Zaterdag 5 oktober om 02::00 uur

Geschreven op: 06 oktober 2019
Tim Krempel

door: Tim Krempel

Drie weken geleden speelde JEKA JO17-1 de bekerwedstrijd in en tegen Bavel JO17-1. Dit duel eindigde in een gelijkspel, maar voelde voor ons als een nederlaag. Wij waren voetballend beter, maar gaven de tegenstander teveel ruimte én waren slachtoffer van een scheidsrechterlijke dwaling doordat een zuiver doelpunt werd afgekeurd. We hadden hier vandaag dus iets recht te zetten. Herkansing, revanche…geef het een naam, maar hier moest vandaag worden gewonnen. Alle ingrediënten waren daarvoor aanwezig: een nagenoeg volledig fitte selectie, twee uitstekende wedstrijden in de benen (Roosendaal en Dubbeldam), een tegenstander die we door en door kennen en uitstekend voetbal-weer. Dit kan niet mis gaan.

Wat kan een mens zich vergissen. Want letterlijk vanaf de eerste seconden verloopt het niet volgens Bredaas plan. Onze aftrap eindigt enkele seconden later met een noodzakelijke redding van Koen. Dat leek toen nog een incidenteel slordigheidje, maar soortgelijke incidenten herhaalden zich om uiteindelijk te ontwikkelen tot een trend. Het liep gewoon niet. We houden de ruimtes te groot, missen scherpte in de duels en hebben vrijwel geen enkele tweede bal. Er wordt keihard gewerkt, zeker wel, maar we zijn simpelweg ongelukkig in…nou ja, alles. Het is dan ook geen verrassing dat Bavel halverwege de eerste helft op voorsprong komt. Die stand houden we vast tot het eindsignaal van helft één.

De rust wordt gebruikt voor een zeer uitgebreide tactische bespreking. Trainers Job en Michiel komen letterlijk tijd tekort om alles te bespreken wat besproken moet worden. Het Bavelse  hoofdveld wordt vervolgens met vertrouwen betreed. Iedereen voelt dat we ons in de komende tweede helft gaan herpakken.
Wat kan een mens zich vergissen. Los van een goede aanval en dito poging van Jilles in de achtenveertigste speelminuut is het beeld van de tweede helft hetzelfde als in de eerste. De 2-0 van Bavel in minuut zestig is weliswaar een lucky goal, maar zeker niet onverdiend. Het is gewoon niet onze dag. Soms heb je dat. Ondanks dat iedereen daarvan raakt doordrongen blijven onze mannen wél gaan en dat is goed om te zien. Het leidt zowaar tot de aansluitingstreffer! De voor Liam ingevallen Sem scoort eigenlijk uit het niets en brengt zo weer enige spanning terug. Maar in tegenstelling tot wat iedereen verwacht zakt JEKA na dit doelpunt juist in en geeft het Bavel wederom alle gelegenheid om te domineren. Het tactische wanhoops-plan om centrale verdediger Youp de laatste vijf minuten in de spits te zetten en zo een gelijkspel te forceren blijkt niet nodig, want Bavel heeft zijn derde treffer van deze voor JEKA teleurstellende middag inmiddels op het scorebord laten noteren. Het is over en uit.

Wedstrijden als deze horen er helaas ook bij. Het wilde gewoon niet, lukte niet en mocht blijkbaar niet. Bavel was de terechte winnaar. Snel vergeten en op naar de volgende. Dat is een thuiswedstrijd tegen Rijen. Als ik me niet vergis.