Zaterdag 19 mei om 02::30 uur

Geschreven op: 21 mei 2018
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

De kogel is door de kerk. De KNVB heeft eindelijk duidelijkheid gegeven en ons seizoen krijgt geen toetje. Jammer natuurlijk, we hadden het onszelf gegund en in de huidige vorm zijn we voor iedere bijna degradant uit de vierde divisie een lastige loting. Behalve de eer, behalve de wil om 5e te worden en behalve de ijdele hoop van 'stel dat' is er dus geen echte uitdaging. Of het moet zijn dat we de competitie eerlijk willen houden (de sportieve plicht) en dat we ook gewoon heel veel eergevoel hebben. En dat dit gewoon een hele leuke en hechte groep is die goed wil afronden. En dus gingen de mannen er vandaag voor.
Er speelde ook nog wel mee dat de uitpot bij Boeimeer niet erg leuk was, dat de wedstrijd op het wintertoernooi in Rosmalen ook al niet gezellig was en dat er onder onze spelers ook wel de gedachte hing dat het prima was om hen een laatste duwtje richting nacompetitie voor (tegen?) degradatie te geven. Er werd dus gas gegeven.
Met Job, Govert en Youp (C1) op de bank, Pieter geblesseerd en zonder Sam (familieverplichtingen) had trainer Noel 11 gemotiveerde spelers het veld in gestuurd.. Lees het niet verkeerd, de bankzitters waren ook gebrand op een overwinning. Het begin was stug. Met zoals veracht veel lange ballen van Boeimeer en felle duels was het soms lastig zelf gewoon te voetballen. Na een kwartiertje vonden we ons ritme en kregen we kansen. De goal viel nog niet. Tot Daan de bal oppikte op het middenveld, twee man passseerde en alleen op de doelman afging. En op zijn Daan's aflegde op Mark die goed was mee gesprint. De bevrijdende 1-0. En de nog bevrijdender tweede weigerde te vallen, ook al waren we veel sterker en kwamen er kansen.
Na rust weining verandering, al begonnen we matig aan het tweede deel. Een misrekening bij een eigen cormer leidde zelfs een enorme kans in. Joost hinkelde achter de snelle spits aan, Didi werd gepasseerd en de bal rolde....... Tot daar uit het niets de oranje rechterschoen van de slidende Dries was die een zekere goal voorkwam. Het verzet van Boeimeer brak toen Joost een vrije trap van Mees binnengleed en zijn prima wedstrijd beloonde.
Tien minuten voor tijd brak Govert door, binnen de zestien vasthouden leverde een strafschop op. Deze zijn aan Mark besteed en onze spits kegelde nummer drie binnen. Kort voor tijd was het weer een prachtige actie van Daan, weer twee man uitgespeeld,weer alleen voor de keeper,weer afgelegd. Ditmaal mocht Govert afronden. Met een team dat veel wisselingen kent de laatste weken, dat een derde gezicht als eindverantwoordelijke had (Die het trouwens net als Sam en Berrie top deed, dank Noel) dat alleen nog eer te winnen heeft, dat nieuwelingen goed opvangt en inpast (vandaag inmiddels vaste waarde Govert en de uitstekend invallende Youp)  is het gewoon heel prettig werken. Trots dus op deze groep. We gaan zaterdag samen ontbijten en dan in Steenbergen waardig afronden. Nu al zin in.