Zaterdag 6 oktober om 11::15 uur

Geschreven op: 06 oktober 2018
Rolf Finders

door: Rolf Finders

Soms moet je een verslag kort houden. Dit is zo’n verslag. Al begon de zonnige dag met een lange file bij Waalwijk, richting De Efteling. Uiteraard. Op zaterdag rond 10.00 uur ’s ochtends.

Nu kan ik heel veel foute grapjes maken over De Efteling en onze ontluisterende 9-1-nederlaag tegen RWB.

Dat het wel leek alsof we op glazen muiltjes speelden.
Dat het voor RWB een heerlijk Carnaval Festival was.
Dat we Hans en Grietje hadden moeten inschakelen om broodkruimels te strooien, zodat we de weg naar het doel beter hadden kunnen vinden.
Dat de uitslag beschreven staat in Baron 1898.
Dat onze Droomvlucht deze competitie nog moet beginnen.
Dat we te vaak in de Doornroosje-modus stonden.
Dat we Joris in ons team hadden, maar De Draak niet konden vinden.
Dat de ballen er bij ons in vlogen als papier bij Holle Bolle Gijs.
Dat we soms liepen te snurken als De Grote Reus.
Dat we Langnek in de spits misten.
Dat we dachten dat we hadden gewonnen, maar dat was een Fata Morgana.
En dat zelfs De Sprookjesboom voor ons geen ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ meer kon verzinnen.

Maar allez, laat ik die foute grappen maar niet te veel maken. Ik ben van de opbouwende kritiek en de opbeurende woorden. Van positivisme, halfvolle glazen (liefst helemaal vol) en een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Iedereen weet wel wat er mis ging, waarom het mis ging en wat je daar aan kunt doen. Daar heb je geen trainer voor nodig. En mij al helemaal niet. Ik leef mee, in voor- en tegenspoed, en heb gezien dat dit team heel aardig kan voetballen als het team een team is. Als iedereen bereid is net zo hard te werken als de zeven dwergen (keer 2) van Sneeuwwitje. Yo ho, yo ho! Maar als we met z’n allen het hoofd bij een tegenslag meteen laten hangen, en iedereen zich op het veld net zo goed verstopt als geitje Benjamin in de klok, dan loopt elke tegenstander met 7 Mijls Laarzen over ons heen.
Dat moeten we niet willen. Daar is voetbal een veel te leuk spel voor.

Dus?

Koppen omhoog, schouders eronder en mouwen omstropen. We moeten voetballen als Vliegende Hollanders en tegenstanders verslinden als Monsieur Cannibale, zodat al deze quatsch die ik nu heb opgeschreven vooral Symbolica voor de bühne blijft.

Rolf Finders
Voetbalvader