Zaterdag 18 mei om 12::00 uur

Geschreven op: 22 mei 2019
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

Kozakken Boys. De verslaggever vindt het een wat vreemde club. Er ligt een prachtig hoofdveld in Wekendam, het eerste speelt tweede divisie en aan sponsoren is geen gebrek. Het voormalig vissersdorp is trots op de zaterdagclub. Tegelijkertijd speelt er in de JO-19-1 waarschijnlijk geen jongen uit Werkendam zelf, we tellen alleen al zo’n vijf Bredase spelers in de basiself en langs de lijn horen we Tilburgs en andere niet Werkendamse accenten bij de ouders. Als het kunstgras is besproeid en de toss is gedaan start de wedstrijd onder een zalig zonnetje. Op de tribune en op zalige luxe leren zetels is het goed  toeven en bovendien is de wedstrijd het aanzien meer dan waard. De thuisclub kan de derde periode nog winnen en JEKA moet vooral proberen het seizoen goed af te sluiten. Een andere instelling dan vorige week is noodzaak. De jongens hebben dat begrepen want vanaf het begin is rood wit blauw de bovenliggende partij. De combinaties tussen Govert en Wisse zorgen steeds voor gevaar en het jonge team (alleen Mees F start als tweedejaars in de basis) speelt erg goed. Na enkele kansjes rondt Wisse een eigen actie goed af met een droge schuiver in de hoek. Kozakken Boys weet zich geen raad met de achterstand en het spel en blijft achteruit lopen, Jeka domineert en creëert kansen. Een goal van Mees wordt vanwege hands afgekeurd, een schot van Joost gaat net naast. Na weifelend ingrijpen valt de onterechte gelijkmaker uit de lucht als na een lange bal de spits teveel ruimte krijgt en met een halve lob weet te scoren. Ook na deze tegenvaller en na het uitvallen van Wisse blijft JEKA de betere ploeg en goed voorbereidend werk van Govert (en een foutje van de keeper) zorgt voor een nieuwe voorsprong. Mark tikt de 1-2 binnen. Met een knappe en terechte voorsprong haalt de underdog de rust.
Na opnieuw een uitgebreide sproeisessie kan de tweede helft van start. Kozakken Boys gaat meer druk geven en lijkt te beseffen dat de periode verloren gaat tegen dit goed spelende JEKA. De bal gaat snel rond en de vaardige spelers zijn wat feller. Het wordt werken voor JEKA en dat doet het team knap. De thuisclub is individueel sterker maar vormt niet echt een team, de bezoekers staan juist zij aan zij. Uiteindelijk valt de verdiende gelijkmaker en kort voor tijd redt Boniso met een geweldige reflex met zijn linkervoet op een harde schuiver. Met een jong elftal, maar vooral met een echt team trekt JEKA het punt over de streep. Een mooie prestatie, een waardige wraak op vorige week. Komende week voor een aantal spelers hun laatste juniorenwedstrijd voor de overgang naar de senioren of vertrek wegens studie. Met de inzet van vandaag en in de hoop dat iedereen weer aanwezig is de kans om op fraaie wijze een periode en in ieder geval een behoorlijke seizoen af te sluiten