Wedstrijdverslag

Zaterdag 10 maart om 09::45 uur
4

JEKA JO11-3G

Rai (2x)
Bastiaan
Max
2
Internos JO11-1

Sterke start in nieuwe competitie

Geschreven op: 15 maart 2018
ron snoijs

door: ron snoijs

Na een heeeeeeeele laaaaange winterstop met trainingen bij Jeka en bij Indoor Soccer, en een tweetal leuke onderlinge oefenwedstrijden tegen andere Jeka JO11 teams (beide keren gelijk gespeeld), was het nu tijd voor het echte voetbalwerk. Op zaterdagochtend heerlijk een partijtje voetbal bij de start van de nieuwe voorjaarscompetitie. Ook tegenstander Internos JO11-1 was goed geluimd en had er zin, dus alle ingrediënten aanwezig voor een spannende partij. De warming up was al achter de rug en de spelers stonden opgesteld, aftrappen maar.... Oepss. een wedstrijd zonder scheidsrechter kan natuurlijk niet. Gelukkig was kwam hij al aangerend, en had hij ook daarmee zijn warming up gehad voor het fluiten van een prima wedstrijd (waarvoor dank !). Onder leiding van aanvoerder Xander werden alle spelers en scheidsrechter een prettige en sportieve wedstrijd gewenst. Het zonnetje brak langzaam door, ouders hadden lekkere koffie en thee, iedereen was er klaar voor.  Let's play some football !
 
