Wedstrijdverslag

Zondag 19 mei om 10::00 uur
3

JEKA 15 ZO

Lau
Sjors
Robert

2
DIA 6

We kunnen het nog

Geschreven op: 25 mei 2019
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

De kunstgrasdiscussie wordt op landelijk niveau al wat langer gevoerd. Steeds meer clubs in het betaald voetbal komen tot inkeer, over een paar jaar zal de FC Ten Cate uit Almelo als een soort Gallisch dorpje als enige verzet blijven plegen. Maar waar Asterix en Obelix aan de goede kant van de geschiedenis staan zijn Jan Smit en de zijnen aan de donkere zijde van de historie van het betaald voetbal beland. Sinds de verslaggever in een stripes-artikel uitkwam voor zijn liefde voor echt gras wordt hij regelmatig aangezien voor kunstgrashater. Dat is hij niet. Bij een overbevolkte club als JEKA  is kunstgras, goed kunstgras, een must. Deze week werd op clubniveau ook gesproken over kunstgras. JEKA heeft bij de gemeente ingezet op een extra (twee extra zelfs) kunstgrasmat, eentje van hogere kwaliteit dan de twee met enkelvoudig tapijt en vermalen autobanden belegde betonbanen die veld 6 en 7 zijn. Een kunstgrashater ben ik dus niet. Wel haat ik het om zelf op kunstgras te spelen. Ouder worden spieren, strammere gewrichten, tikkeltje overgewicht, een groot nostalgisch hart maken het spelen op keiharde en chemisch ruikende ondergrond tot 90 minder leuke minuten en de volgende drie dagen tot strompelingen en pijnlijke spieren. Laat de prima grasvelden die we bij JEKA zelfs ver in mei nog hebben dus bespelen door de oudere senioren op zondag. Net als vandaag. En dat had het ook nog eens een half uurtje hard geregend! De mat op veld 3 ligt er dus geweldig bij. Helaas werkt een pijnlijke achillespees (kunstgras…..) niet mee. In tenue gestoken en op gloednieuwe (zwarte)  copa’s kijk ik toe. Uit tegen het jonge en fitte DIA was het heel veel-nul. Als ik vandaag al eerste van ons team aankom in de kantine loopt de tegenstander al omgekleed richting warming-up. Wij moeten maar afwachten of we met elf man zijn. Het belooft al met al weer een lastige ochtend te worden. 
Als arbiter Reijn om tien uur de wedstrijd op gang fluit hebben we toch echte elf fitte spelers binnen de lijnen en twee half tot niet fitte reserves erbuiten. En die elf maken er een echte wedstrijd van. DIA verwacht een walk-over en begint slap, JEKA is fel en leeft op op de natte en sappige mat. Lau laat zich van pure blijdschap zelfs een paar keer gewoon vallen. We komen op 1-0 door het jonge kalf Lau die de uitkomende keeper cool passeert. We komen zelfs op 2-0 als Lau bij een nieuwe poging wordt gestuit maar Sjors attent de terugspringende bal binnen schiet. Bij DIA neemt de frustratie en felheid toe. Dankzij de zachte ondergrond weten we sliding na sliding het gevaar te keren en op een keer na lukt dat. 2-1 bij rust. 
Na de pauze wordt het lastiger als de gasten aandringen en wij achteruit moeten. Maar het is zo’n dag dat de teamspirit overwint en er onverzettelijkheid in de ploeg sluipt. De gelijkmaker valt. Jens raakt geblesseerd als hij half op een voet gaat staan en keeper Ed moet na twintig minuten ook het veld verlaten. Met de twee half fitten in de spits en op goal proberen we de gelijke stand te behouden. Maar het wordt mooier dan dat. Uit een prima corner van Michiel knikt Kevin de bal terug waarop Robert zijn uitschuiflinkerbeen onder bal zet. 3-2. Het laatste kwartier is overleven en knokken, een buitenspelgoal wordt terecht afgekeurd (scherp gezien Marc) en een scrimmage leidt wonderbaarlijk niet tot een doelpunt. Een verassende en terechte overwinning. Na afloop is de conclusie eensluidend: Op kunstgras hadden we deze pot verloren, wat is het lekker als het na een matig seizoen weer een keer lukt allemaal. De verre terugtocht naar kleedlokaal drie wordt strompelend en vermoeid maar vooral heel tevreden afgelegd. Volgend seizoen vaker op gras, wat een vooruitzicht …. Als er tenminste een volgend seizoen komt voor dit team. Leeftijd en blessures zorgen voor een kleine leegloop. De scouts zijn druk bezig het transferwindow goed te benutten. 
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.