Zaterdag 24 februari om 01::00 uur

Ouders O13-1

door: Ouders O13-1

VOAB – JEKA

Vandaag hervatten we de competitie tegen VOAB, uit het pittoreske Goirle. ‘Van Onderaf Beginnen’ heeft talenten voortgebracht als Joris Mathijsen, Martin van Geel en Sam Lammers (thans PSV). Dat u het weet. VOAB staat na de eerste competitiehelft op een tiende plaats. Hoewel dit normaliter geen probleem voor Jeka moet zijn, heeft VOAB knap 2-2 bij JVOZ gespeeld. Van onderschatting mag dan ook geen sprake zijn.

Het is een gure winterdag: 4 graden en met een noordoostelijke wind, kracht 5, voelt het verdomd koud aan. Vrijwel alle wedstrijden liggen eruit, maar door ons wordt gewoon gevoetbald.

Zeger ontbreekt vanwege een griepje; Auke, Dion en Damian beginnen op de bank. De in grote getale meegereisde supporters hebben amper met hun ogen kunnen knipperen of de 0-1 ligt er al in. Assist van Tim op Loet, die droog binnenknalt. Uw verslaggever zag deze goal nog vanuit de kantine.

De minuten die daarop volgen heeft Jeka veel balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. Dat verandert in de 9e minuut. Koen zet goed door op het middenveld en wordt onreglementair gestuit door een VOAB-speler. Moes neemt de vrije trap, een bal die richting doel zwabbert. De keeper heeft de bal om die reden niet klemvast en Maas is er als de kippen bij... om de rebound vol op de keeper te schieten. De bal komt voor de voeten van Koen, die alsnog de 2-0 tegen de touwen jaagt.

De volgende minuten zijn wat rommelig, maar het spel speelt zich voortdurend op de helft van VOAB af. Er verschijnen bezorgde blikken op de gezichten langs de kant als Tim wordt gevloerd. Hij moet eraf met een naar het lijkt vervelende enkelblessure, wat later gelukkig mee blijkt te vallen. Damian komt het veld in (12 minuut).

In de 15e minuut opnieuw een vrije trap van Moes, die nu wel (zij het in 2e instantie) door de keeper wordt gepareerd. Maar drie minuten later is het alsnog raak. Weer een vrije trap. Anass maakt een overstapje, verdediging van VOAB in verwarring en Moes schiet de bal geplaatst, laag in de linkerhoek binnen: 3-0.

Auke, Dion komen het veld in voor Tygo en Merijn.

Kort daarna een corner voor Jeka. Die wordt 'kort' genomen. De bal belandt uiteindelijk voor de voeten van Lars, die zijn schot helaas gekraakt ziet. Jeka houdt er een nieuwe hoekschop aan over, maar de kopbal van Moes die hieruit volgt belandt in de handen van de keeper.

In de 23e minuut kan er dan toch weer gejuicht worden. Auke geeft een diepe bal, over de verdediging op Loet. Die omspeelt keurig de keeper en tikt beheerst te 4-0 binnen.
Niet veel later speelt Lars de bal van achteruit op Damian, die meteen kaatst met Moes. Moes haalt de achterlijn en legt terug op Anass, die mooi de keeper omspeelt en de 5-0 laat aantekenen. Dit is tevens de ruststand. De ouders mogen aan de warme chocolademelk en pikken nog even mee dat Irene Schouten brons behaalt bij het onderdeel mass start op de Olympische Spelen.

Na rust een ongewijzigd Jeka en dito koude wind. Moes zet knap door in de 32e minuut en speelt Loet aan. Die legt breed op Maas, die op zijn beurt Damian in stelling brengt. Helaas schampt Damians schot de paal. VOAB is gewaarschuwd, de 6-0 hangt in de lucht.
En warempel, in de 33e minuut is het alsnog raak. Loet pikt de bal op op het middenveld, omspeelt een verdediger en schuift de bal keurig langs de keeper. Knappe goal.

Enkele minuten later verdedigt Lars uit naar Moes. Die haalt de achterlijn en speelt Loet aan, die Damian geheel vrij ziet staan. Doelpunt. Helaas stond Damian buitenspel, dus dit feestje gaat niet door.

In de 42e minuut mag er weer gejuicht worden. Van 20 meter afstand is het weer Moes die de bal op zijn linker pantoffel neemt. Een schitterende volley, zo heb ik me laten vertellen, want ik zat even niet op te letten. Evenwel de 7-0.
Een minuut later worden Merijn, Tygo en Tim de wei in gestuurd voor Lars, Loet en Koen. Damian gaat in de punt spelen en Floris op het middenveld. Logische keuzes van de ijzersterk coachende technische staf.

46e minuut: overtreding op Auke. Moes gaat achter de bal staan, maar jaagt ‘m helaas net naast. Vier minuten later geeft Tygo een bal op Moes, die de keeper maar weer eens besluit onder vuur te nemen. Bal wordt losgelaten en Damian laat dit buitenkansje niet onbenut: 8-0.

Het slotakkoord is opnieuw voor Moes, die na een mooie passeeractie weer de achterlijn haalt en de bal laag voorgeeft op Damian. Die zet zijn voet er handig tegenaan en laat de eindstand aantekenen: 9-0.

Koen komt het veld nog in voor Floris en het is nog even hopen op de 10-0, maar die valt niet meer.

Eindconclusie: prima wedstrijd, lekker begin van het 2e deel van de competitie. Jeka heeft geen kans weggegeven, vrijwel alle duels gewonnen en veel goals gemaakt. Omdat RBC dit weekend niet gespeeld heeft, klimt Jeka naar de 2e plaats. Volgende week wacht de kraker tegen Smitshoek (mits het niet wordt afgelast, want Piet Paulusma heeft sneeuwval voorspeld), dat vandaag ook eenvoudig met 8-0 van Kloetinge wist te winnen. Het spel is op de wagen!