Wedstrijdverslag

Zondag 18 november om 12::00 uur
4

JEKA 7

Romijn
Lucas
Camel
Tom
2
Victoria'03 3

Verliespunten

Geschreven op: 21 november 2018
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

Het wordt niet al te vaak gebruikt, maar het bepaalt aan het einde van het seizoen wel wie er bovenaan staat en op de platte kar kan en wie met de rode lantaarn afdaalt naar een lager niveau: de verliespunten. Natuurlijk kan er net zo goed naar de punten (hoezo wordt dit dan geen winstpunten genoemd?) gekeken worden, en zijn verliespunten niet zo interessant. Totdat er een verschil in het aantal gespeelde wedstrijden zit, dan kan de virtuele stand worden bepaald op het aantal verliespunten. Dus is het in de competitie van JEKA 7 helemaal niet interessant om te kijken naar het aantal behaalde punten, maar wordt de stand beter ingeschat op basis van het aantal verliespunten. En dan is het duel tussen middenmoters JEKA en Victoria opeens een echte topper. Want op basis van het aantal verliespunten stond Victoria er het beste voor, gevolgd door de ranglijst aanvoerende amateurs van FC Dordrecht én JEKA. Victoria verloor pas één duel, JEKA leed tegen Boeimeer de eerste nederlaag en had nog twee verliespunten opgelopen tegen Halsteren. Dus moest er gewonnen worden. Verliespunttechnisch gezien dan.
 
De elfde van de elfde werd weer een voetballoos weekend voor het zevende, dat terwijl Prins Carnaval zijn steek opzette voor een dag vol leut te horen kreeg dat de eerste echte regenbui van de herfst het veld in Wagenberg dusdanig had geteisterd dat voetballen onmogelijk was. Weer een vrij weekend dus. Even leek het duel met Victoria de zoveelste in de rij van afgelaste duels te worden. Sinterklaas had namelijk zijn bezoek aan Oudenbosch gepland op de zondag. Hij was immers op zaterdag al in Breda, en dus bleef de zondag over. Dit kostte Victoria bijna teveel manschappen en dus was het duimen dat er op zondag afgetrapt ging worden. Na over en weer gemaild kwamen er 12 Oudenboschers het kunstgras opgelopen. Daar troffen ze maarliefst 13 Bredanaars, want halve Italiaan Blips was vandaag ook van de partij. Aadsj moest helaas verstek laten gaan, maar steunde zijn team ook in de ijzige wind vanaf de zijlijn. Wally had de concurrentiestrijd deze week wederom gewonnen van Thijs en mocht plaatsnemen onder de lat. Onder een prachtig herfstzonnetje, waarbij de voorspelde kou enigszins te beteugelen was, kon er worden afgetrapt in deze heuse verliespuntentopper.
 
De wind woei dit sinterklaasweekend niet door de bomen, maar gewoon weer als vanouds over het JEKA-complex, en dus was vanaf het begin duidelijk dat de hoge bal vandaag moeizaam zou zijn. Victoria had in het begin moeite met de posities van de thuisploeg en leek dat te moeten bekopen met een vroege achterstand. Romijn trok vanaf links naar binnen op zoek naar een gaatje om te schieten, vond deze niet en legde op de rand van de zestien de bal breed op Job. Zijn schot raakte de paal en de rug van de doelman, waarna de bal niet binnenviel maar over de breedte van de doellijn wegrolde. Romijn aasde nog op de rebound maar kon de bal pas ver voorbij de paal bereiken en zijn hakje belandde in het zijnet. Het waarschuwingsschot was gegeven, en Victoria schrok enigszins wakker. JEKA bleef echter vrij eenvoudig voetballen en vond toch iedere keer weer de vrije man. Tot de zestien in zicht kwam. Toen werd de wind opgezocht en vloog de ene na de andere bal door de zestien heen. Flo vond wel bijna de juiste formule, en slingerde de bal vanaf rechts richting de vrijstaande Romijn. Die kwam echter een teenlengte tekort en daarmee eindigde de bal zoals alle andere voorzetten, zonder eindstation.
 
Aan de andere kant wist Victoria nog niet echt een vuist te maken. Even leek het toch mis te gaan, want in de counter was het gevaar groot. Camel trok enigszins aan de noodrem, maar hij hoefde dit alleen te bekopen met een vrije trap tegen. Die leverde naast geen plakje kaas ook geen gevaar op. Corners blijven echter ook een dingetje bij de thuisploeg, want na de wedstrijd tegen Boeimeer, en de onbegrijpelijke tegentreffer, was het vandaag ook weer een corner die pijn deed. Dit keer op een heel andere manier. De weersomstandigheden hadden hier duidelijk hun invloed op. Een lage zon en een flinke windvlaag maken een matig genomen corner opeens een doeltreffend projectiel. Zeker als Wally niet achteruit, maar koos voor twee stapjes vooruit. En zo viel de bal over hem heen in een keer in het doel: 0-1. Een flinke verrassing was het toch wel, gezien de verhoudingen op het veld. Maar Victoria versterkte de leiding in het verliespuntenklassement. Dus moest JEKA op zoek naar de gelijkmaker.
 