De eerste minuten was Jeka geen schim van het team dat fanatiek de warming up had gedaan. Internos was sterker, en wist het Jeka met name via de rechterkant lastig te maken. Vanuit die hoek kwamen meerdere harde schoten, maar steeds wist keeper Max deze te keren of gingen ze naast. Gelukkig maar.. Een uittrap van Max kon echter worden onderschept door de snelle buitenspeler van Internos. Een mooie passeerbeweging langs zowel Bastiaan als Sven, hard schot in de hoek, Max kansloos, en een terechte 0-1. Jeka moest toch echt uit een ander voetbalvaatje tappen wilde het kans maken op de overwinning. Blijkbaar had het hiervoor een tegendoelpunt nodig, want Jeka werd iedere minuut sterker. Over de sterke rechterkant van Internos kwam een sterke aanval van onze linkerzijde. Uitrol door Max aan Sven, goed opbouwend en doorpassen naar Bastiaan. Hij ging langs de zijlijn voor een mooie solo, passeerde 2 man, en kon doorgebroken vanuit links richting de goal gaan. Het schot met links werd met moeite gestopt door de keeper, en de rebound werd net voor de voeten van spits Rai weggetikt. Jammer, geen goal, maar wel even de "voetbaltanden" laten zien. En als je over "voetbaltanden" spreekt, dan heb je het natuurlijk ook over Sevilla supporter Nacho. Iedere wedstrijd sterk in de duels, regelmatig zelf doorbreken en vooral nooit een tegenstander laten passeren, muy fuerte en een sterke kwaliteit in het veld. De volgende kans werd dan ook door hem gecreëerd. Hoe weten we nog niet precies, maar op de één of andere manier passeerde hij op wilskracht 3 man en had daarmee vrije doortocht naar de goal. Beetje vanaf de rechterkant aanleggen voor een schot, maar helaas weer een redding van de keeper. Kort daarna weer een doorbraak over links via Bastiaan, maar via een verdediger werd het een hoekschop. Dit seizoen is al meerdere malen gescoord uit een hoekschop, dus daar gingen we eens goed voor zitten. Met zijn fraaie traptechniek slingerde Bastiaan de bal prima in het hart voor de goal. Hier stond spits Rai klaar om tegen de bal aan te lopen, en met combi bovenbeen buik ging de bal in de netten. Yes, weer terug naar 1-1-.
Na nog 2 gevaarlijke schoten van Internos op de goal, kregen de verdedigers Daan, Sven en Yonah de zaken steeds beter onder controle. Ondanks een blessure aan zijn been bleef Daan geconcentreerd spelen ("anders was hij wel op ballet gegaan") en kwam geen tegenstander hem voorbij, knokkertje hoor ! Sven vormde op links na een stroeve start een prima tandem met Bastiaan. Strak inpassen en gaan met die voetbal.... En Yonah zette zijn sterke spel van de najaarscompetitie gewoon door. Fel op de bal, fanatiek, duelkracht en vooral snelheid. Je komt hem als aanvaller wel 3x tegen voor je richting goal kunt gaan. Lekker hoor die bikkels in de verdediging !  Daarom tijd voor de rood-wit-blauwen om ten aanval te gaan.
De sterk spelende Yonah bouwde vanuit achteruit op, vond de vrijstaande Bastiaan, die met een slimme steekbal Xander een vrije doortocht naar de goal bood. Xander zetten een goede versnelling in, kwam alleen voor de keeper, maar zijn schot werd gepakt. geen doelpunt, wel een prima aanval. Kort daarna ging het precies andersom. Xander overbrugde ijverig de bal van verdediging naar middenveld, en gaf een steekbal op Bastiaan. De pass leek iets te hard, maar voetbal is natuurlijk een contactsport. Bastiaan plaatste een handige schouderduw, en wist de bal daardoor toch langs de verdediging mee te nemen. Ondanks achteraan hem aan snellende verdedigers wist hij hen toch voor te blijven. Op volle snelheid schoot hij de bal met links hoog langs de keeper tegen de touwen. Voor het oog misschien een simpel doelpunt, maar de combinatie van schouderduw, op snelheid dribbelen, op snelheid schieten, en dan ook nog met links, maakte dit een knap staaltje voetbaltechniek. Knap gedaan en een welverdiende 2-1 voorsprong. Naar er zat nog meer in het "voetbalvat" van de eerste helft. Rechtermiddenvelder Nacho pakte vanuit de aanval een rebound aan de linkerzijde. Met een snelle voorzet wist hij Rai te bereiken, en die schoot de bal onberispelijk binnen. Wat een weelde, 3-1. Nog meer voor de rust ? Bijna... de gedisciplineerd spelende alleskunner Charlotte ondersteunde de verdediging met een mooie onderschepping, vanuit haar overzicht een prima pass naar Xander, die de bal fraai meegaf aan de opkomende sneltrein Yonah. Vanuit rechts ging hij naar het midden richting goal, hij had een ongenadig hard schot in gedachten, maar dat kwam er ditmaal niet helemaal, balletje voor de keeper dus. Maar desondanks stond er een knappe 3-1 op het scorebord.
Na rust werd het doel verdedigd door Sven (2e helft bij toerbeurt een veldspeler als keeper). Nu had Sven op school al een ruime 9 gehaald voor zijn spreekbeurt gehaald over energie, dus hij had uittrapkracht te over. Daarnaast kwam snelle Max de voorhoede versterken. Hmmm... bij snelle en verre uittrappen een interessante combinatie. Hier zouden we Internos weleens mee kunnen verrassen. Deze opstellingsvariant had meerdere keren bijna succes, maar steeds wist er wel een verdediger of keeper een voet of hand tussen te krijgen. Sterker nog, Internos kwam na een schot uit de 2e lijn in de uiterste hoek zelfs op 3-2. Spannend ! Jeka bleef goed spelen en de aanval zoeken, en er kwamen meerdere kansen. Rai maakte een mooie solo en kwam links vrij voor de goal. Xander was prima meegelopen, en stond helemaal vrij, maar Rai is natuurlijk een steeds beter in zijn rol groeiende spits, en wat doet een "echte" spits als hij de goal ziet ? Juist, hard uithalen ! Keeper kansloos, maar helaas net naast. Kort daarna weer een uitbraak met 3 spelers, Charlotte centraal, Rai vanuit de spits, en Max met de bal aan zijn voet. Op snelheid dribbel, dribbel, dribbel....schot prima in de hoek, en de bevrijdende 4-2 was een feit. Kort daarna volgde het eindsignaal, en was de eerste overwinning een feit. Lang voor geknokt, maar nu toch echt een behaald, verdiend en goed gedaan !
De penaltyserie eindigde in 4-4. Max pakte en keek 4 ballen uit de goal. Voor Jeka scoorden Bastiaan, Rai, Charlotte en Nacho. De mooiste penalty was echter van Max, linkerpaal, doellijn, rechterpaal, terug het veld in. Geen goal, maar wel met de hoogste moeilijkheidsgraad van allemaal.
Deze overwinning moest natuurlijk gevierd worden ! Allereerst werd gezamenlijk het publiek bedankt met een mooie duik, om vervolgens allemaal naar de kantine te lopen. Hier stond een feestelijke teamfototaart en drinken klaar. En Nacho werd een dag later once anos, en na hem staande op een stoel toegezongen te hebben trakteerde hij iedereen nog op een zakje chips. Gracias !
En nu op naar de volgende wedstrijd tegen buurman Baronie......
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.