Wedstrijdverslag

Zaterdag 25 mei om 02::30 uur
3

JEKA JO19-1

Ties
Tim
Roman

2
Nivo Sparta JO19-1

Waardig slot

Geschreven op: 25 mei 2019
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

De slotwedstrijd van het seizoen. Voor een aantal spelers de slotwedstrijd als junior of zelfs als JEKAspeler. Hoe je het wendt of keert, toch een belangrijk moment, de afsluiting van een periode. Voor sommigen maar voor een seizoen, maar ook dan een afsluiting. Voor anderen het einde van een periode van meer dan tien jaar. Genoeg reden om er vandaag nog een echte wedstrijd van te maken. En dat deden de mannen dan ook. De afwezigen van de laatste periode (examens en blessures) keerden terug en de twee spelers die niet meededen waren er wel. Wisse had graag nog minuten gemaakt, maar morgen rekent het eerste op hem in de strijd tegen degradatie. Mees had ook graag gespeeld maar Pfeiffer duurt nu eenmaal lang. Ook Boris en Didi waren er vandaag niet bij, maar waren dit seizoen natuurlijk van waarde. 
De tweede jaars zouden vandaag minuten gaan maken, een mooie geste van trainer Berrie. Roman is vrij onverwacht weer terug vanuit 1, een mooie aanvulling voor ons natuurlijk. Ties is er na liesproblemen weer bij. Mark J. sluit een lange periode van blessures af met een basisplek. Sjoerd staat centraal op het middenveld met Mees F. achter zich. Tweedejaars Wout start op de bank. 
De beginfase is voor de gasten, Nivo Sparta staat een plek en een punt boven ons en lijkt dat te willen verdedigen. Binnen tien minuten staat het 0-1 als na matig verdedigen de bal vanaf de 16 wordt ingeschoten en van richting wordt veranderd. Bas is kansloos. Even later negeert de scheids een terecht vlagsignaal voor buitenspel en lijkt de score te worden verdubbeld. Bas redt geweldig en het verschil blijft 1.  JEKA herpakt zich en begint aan een prima fase. Tim valt in voor Mark die helaas met rugklachten moet afhaken. Kort daarop stoomt Ties op, de dieptepass van Sjoerd is met gevoel gegeven en de afronding van Ties is ook al subtiel. De prachtige lob verdwijnt in de verre hoek. De warrige scheids geeft JEKA vervolgens een goedkope pingel na hands. Zowel Roman vanaf elf meter als Sjoerd in de rebound weigeren het cadeautje en het levert niet meer op dan een corner. Sjoerd trapt, de bal wordt verlengd (omdat het zijn laatste wedstrijd is noemen we het een assist) en Tim neemt de bal knap aan en volleyt prachtig binnen. 2-1. 
Nog voor rust vervangt Mickey de geblesseerde Lea, hij mag de beste speler van de gasten afstoppen. Dat doet hij uitstekend. 
Na de pauze komt Wout voor Mees en halverwege debuteert keeper Boni als spits, hij vervangt de geweldig spelende Mark Jansen. 
Na een mooie aanval via Tim en Sjoerd (ja ja, 3e assist) rondt Roman prachtig af en is de wedstrijd gespeeld. We ronden het seizoen af met een overwinning, met bij vlagen goed voetbal, met hard werken en met een echte teamprestatie. Een compliment voor trainer Berrie en leider Leo dat er een echt team staat, de drie punten zijn een waardige afsluiter. Dank ook aan vlagger Jos voor zijn inzet.
Vandaag nemen we definitief afscheid van Bonisso en Roman (succes bij Kozakken Boys en FC Eindhoven). We zijn blij dat Mark vandaag minuten heeft gemaakt, succes met studie en sport Mark. We sluiten een  vandaag prachtige periode af met Ties en Sjoerd. Dragende spelers in alle selectiejaren en nu op naar Rotterdam. Mees sluit vanaf morgen aan bij 1. We gaan van je genieten de komende jaren. Ook Wout blijft gelukkig bij jeka, top. Tim (als aardrijkskunde is gelukt) en Mickey stoppen als junior en kiezen voor de studie. Bedankt mannen! De rest zien we komend seizoen terug als tweedejaars. Met de ervaring van dit seizoen in de achterzak kan het alleen maar een mooi jaar worden na een hopelijk fraaie zomer. 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.