kleine achterstand.

Niks aan de hand. Dat is de boodschap van de staf aan het team. We zijn al zo vaak van een achterstand terug gekomen. Ons spel klopt. Wij hebben wat pech, zij geluk. Blijven doen wat we in de eerste helft hebben gedaan, iets meer scherpte in de afronding en het komt goed. Er is nog steeds honderd procent vertrouwen.

En dat blijkt terecht. Kort na aanvang van het tweede bedrijf scoort de voor Mattijs ingevallen Tim de o zo belangrijke gelijkmaker. Er is nog ruim vijfendertig minuten te gaan. Alles kan nog. Een fijne gedachte, maar ook een beetje een spannende. En spannend wordt het als Nemelaer halverwege deze tweede helft een vrije trap binnenkrult. De afstand was een meter of achttien, onze muur stond niet goed. Een mentale klap. Maar JEKA laat zien niet alleen uitstekend te kunnen voetballen of te beschikken over een uitstekende conditie. Nee, ook mentaal kunnen wij dit handlen. Er wordt uitstekend gevoetbald, gestreden, gewerkt voor elkaar en er is nog altijd dat geloof. De uiteindelijke man of the match Sam knalt een klein kwartier voor tijd de volledig terechte gelijkmaker hard en laag binnen. Prinsenbeek ontploft, de winst lijkt wel binnen. Even hebben we de scheidsrechter niet mee. Natuurlijk is dat een gekleurde conclusie, maar aangezien ik op vrijwel alle managementcursussen leer dat “beleving waarheid is” is het dus zo. Guus wordt in kansrijke positie in het strafschopgebied neergehaald, maar er volgt géén penalty. Nog minder dan tien minuten. Trainer Jeroen laat zich horen. De rest van de staf ijsbeert een marathon bij elkaar, de spanning is enorm. En dan is daar HET moment. In het zestien meter gebied van Nemelaer maakt een van hun verdedigers hands. De scheidsrechter ziet het niet, maar de assistent wel degelijk. Zijn advies wordt gevolgd en de bal gaat op de stip. Er is nog maximaal twee minuten te spelen. Sam legt de bal klaar en wacht op het sein van de scheidsrechter. Onze middenvelder oogt zowaar ontspannen. Fluit, aanloop, knal, laag en hard in de hoek. Feilloos ingeschoten. JEKA leidt!

De laatste minuten lijken uren. Maar de arbiter doet wat hij ook in de eerste helft deed en rekent geen blessuretijd. Zijn laatste signaal is het teken voor een waanzinnige vreugde explosie. Het feestje wordt gevierd met appel-champagne, bekers, foto’s, elkaar omhelzende spelers, ouders en trainers. Mooier wordt het niet. Wat een ontknoping. Wat een wedstrijd. Wat een finale. WAT EEN WINNAARS!

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.