Het overwicht was duidelijk voor JEKA, maar kansen bleven lange tijd uit. De laatste bal ontbrak en Victoria stapte steeds sneller en feller door. Hier en daar een overtreding aan beide kanten, en het voetballen werd steeds moeizamer. Bram was inmiddels ingevallen en kwam met zijn karakteristieke slangenacties vooral in aanraking met het kunstgras. Zijn versierde vrije trap ging echter naast de goal. Even later ging hij opnieuw aan de wandel en leek hij opnieuw naar de grond gewerkt te worden. Hij bleef echter, verrassend genoeg, op de been en legde de bal terug op Romijn, die met binnenkant voet de bal zeer precies in de winkelhaak legde: 1-1. Richting de rust werd de wedstrijd wat harder, en dat resulteerde voornamelijk in een paar flinke botsingen. Zo werd Romijn gebodycheckt aan de zijlijn en even later in kansrijke positie met Bram aan de bal vakkundig pootje gehaakt. Tot kansen leidde het uiteindelijk niet en omdat de bezoekers weinig klaarspeelde kon er met een gelijke stand de kleedkamer worden opgezocht.
 
Na de rust was het lange tijd zoeken naar een aanknopingspunt. De wedstrijd was een stuk tammer en uitgespeelde aanvallen waren er eigenlijk niet bij. Het maakt het beroep van wedstrijdverslaggever soms erg lastig. De ballen schepijs vlogen over het veld en de doelmannen waren vooral bezig met kou lijden. De hoogtepunten bleven beperkt tot een prachtige actie van Bram, die door de zestien meter heen slalomde als een alpineskiër in zijn hoogtijdagen. Helaas laat de conditietraining in Italië nog te wensen over, want toen de bal eenmaal vrij kwam sloeg de vermoeidheid in en bleef alleen een rollertje over in de handen van de doelman. Zonde, want de actie had meer verdiend. Het was meteen een van de laatste acties van Bram, die het duel niet voor het eerst geblesseerd moest verlaten.
 
Met nog een kleine kwart wedstrijd te gaan was het de beurt aan Droeloeman om zich te laten zien. Zijn dreigende linkerbeen liet echter nog niet het gewenste resultaat zien. Dus bleef hij het proberen. Binnendoor, bal voor de linker en uithalen maar. Gekraakt. Opnieuw. Binnendoor, bal voor de linker, uithalen. Rollertje. En toen was daar de driemaal is scheepsrecht voor onze zelfbenoemde Arjen Robben. Hij plukte een opening prachtig uit de lucht, ging voor de verrassing binnendoor en schoot strak en hard in het verre zijnetje: 2-1. Een heerlijk doelpunt van onze oude CR7, die liet zien wat hij wekelijks op de training doet: een heerlijke linkerpoot. Het doelpunt viel redelijk uit de lucht maar zorgde wel voor een hele prettige uitgangspositie voor de thuisploeg. Zeker omdat Victoria slechts één kans had gecreëerd in de voorbije 70 minuten.
 
De achterstand leek vooral mentaal aan te komen. Victoria zat namelijk in het zelfde schuitje als JEKA twee weken terug. In de breedte had het weinig mogelijkheden en dus sloop de energie uit het duel. Zeker toen Flo de behendige nummer 10 uit de wedstrijd haalde en het enige gevaar weg was. Toen was het tijd voor JEKA om het duel te beslissen. Met nog een kleine tien minuten gooide Victoria namelijk wel heel demonstratief de handdoek. Camel draaide weg en kreeg zo vrije doortocht naar het doel.  De verdediging leek zich te berusten in de volgende partij verliespunten en Camel profiteerde daar volop door. De doelman wachtte af en Camel koos rustig zijn hoek: 3-1. Toen ging het snel. Romijn vond met een strakke opening Flo die geheel vrijstaand kon uithalen. Zijn poging werd nog gekeerd door de keeper, maar die legde de bal panklaar voor de ingelopen Tom, die dit buitenkansje dankbaar in ontvangst nam: 4-1.
De score had nog verder op kunnen lopen, ware het niet dat Knakkie de bal vanaf de vijf meter over het doel wist te krijgen. Toegegeven, Tom wachtte in zijn worsteling met een verdediger redelijk lang, maar het had best de vijfde treffer op kunnen leveren. Het werd uiteindelijk zelfs nog een kleinere overwinning. Want het enige moment dat Flo na rust zijn man kwijt was profiteerde deze direct. Met een prachtig schot in de verre bovenhoek kreeg Wally voor de derde maal vandaag een bal op doel tegen, en moest hij voor de tweede keer de bal uit het net plukken: 4-2. Even geloofde de bezoekers nog in een stunt, maar daarvoor had het de wedstrijd al te vroeg opgegeven. De koek was duidelijk op want in de laatste minuten had JEKA nog de kans om verder uit te lopen maar onzuiverheden zorgde ervoor dat het duel eindigde in 4-2.
 
Een prima overwinning op een stugge en aardige ploeg, die daarmee op 6 verliespunten kwam. JEKA blijft op 5 verliespunten en houdt dus alles in eigen hand. Maar goed, zoals we begonnen, een eindstand wordt bepaald op het gehaalde aantal punten, en daarmee staan we voorlopig nog op plek 6. Volgende week kunnen we weer wat verliespunten inlopen, want dan komt WDS op bezoek.
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.