Wedstrijdverslag

Zaterdag 12 mei om 08::30 uur
3

JEKA JO11-3G

Bastiaan
Xander
Nacho

1
Beek Vooruit JO11-3

Swingend jazzy-voetbal van Jeka JO11-3 !

Geschreven op: 22 mei 2018
ron snoijs

door: ron snoijs

De Jeka spelers waren deze zaterdag al vroeg het bed uit. 8.30 in de morgen is misschien niet de ideale tijd maar dat kon onze vroege vogels deze voetbal dag niet hinderen.
Beek Vooruit JO11-3 werd verwelkomd, dit keer op natuurgras en een stralend ochtendzonnetje die ons het hele Jazzweekend in Breda aangenaam zou bijstaan.
Met Yonah en Sven nog op vakantie kreeg het team 2 zeer sterke invalkrachten, Ernest en Nathan.
De wedstrijd was nog nauwelijks aan de gang of het eerste schot werd al door Max elegant en in gestrekte houding uit de kruising gezwaaid. De beginnende Jeka defensie bestond vandaag uit Nacho en Daan. Beek Vooruit probeerde in de beginfase met tegenaanvallen te verassen maar in alle gevallen werd deze al snel geneutraliseerd door onze sterke en goed gepositioneerde spelers.
Een ongelukkige overtreding zorgde voor het tweede geplaatste schot op Max, die weer met een gestrekte duik de bal naast de rechter paal tikte. Het ritme werd stapsgewijs door Jeka opgeschroefd, Vooral de opkomende buitenspelers zoals Bastiaan op links en Xander op rechts zorgden voor dreigend gevaar in samenspel met Nathan in de spitspositie. Een goede en lange opstorming van Bastiaan die op Nathan past zorgt voor het eerste tikkertje op goal van de tegenstander in het zijnet.
Vanuit de volgende corner krijg Charlotte een goede kans met een pegel die net naast het doel verdwijnt. Ondertussen worden de weinige aanvallen met hard werk en overzicht gestopt door Nacho en Daan. Xander die weer via de rechter kant snel naar de goal glipt zorgt voor een slimme steekpass naar Nathan die de bal naast schiet. Minuten later krijgen we een identieke actie met dezelfde acteurs. Dit keer is de steekpass van Nathan op Xander. Jeka heeft duidelijk het overwicht van de wedstrijd in deze fase en een goal hangt in de lucht met zoveel schoten op goal.
We hoeven niet lang te wachten of Bastiaan raast op snelheid via de linkerkant. Hij loopt langs iedereen op, alsof er niemand staat, komt voor de keeper en schuift de bal intelligent langs de keeper. De verdiende voorsprong kon eindelijk genoteerd worden. 1-0. Beek Vooruit moest even achteruit. Zeker toen Ernest warmgedraaid was. Elke keer als de sterke en grote jongen aan de bal kwam moesten de oranje-zwarten op hun hoede zijn. Het veld leek zelfs klein met onze box to box speler Ernest aan de bal. Ook waren de spelcombinaties via recht van Nacho en Charlotte weer aan de orde. Een mooie lange pass zet Nacho richting het doel van de tegenstander maar zijn pass rolt hard voor het doel langs. Weer een pass van Ernest op Nathan zorgt weer voor een gemiste kans.
Beek Vooruit probeerde ook tot aanvallen te komen, maar dit werd in alle linies erg moeilijk gemaakt. Het sterke middenveld onder leiding van Charly en een zeer intensieve Daan en Ernest in de verdediging maakten het erg lastig om tot Max te komen. De keer dat ze tot een schot kwamen stond de zwarte panter Max om deze af te stoppen. De laatste kans van de eerste helft werd veroorzaakt door een lange uittrap op links die terecht kom bij Nacho. Zijn geplaatste bal op goal wordt door een tegenstander geraakt en rolt corner. De eerste helft eindigt en voor het publiek is het duidelijk dat het gaat om een intensieve en mooie wedstrijd voor het oog deze stralende ochtend.
De tweede helft begint zoals de eerste geëindigd is. De druk wordt opgevoerd door Jeka en het eerste schot op de keeper is een feit. Charlotte krijgt de bal voor haar voeten en twijfelt geen moment. De keeper van de tegenstander is alert. Via rechts zien we de kwaliteit en de technische hoogstandjes van Nathan die goed doorkomt maar Rai, die steeds slim de verdediging meetrekt, niet kan bereiken.
De Jeka verdedigers Daan en Nacho zijn een rots in de branding. Er worden geen kansen weggegeven en bijna in alle gevallen worden de heroverde ballen netjes uitgespeeld door Jeka om weer tot aanvallen over te gaan. Ernest is weer aan de beurt en dreunt via de linker kant het hele veld over om het weer te proberen maar mist. De volgende aanval verloopt via de rechter kant. Dit keer komt onze snelle en bewegelijke Xander via de flank met een geplaatste bal op Charlotte. Charly ziet de kans en pegelt de bal op de keeper. Maar wie zien de daar als een flits voor de rebound verschijnen? Xander die in eerste instantie op de keeper schiet, maar dit zal hem geen twee keer gebeuren. Weer krijg hij de rebound en nu plaats hij de bal gecontroleerd langs de keeper. De 2-0 voorsprong is een feit. Hiermee lijkt ook Beek Vooruit wakker geschud te worden en reageren met een tegenaanval zonder resultaat. Toch blijven de beste kansen voor Jeka. Ernest besluit weer beresterk op te rukken en geraakt tot voor de keeper die hij passeert, maar de bal wordt van de lijn gehaald door en van de drie spelers die onze sterke speler met zich meesleept. Als links actief is reageert recht ook gelijk. Xander zorgt voor een doordachte pass op de nieuwe spits Nacho, die in David Villa stijl goed op doel afrondt met een goede redding van de keeper. Ernest en Nacho krijgen nog kansen die niet benut worden waardoor een enkele uitval waarbij Ernest uitglijdt ervoor zorgt dat de bal voor de Beek spits komt en deze strak en van dichtbij in knalt. 2-1 is niet de stand die verwacht was met het getoonde spel van Jeka. Deze keer bleef het team rustig en bleef spelen zoals ze dat de hele wedstrijd getoond hadden. Iedereen stond op zijn plaats en het publiek voelde dat de zege in het voordeel van Jeka niet meer dan verdiend was. Toch moesten de laatste minuten gespeeld worden. De spelers bleven elkaar op zoeken. Beek ging voor de gelijkmaker maar nog steeds stond daar een sterke verdediging bestaande uit Ernest en Daan. Zoals bijna alle duels gewonnen werden, gebeurde dat vervolgens ook. Dit keer veroverde Daan de bal van de tegenstander. Zelf besloot hij de tegenaanval door te drukken. Al snel zag hij Nacho vrij staan die hij bediende met de zuivere pass door het midden. Nacho liep de ruimte in waar hij de aankomende bal goed onder controle kreeg om richting de keeper te lopen. Voordat de keeper tijdig uit kon komen had Nacho als zeer inzichtelijk en zonder nerveus te worden de bal in het net geschoven voor de uiteindelijke 3-1 winst.
De 3 punten zijn deze zaterdag dik verdient. Onze spelers bezorgden de toeschouwers een voetbal spektakel die we deze competitie ongetwijfeld meer gaan meemaken. Het weekend was goed begonnen en het ging alleen maar beter worden met het Jazzfestival in de stad. Sport en muziek, dat is pas een combinatie om van te genieten. Dit weekend is dat ongetwijfeld gebeurt.
 
Un saludo.
Martin (vader Nacho)
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.