Zaterdag 24 november om 03::00 uur

Geschreven op: 26 november 2018
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

Met de mooie 3-0 overwinning op WSC van vorige week op zak mocht JEKA vandaag uit bij TSC in Oosterhout gaan bewijzen dat het in de subtop kan meedraaien. Opnieuw zonder de geblesseerde Mark en ook zonder aanvoerder Ties en met Bas, Mickey, Joost en de herstelde Sjoerd op de bank. Het is overduidelijk herfst en dus gaat al snel na het begin van de wedstrijd de lichtinstallatie aan. Verder is het vooral guur en donker. En ook de wedstrijd zelf geeft aanvankelijk weinig reden tot opwarming. TSC kiest er nadrukkelijk voor om JEKA het spel te laten maken, het trekt zicht terug op eigen helft en gokt op de snelle omschakeling. JEKA laat zich niet uit de tent lokken en speelt geduldig. Het weet echter nauwelijks de spitsen te bereiken en daarmee is het spelbeeld weliswaar leuk voor tactici, voor de toeschouwers is het nog behelpen. De keren dat TSC er uitkomt is dat vooral via de sterke rechterkant, maar ook de OOsterhouters weten weinig te creeeren. Tien minuten voor rust is er het eerste gevaar als een afstandschot boven op de lat eindigt en TSC iets meer aandringt. Het lijkt op een nul nul ruststand uit te draaien als kort voor de thee een harde halfhoge voorzet tussen onze laatste linie en het doel wordt geplaatst. Mark krijgt de bal op zijn bovenbeen en zo maken we ons derde eigen doelpunt op rij. We zoeken met een achterstand de kleedkamer op. Na rust komt Sjoerd voor Mees F en Mickey voor Khalid, de opdracht is om sneller onze buitenspelers te gaan zoeken En dat lukt, de wedstrijd wordt van een tactsisch steekspel een echte voetbalpot. JEKA voetbalt vrijer en het krijgt kansen. Eerst loopt na een scherpe aanval een TSC verdediger de bal tegen de eigen paal, we houden een corner in plaats van een deolpunt over. Na de volgende corner is het wel raak. We weggewerkte bal wordt door Wisse opgevangen en met een steekpass bereikt hij Sjoerd. Deze neemt een keer aan en schiet vervolgens keihard binnen. 1-1. Er is nu goede hoop op meer en het is vooral Sjoerd die aan de basis staat van enkele goede aanvallen, de gretigheid spat er na zijn blessure vanaf. Toch valt de goal aan de andere kant. Onnodig gebrei op het middenveld leidt tot balverlies, de diepe bal op de snelle rechtsbuiten is fraai en de afronding is zeer beheerst. We staan weer achter. Het blijft hierna een open wedstrijd en ondanks aanzetten van JEKA valt de goal niet meer. Een vrije kopkans voor Joost is de beste optie op een gelijkspel, het blijft echter bij een nipte nederlaag. Al had er iets meer ingezeten, het is niet onterecht dat we de punten moeten laten aan een tegenstander die net iets volwassener en gehaaider speelt. Komende week een vrije zaterdag en daarna sluiten we af bij de ongenaakbare koploper Oranje-Wit. Kan JEKA voor een stunt zorgen in Dordrecht? Op basis van de eerste seizoenshelft en de groei die we laten zien is er van alles mogelijk.