Wedstrijdverslag

Zaterdag 7 september om 02::15 uur
3

JEKA JO19-1

Wisse (2)
Mark
7
Baronie JO19-1

Rare week duurt kwartier te lang

Geschreven op: 08 september 2019
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

De week van de o19-1 begon op maandag. De mijne ook! Zult u denken. Maar normaal start de week van de o19-1 met de dinsdagtraining. Nu dus een ruime dag eerder. Trainer Berrie kondigde zeer verrassend zijn vertrek aan en de beslissing bleek onherroepelijk. Jammer en zonde. De meeste spelers hebben twee mooie jaren met deze trainer gehad en de trainer heeft twee mooie jaren met deze spelers gehad. Berrie, dank voor je inzet, je enthousiasme, voor de voetballessen. We hopen je nog te zien aan de Beukenlaan. Op dinsdag werd er getraind, op donderdag werd er getraind, onder leiding van interim voor een week Arnold. En de voorbereiding was nodig want op zaterdag wacht de bekerconfrontatie met Baronie. Hoe we het ook wenden of keren, een beladen wedstrijd. Bij Baronie spelen drie voormalig jeka-teamgenoten van onze mannen, er zijn klasgenoten, straatgenoten en de meeste spelers kennen elkaar dus goed. 
Met Timo en Mees nog niet fit, met de teruggekeerde Khalid samen met Nino, Job en Morris op de bank en met een scherp elftal starten we aan de wedstrijd. De eerste tien minuten heeft Jeka een licht veldoverwicht en komt een deel van de trainingsoefeningen terug in het spel. Baronie is afwachtend en het beschikt in de as over een aantal spelers die de bal goed in de ploeg kunnen houden. Er zijn geen echte kansen over en weer en de 0-1 komt dan ook echt uit de lucht vallen. Een vrij kansloos schot wordt van richting veranderd en zo ligt de bal ineens achter Bas. En hiermee is het leed nog niet geleden als niet veel later een misverstand. En slap ingrijpen de totaal onnodige tweede goal tot gevolg heeft. Ploegen in evenwicht, stand 0-2. En binnen twintig minuten valt na een goede dribbel maar vooral slap ingrijpen en een schuiver de derde goal. Wat een deceptie. Jeka is even helemaal de weg kwijt en gaat geen duels meer aan, loopt uit positie em doet niet wat we zouden moeten doen. Toch herstelt de ploeg zich. Eerst raakt Wisse de paal na een prachtige pass van Sam. Even later scoort hij na een scrimmage wel en lijken we terug te komen in de wedstrijd. Waarna we weer een tegenslag incasseren door een slecht verdedigde corner die wordt binnen gekopt. En weer is de veerkracht daar en uit een ook door Baronie slecht verdedigde corner kniet Mark de 2-4 binnen. 
Met Nino en Morris voor Pieter en Jens starten we na rust met geduld. Niet vanaf het begin jagen maar de opdracht is wel om feller te zijn en vaker door te jagen. Dat zien we de eerste 15 minuten niet terug en Baronie speelt de bal rustig en slim rond, we lopen meer achter de bal aan dan wenselijk en we verspelen veel kracht. Toch, en dat is mooi aan deze ploeg, herpakken we ons. Er wordt beter gecombineerd en we komen meer uit de schulp. Het leidt tot kansen. Een pracht schot van Mark op de lat, een sterk kopduel van Tim eindigt met een kopbal op de paal. De aansluiting vinden we toch uit een fraaie vrije trap,van Wisse. 3-4 en nog twintig minuten. Wat kan er nog? Niet genoeg helaas. Teveel spelers raken vermoeid en Lea valt na een tweede krampaanval uit. We kiezen voor een alles of niets tactiek met Khalid voorin en achterin een op een en een jacht op de gelijkmaker. In de laatste 12 minuten loppt Baronie uit naar een verdiende overwinning die wel veel te hoog uitvalt en geen goede weerspiegeling van de wedstrijd is. Vanaf deze week staat met Bas een nieuwe trainer voor de groep. Een elftal dat veel mogelijkheden heeft maar ook nog veel moet leren. Dat moet beseffen dat werken voor elkaar en knokken voor iedere bal de basis is. Nog een bekerwedstrijd om te laten zien dat we groeipotentie hebben en dan op naar de competitie. Bas kan doorbouwen op het fundament dat Berrie heeft gelegd. 
Vandaag nemen we ook afscheid van onze grens Jos, hij kiest voor een andere rol en daar wensen we hem veel plezier en succes mee. Dank Jos voor je inzet. En zo eindigt een lange week waarin de spelers veel verrassingen voor de kiezen kregen en waarin ze zich sterk toonden als groep. Jammer dat de lange week een kwartier te lang duurde. 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.