Wedstrijdverslag

Zaterdag 19 mei om 08::30 uur
8

Boeimeer JO11-8

1
JEKA JO11-3G
Max

Scorebord journalistiek......

Geschreven op: 25 mei 2018
ron snoijs

door: ron snoijs

Na 2 overwinningen op rij werd vol vertrouwen de voetbalstrijd aangegaan met onze stadgenoten van Boeimeer, spelend in Haagse Beemden (?). De warming-up werd geleid door Daan en Max, lekker overspelen en nog wat afwerken op de goal, onder leiding van aanvoerder Nacho de tegenstander een leuke en sportieve wedstrijd  wensen, en iedereen stond in het veld  klaar in afwachting van het startsignaal. Pfffluiiiittt.... voetballen maar....
Boeimeer start sterk en zet Jeka sterk combinerend direct onder druk. De bal kwam maar niet weg op de helft van Jeka, en al snel viel de 1-0. Een hoekschop ging voorlangs diverse spelers, maar uiteindelijk stond daar een speler van Boeimeer helemaal vrij om keeper Max kansloos te laten. Ai ! Boeimeer bleef doordrukken. Nadat Jeka eindelijk de aanval had gevonden, kwamen ze er met 3 spelers tegelijk uit. Alleen Daan stond nog achter de bal, dus het was 3 tegen 1. Erg gevaarlijk, maar Daan is al weken prima in vorm, en wist zich ook tegenover 3 tegenstanders prima te weren en onderschepte de bal. Goed verdedigd ! Een mooie aanval vanuit de combinatie Daan naar Nacho naar Ria volgde, maar voor het echt gevaarlijk werd was de bal over de zijlijn geschoten. Kort daarop viel alsnog de 2-0.  Jeka kwam wel beter in het spel, maar echt gevaarlijk worden in de 1e helft bleek lastig. Hoekschop Jeka strak voor de goal, keepr zat erbij. De over een sterk schot beschikkende opgekomen verdediger Sven kwam in schotpositie, maar zijn schot ging helaas naast. Bastiaan met een solo op links, vrij voor keeper, gestopt, rebound voor Ria, bal rolde tegen de paal. Direct daarna mislukte uittrap keeper, onderschepping van middenvelder Xander die direct een lob probeert. Helaas stierf deze lob in schoonheid, maar de intentie getuigd van voetbal-intelligentie. Hoekschop Jeka, bal weggewerkt precies voor de voeten van Charlotte, en na de prachtgoal eerder deze week weten we wat er gaat gebeuren... er volgt een hard schot, maar ditmaal helaas net over. Jeka werd steeds sterker, maar een uitbraak van Boeimeer leverde hachelijke situaties op. In één aanval 3 gevaarlijke schoten op de goal, maar alle drie vakkundig gepareerd door onze "Zwarte panter" keeper Max. Aan het einde van de 1e helft werd onnodig nog een goal weggegeven, waardoor Jeka met een 3-0 achterstand ging rusten. Pfff wat een teleurstelling...
In de rust werd de voetbal-accu weer opgeladen. Deze wedstrijd was het de beurt aan Daan om in de 1e helft de goal te verdedigen. Hij zei met een knipoog "van ruilen komt huilen", maar stapte vol keeper-enthousiasme het veld in voor de 2e helft. Daar waar Jeka de 1e heflt de onderliggende partij was, was dit nu andersom. Jeka startte gezond agressief, en de aanvallen regen zich aaneen. Echter, de bal wilde er ondanks vele kansen (bijna) niet in. Bastiaan speelt zich vrij, past breed op Charlotte, mooie steekbal op sneltrein Max, maar tot 2x de keeper. Twee gevaarlijke hoekschoppen, maar steeds zat er een verdediger tussen. uitbraak van Boeimeer werd al koppend onschadelijk gemaakt door goed uitlopen van keeper Daan. Yonah zet Rai vooraan aan het werk, omspeelt op snelheid 2 tegenstanders, schot mist kracht en wordt door keepr geblokt, bal voor voeten van Charlotte, schot... maar helaas op de lat. Nieuwe aanval met combinatie Charlotte en Bastiaan, wederom een schot, nu net naast. Kansen genoeg, maar doelpunten vielen alleen maar aan de andere kant. Twee kansen, twee doelpunten en 5-0. Vanuit een combinatie Bastiaan naar Xander  werd Max op snelheid in stelling gebracht. Mooi sprintje eruit persen, vrij voor de keeper, en ja hoor, daar viel de eretreffer. Goed gedaan Max, 5-1. Er kwamen tegen het einde van de wedstrijd nog meerdere kansen, maar het vertrouwen was weg om deze om te zetten in doelpunten. Andersom lukte dit bij Boeimeer prima, en wisten ze nog 3x het net te vinden. Eindstand een verdiende maar wel geflatteerde 8-1.
De penaltyserie eindigde gelijk in 3-3. Yonah, Bastiaan en Charlotte wisten te scoren. Max ook bijna maar schot ging tegen de lat.
Uitslag snel vergeten en op naar komend weekend voor de broederstrijd tussen JO11-3 en JO11-7. Johan heeft met de training van woensdag iedereen weer op scherp gezet, dus we kunnen niet vroeg genoeg beginnen :)
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.