Zaterdag 16 februari om 02::30 uur

Geschreven op: 17 februari 2019
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

En weer een Tilburgse tegenstander vandaag. Kampioenspretendent en nummer twee van de competitie 't Zand komt vandaag op bezoek. Uit in De Reeshof werd  nipt verloren, vooral door slordigheden van onze kant. Wat nog wel voor de geest staat zijn de razendsnelle en behendige buitenspelers. We zijn wederom niet compleet vandaag en dus moet er wat geschoven en gepuzzeld worden. Trainer Berrie heeft na een week met trieste privé-omstandigheden in ieder geval genoeg afleiding met het zoeken naar het juiste concept en team. Mark J. gaat volgende week na maanden weer voorzichtog hervatten, Lea staat voor de laatste dag op de lange latten, Mees van D. speelt niet wegens griep en Sjoerd is amper hersteld van een keelonsteking. De nog maar nauwelijks fitte Wisse ontbreekt omdat hij morgen met het Eerste meegaat. Vanuit de B1 sluiten Govert en Job en samen met Sjoerd en keeper Bas beginnen zij op de bank. De scherpe observators hebben bij de warming-up het idee dat JEKA fel is en dat de gasten zich vooral laven aan het voorjaarszonnetje. Is er sprake van onderschatting of is het valse hoop? Vanaf minuut een zit JEKA scherp in de duels en is 't Zand inderdaad wat tam en vooral slordig. Het is geen heel goede wedstrijd, maar er is vooral niet te zien wie de stabiele middenmoter is en wie de titelkandidaat. JEKA laat net als vorige week tegen Sarto zien dat het geduldig kan zijn en dat er meer en meer rust in het spel komt. Was er vorige week sprake van mannenvoetbal, vandaag toont de thuisploeg zich als stug en lastig tegen te spelen. De verdediging met Mickey, Ties, Dries en de vandaag ijzersterke Boris en keeper Boniso komt geen moment in de problemen. Op het middenveld veroveren Mees F en Joost veel ballen. Grote kansen komen er aan beide kanten niet. Het lijkt opnieuw zo'n wedstrijd te worden waarbij het eerste doelpunt gelijk het beslissende is. JEKA is daar via een schot op de lat van Ties dichtbij, ook de prima invallende Govert krijgt een goede schietkans en na een mooie aanval kan Sjoerd binnenvolleyen, de bal zeilt over. Het is uiteindelijk een Tilburgse treffer die de wedstrijd openbreekt, de bal caramboleert via een JEKA-been binnen. Zouden we dan net als vorige week aan het kortste eind trekken? Dit keer is er meer rechtvaardigheid. Een prima actie van Roman op links brengt hem op de achterlijn, de loopactie van Mark is goed en de voorzet op maat. In de korte hoek slaat de 1-1 binnen. We lijken te krijgen waar we recht op hebben. Toch gaat 't Zand tegen de verhouding nog scoren als een lange bal over onze keeper wordt getikt en de doorgelopen spits de bal binnentikt en de bal over de lijn rolt...... Maar de eerder genoemde zeer sterk spelende Boris verricht een klein wonder door de bal net voor de lijn naast te glijden. De actie wordt terecht gevierd alsof het een doelpunt is. Met reservekeeper Bas nog in de spits voor de geblesseerde Mark spelen we de wedstrijd uit. Een prima punt een zwaarbevochten wedstrijd, er zit nog altijd rek in de ploeg. Nu twee weken om aan de pijntjes te werken, van de griep te herstellen, te carnavallen en daarna defintief een plek in het linkerrijtje te gaan opeisen.