Wedstrijdverslag

Zondag 25 november om 11::00 uur
3

Terheijden 4

6
JEKA 15
Lau
Germain
Marc

We kunnen het nog

Geschreven op: 26 november 2018
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

De verslaggever van dienst zat vorige week maandag om 07.15 uur tegen een wit vlak op zijn opengeklapte laptop aan te staren. Een verslag van de thuiswedstrijd tegen Baronie was de vroege taak. Koffietje en een boterham onder handbereik en de gedachten bij de pot voetbal van gisterochtend. Of voetbal, gedraaf en gestuntel om moedeloos van te worden. Dat was het eerder. De ondergrens, rock bottom, de aankondiging van een massaal opzeggen van het lidmaatschap na deze wanvertoning. Geen letter kwam er dus uit het toetsenbord en ook in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Terheijden was er nog weinig inspiratie. Want als je iedere week denkt dat het niet slechter kan en je weet dat dan toch te doen is er sprake van een neerwaartste lijn die niet te doorbreken is. En dat is het mooie van sport, ineens kan het dus toch anders zijn. Op een mistig en koud sportpark zien we bij aankomst dat de grijze golf van Terheijden al vroeg aan het jeu de boulen is. Zou hierbij aansluiten wat voor ons zijn? De grap is al snel gemaakt dat onze rechtshalf alvast is ingeschreven maar dat deze bejaarden waarschijnlijk vijfde klas spelen en dat dat voor hem te hoog gegrepen is. Ondertussen loopt op de andere speelhelft onze tegenstander zicht warm. Jong, fit en opgepept door een portie teringherrie en decibellen tijdens het omkleden. Het zal wel weer zo'n dag worden. En ja hoor, na drie minuten is er de eerste diepe bal op de razendsnelle (of zijn wij zo traag?) spits en de 1-0 is een feit. Lekker. Anders dan de voorgaande weken herpakken we onszelf. We verdedigen vooruit, de bal blijft in de ploeg, niet alles wordt diep en onmogelijk gespeeld en op de kurken kunstgraskorrels loopt het balletje ook wat voorspelbaarder dan we gewend zijn En dan valt na een steekbal over de verdediging de gelijkmaker. Lau neemt beheerst aan en rondt nog beheerster af. En niet veel later maakt hij na een voortreffelijke individuele actie de 2-1 als hij zijn eigen rebound binnenknikt. Terheijden laat ons ruimte en het zelfvertrouwen groeit. We spelen eigenlijk gewoon heel goed en we creeeren kans op kans. Een prachtige pass van Marc zet Germain voor de keeper en het 3-1. Niet veel later weet Marc zelf de vierde te maken na een ook al prachtig passje van de rechtshalf. Hij stelt met zijn tweede assist zijn petanquecarriere nog een tijdje uit. 4-1 bij rust, wat een weelde. En het is ook nog eens dikverdiend. 
In de tweede helft blijven we een half uur goed spelen en ook nu zijn de doelpunten fraai. Germain tikt een prachtige voorzet van John beheerst binnen. Lau maakt met links zijn derde na een opnieuw prachtige aanval. Een goal met rechts, een goal met het hoofd en een goal met links. Als later deze zondag zoon Sem wordt geboren blijkt wel dat onze spits met alle lichaamsdelen kan scoren! Van harte Lau en Kathy. 
Na de zes-een (!) voorsprong kakt het een beetje in en lijkt Terheijden wakker te worden. In twee een-op-een situaties verricht Vincent belangrijke reddingen en in de laatste vijf minuten vallen toch nog twee goals. Langs de lijn wordt door de vijfde colonne bewonderend geklapt voor ons spel en de overwinning. Na afloop komt keeper Willem nog even de kleedkamer in om ons te complimenteren. Klasse dat je er zo snel na je operatie al weer was Willem! We vertrekken tevreden naar Breda in de wetenschap dat we het nog niet helemaal verleerd zijn. Het jeu-de-boulen is weer voor een paar maanden van de baan.

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.