Zaterdag 3 november om 02::45 uur

Geschreven op: 05 november 2018
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

Na vijf speelronden is er in de Vierde Divisie nog geen sprake van overzicht of van zicht op de sterkte van teams. Door het terugtrekken van FC Engelen is ongelijkheid in wedstrijden en zijn punten verdwenen. Bovenaan de ranglijst is de situatie helderder, daar tekenen de favorieten op de titel zich af. Vanaf plek 5, de plek waar JEKA tot vandaag staat is er geen peil op te trekken en wordt iedere wedstrijd in de heenronde een ontdekkingstocht. Een tocht die vandaag naar het fraaie complex van Rijen leidt. De thuisclub heeft drie punten, maar die zijn wel uit bij IFC behaald en ze zullen gebrand zijn om ook vandaag drie punten te pakken en aan te sluiten bij de middenmoot. JEKA beschikt over een steeds fitter wordende selectie, al zijn er her en der nog pijntjes en wat conditie-achterstand door gebrek aan wedstrijdritme. Alleen Boris is vandaag echt niet inzetbaar, een opspelende hamstring houdt hem lang de kant. Wel keert Marg G. weer terug, zijn hamstring werkt weer naar behoren.
Om 14.45 wordt afgetrapt op het prachtige hoofdveld en vanaf de eerste minuten is duidelijk dat JEKA de beter voetballende ploeg is en dat Rijen daar de lange bal en veel strijd tegenover zet. De wedstrijd is in evenwicht, JEKA creeert wel meer kansen. Na een minuut of 25 geeft Mickey aan dat hij last heeft van zijn enkel Joost loopt warm en staat op het punt in te vallen als aan de zijlijn Mark wordt aangespeeld en 'vast' staat als de rechtsback van Rijen hard in komt glijden.De intentie is weliswaar om de bal te spelen, maar de tackle is te onbesuisd en te fel. Mark gilt het uit en uiteindelijk moet hij per brancard het veld verlaten. Dan volgt het rijtje contact proberen te krijgen met 112, wachten op de ambulance, een drukke zaterdag in het Amphia en begin de avond het bericht dat er geen breuk is maar een zeer zware kneuzing van het vlies van het scheenbeen. En dus weer weken langs de kant voor onze spits. Na alle commotie komen Wisse en Joost ter vervanging van onze geblesseerden en houden we het beste van het spel. En dat leidt uiteindelijk tot de verdiende voorsprong. Na een aanval over Wisse en Khalid valt de bal net buiten de zestien voor de voeten van Roman. De wijze waarop hij de 1-0 binnenstift is weergaloos. Na deze opsteker krijgen we meer kansen, bij een daarvan gaat Khalid door zijn enkel. Tim is al de derde wissel en we moeten nog vijf minuten tot de rust. Het begint het pechverhaal van het seizoen te worden.
Na de pauze start Rijen fanatiek. Met een zo'n twee meter lange breker voorin erbij wordt de lange bal steeds gehanteerd en de tweede bal gewonnen. Jeka laat zicht terugdringen en moet het hebben van counters. Bovendien slaat de sfeer langs het veld en met name op de Rijense bank om. Er wordt veel gegild en geageerd en met name de scheids moet het ontgelden. Onaangenaam en vooral vreemd omdat uitgerekend de Rijense trainer/coach zelf jarenlang op het hoogste niveau heeft gefloten. De strijdwijze van Rijen heeft uiteindelijk succes als een wilde trap naar voren slecht wordt beeordeeld door de JEKA verdediging en de bal na een scrimmage via onze keeper tegen het bovenlijf van Dries valt en over de eigen doellijn verdwijnt. 1-1. Even dreigt JEKA de wedstrijd helemaal uit handen te geven maar de ploeg hervindt zich snel. Een prachtige actie van Wisse op links, hij passeert twee man op de achterlijn en de lage voorzet wordt door Sjoerd binnen gegleden. Ondanks het felle en opportunistische spel van de thuisclub is de voorsprong verdiend. En er komen kansen op meer, maar de verlossende derde goal valt niet. Sterker nog, JEKA maakt vijf minuten voor tijd een tweede eigen goal als Ties een voorzet wil wegkoppen, Boniso laat roept en onze laatste man zijn hoofd niet meer kan intrekken. 2-2 en bijna tijd. Verliezen we hier toch nog twee punten? Nee, dat doen we niet. Waar we al en paar keer dit seizoen pech hebben met gemiste kansen en blessures valt het kwartje vandaag onze kant uit. JEKA recht de rug en kort voor tijd scoort Roman zijn tweede van de dag. Het gekraakte schot verandert van richting en verdwijnt in de verre hoek. Een lelijke goal, maar de vreugde is er niet minder om. De ontlading voor de dug-out is prachtig, de teleurtstelling bij de Rijense bank is zichtbaar en hoorbaar. We trekken terecht de driepunter over de streep en we winnen onze tweede wedstrijd op rij. Vervelend dat we Mark weer een tijd kwijt zijn, voor hem en voor ons. Ook vervelend is het incident na de wedstrijd als nota bene een Rijense supporter tot in de kleedkamer van de scheidsrechter komt om de leidsman te bedreigen. We vertrekken met drie punten en een licht zure smaak in de mond terug naar Breda. Komende week spelen we uit in Hendrik-Ido-Ambacht bij IFC, het zal opnieuw een zware pot worden.