Wedstrijdverslag

Zaterdag 30 september om 09::45 uur
2

JEKA JO11-3G ZA

Yonah
Xander

2
ST RKDSV / EDN'56 JO11-1

Spannende pot voetbal aan de Beukenlaan !

Geschreven op: 02 oktober 2017
ron snoijs

door: ron snoijs

Nooit Opgeven Altijd Doorgaan Aangegaan Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Breda, oftewel NAC Breda, staat in de Guinness World Records vermeld als de voetbalvereniging met de langste clubnaam ter wereld. Maar onze tegenstander kan er ook wat van, luisterend naar de naam RKDSV/EDN'56 JO11-1. Benieuwd waar de afkorting voor staat en of NAC Breda van de troon kan worden gestoten. Één ding weten we wel, na 4 zeges op rij in de beker- en regulaire competitie wisten onze tegenstanders in het 5e duel Jeka niet aan de zegekar te binden.
Het team was compleet aanwezig, en alle acht werkten ze een zeer gedreven en stevige warming-up af. Jaja, onze bikkels hadden er zin in ! Onder leiding van de trotse aanvoerder Sven werden zowel de tegenstanders als de scheidsrechter een prettige wedstrijd gewenst. Max het gewilde keeperstenue aan, lekker najaarstemperatuurtje, droog, bal op de middenstip, fluitje en go....
Er was direct sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. De kracht van RKDSV/EDN'56 lag met name in de aanval, bij Jeka stond de verdediging als een waar voetbalhuis. Na een verre uittrap van Max bracht Yonah de bal op het middenveld onder controle. Met een mooie pass bracht hij de in de vrije ruimte gesprinte Xander in stelling. Net voor het echt gevaarlijk zou worden, werd Xander geblokt door een terugsnellende verdediger. Na goed doorpassen van Sven wist Charlotte de achterlijn te bereiken. Ondanks 2 verdedigers rondom haar kon ze vanuit haar duelkracht toch Rai schuin voor de goal bereiken. Bal onder controle en snel schieten op de goal, maar toch nog net  een verdediger ertussen. Na een krachtige tegenstoot op links kon Sven ternauwernood gevaar voorkomen door een hoekschop weg te geven. Na meerdere korte corners werd de bal nu voor de goal geslingerd, en vanuit een scrimmage werd de 0-1 gescoord. Jammer, maar snel de teleurstelling oppakken was het devies. Jeka dartelde vrolijk door en zocht weer de aanval. Na een aanval over meerdere schijven kwam de bal bij Bastiaan. Met een schijnbeweging werden 2 spelers de Beukenlaan in gestuurd, waarna de bal voor zijn schotkrachtige rechterbeen werd gelegd. Een fraai schot, keeper kansloos, maar helaas tegen de paal. Direct volgde een counter, resulterend in een hard en hoog schot van afstand. Maar Max toonde zijn grote sprong- en duikkracht, en tikte de bal onder de lat weg. Wederom één van de vele reddingen van Max, die het erg goed doet in de goal ! Maar ja, nadat op het middenveld enkele spelers de vrijheid kregen om richting onze goal te lopen, was ook Max kansloos. Ai ai, een achterstand van 0-2 ! Kan Jeka deze wedstrijd nog omkeren ? Zou er voor rust nog iets mogelijk zijn ? Op links van men van wel ! Daan onderschepte een nieuwe aanval en stoomde op naar de middenlijn. Precies op het juiste moment wist hij de sprintende Yonah in stelling te brengen. Hij snelde langs de verdediging, en ging alleen richting de keeper. Hij tikte de bal met enig fortuin fraai onder de keeper door, en had een open goal voor zich. Nog even een laatste tikje, om dan triomfantelijk om te kijken naar zijn juichende medespelers. Nog voor rust 1-2, en Jeka stoomt door ! Op het middenveld volgde een prachtige combinatie tussen Charlotte en uitblinker Xander, een driedubbele één-twee ! Het leverde geen kans op, maar dit soort acties is natuurlijk genieten voor de supporters aan de kant. Direct volgde een pass van Xander naar Bastiaan, met wat ruimte voor zich leek hij 2 keer te stoppen in zijn ren, maar na even inhouden liep hij snel weer door, waardoor hij zich vrij wist te spelen. Jammer was dat de actie niet op snelheid werd doorgezet, anders was een doelrijpe kans ontstaan.
De rust brak aan met een 1-2 achterstand. Even op adem komen en ranja-energie bijtanken !
Het team heeft geen vaste keeper, maar weet dit met elkaar meer dan uistekend op te vangen. Na eerder Xander, Max, Charlotte en Sven  kundig het doel te hebben zien verdedigen, mocht in de 2e helft Bastiaan het mooie keepershirt aantrekken. De spelers gingen direct fel van start. Max had na een 1e keepershelft nog volop energie, en sprintte op volle snelheid op het middenveld langs 2 tegenstanders. Hij behield het overzicht en passte door naar de vrijstaande Yonah. Nou, ook Yonah kan wel een sprintje trekken, en die versnelde de aanval verder naar voren. Ook Yonah behield he overzicht, en kreeg de bal bij Xander. Zijn schot miste kracht om het de keeper moeilijk te maken, maar mooi om te zien dat de combinatie werd gezocht. Deze werd direct gevolgd door een combinatie op rechts. Sven dreef de bal op, langs de zijlijn doorpassen op Xander, en hij kon de bal direct doorspelen op Max, naar de achterlijn en voor de goal de goed vrijgelopen Rai,  een voorz.... ahh net iets te ver voor zich uit gespeeld en een verdediger wist de voorzet te blokken. Een hoekschop was het gevolg. Alle spelers naar voren, een eventuele uitbraak zou door Sven wel worden geblokkeerd. De bal werd door Rai uitstekend voorgegeven, en deze bleef voor de doelmond wat hangen. Op z'n "Gerd Müllers" wist Xander naar achteren vallend en met een draai en volley de bal in de goal te frommelen. Een fraaie bekroning voor een topwedstrijd van onze rechtermiddenvelder Xander ! En de stand was weer gelijk 2-2.
Hoe verder de wedstrijd volgde, hoe sterker onze tegenstander werd. Jeka werd ver teruggedrongen, en kon alleen nog maar verdedigen en de bal ver naar voren schieten. Rai stond op scherp tegen de laatste man, en wie weet zou er nog een geniepige counter volgen. De verdedigers Daan en Sven stonden als een huis en verdienen een groot compliment dat ze nauwelijks grote kansen hebben weggegeven. Een sterke verdediging is de basis van ieder team, en het is prettig als je op twee zulke kanjers kunt bouwen. Beide spelers zijn fysiek sterk en krachtig in de duels. Ook positioneel staan ze vaak op de juiste plek, en weten hun tegenstanders daardoor fel te blokken. Opbouwend kunnen beide spelers hun kracht en inzicht nog verder ontwikkelen. Soms lijkt het wel eens hoe meer tijd ze krijgen, hoe moeilijker het wordt, nergens voor nodig. De paar halve kansen die nog werden weggeven uit hoekschoppen en afstandsschoten, werden  door Bastiaan en de keeperhandschoenen van Floris (broer van Charlotte) gestopt. Soms met een bal oprapen, maar er zat zelfs een spectaculaire duik bij. Mooi hoor, nu hebben we al 5 goede keepers ! Deze ochtend toonde aan dat het Jeugdig Enthousiasme van Jeka JO11-3 leidde tot een spannende en sportieve wedstrijd, waarbij het eerste competitiepunt tegen een nog ongeslagen tegenstander over de eindstreep werd gebracht. Gefeliciteerd toppers !
In de penaltyreeks deden Bastiaan het Xander het net trillen. Keepers Max en Bastiaan wisten om-en-om 5 penalty's te stoppen, maar er vlogen er ook nog 4 in. Het was een mooie voetbalochtend aan de Beukenlaan, en de spelers kunnen terugkijken op een heerlijke wedstrijd. Hand-in-hand werden door het gehele team de supporters bedankt voor de steun, het weekend kon nou al niet meer stuk !
 
 
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.