Wedstrijdverslag

Zondag 27 oktober om 12::00 uur
4

JEKA 7

Romijn
Tom
Job
Flo
5
Dongen 3

Plaatselijke offday

Geschreven op: 30 oktober 2019
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

Kansloze nederlaag, trainer voor de camera, dan hoor je al gauw de woorden ‘complete offday’. Beetje het Feyenoord idee na een bezoekje aan Amsterdam zegmaar. Wat daarmee wordt bedoeld is dat geen enkele speler zijn niveau haalde en er simpelweg vrij weinig tot niets goed ging. Dan is een nederlaag onvermijdelijk. JEKA 7 heeft dit seizoen al tegen twee ploegen gespeeld die zo’n dag hadden. Al bleek het bij TSC geen offday maar dreigde het een offseizoen te worden. Dus deden de mannen uit Oosterhout een stapje terug naar een klasse lager, maar daarover later meer. Want JEKA 7 kreeg te maken met een nieuwe fenomeen. Naast de plaatselijke regenbui, de plaatselijke pijn en de plaatselijke verdoving is er sinds afgelopen zondag namelijk ook de plaatselijke offday. Een bijzonder fenomeen waarbij het je dag niet hebben zich beperkt tot een bepaalde specifieke regio, of in dit geval linie. Want Sinterklaas en Kerst vallen samen dit jaar bij JEKA 7, in oktober al.
 
Het waren feestelijke weken voor JEKA 7. Uit bij DIA werd afgerekend met een trauma, de koppositie werd binnengesleept, de herfstvakantie bovenaan. En toen was daar ineens een regenachtige woensdagavond met een wonderlijk moment voor onze aanvoerder én uiteraard voor de trainer. Middenin de training moest Bruno namelijk het veld met spoed verlaten, om zijn kleindochter te verwelkomen. Papa Freekie en Opa Bruno zijn een feit, JEKA 7 heeft zijn eerste kind! Een prachtige mijlpaal natuurlijk, de poultjes zijn gesloten. De beschuiten met muisjes waren nog niet gesmeerd of er kwam op voetbaltechnisch gebied al weer een domper. Want hoewel ZBC nog altijd op de ranglijst staat is het aantal teams toch weer terug gebracht naar 11. TSC daalde zoals gezegd af naar de 5e klasse, en nam prompt de drie punten en 7 treffers van de eerste speeldag mee. En dus stond er geen duel tussen de nummer 1 en nummer 3 van de ranglijst op de planning maar tussen de nummer 2 en nummer 1. Want de ranglijst werd vooral bovenin wat omgegooid dankzij het wegvallen van de ploeg uit Oosterhout. Dongen kwam dus als de nieuwbakken koploper naar Breda afgereisd voor een heuse topper.
 
Tijdens de warming up werd een bijzonder feit geconstateerd, namelijk dat van hoeveelheid aanwezige spelers. Bij Dongen was er amper genoeg ruimte voor iedere speler om goed warm te lopen en een balletje te trappen, aan de overkant waren er amper genoeg spelers om met drie groepjes een bal rond te spelen. Het was namelijk weer dringen geblazen in de afwezigengroep. De weekendjes weg ronde van deze week was gewonnen door Aadsj en Camel, beiden maar afzonderlijk van elkaar op vriendenweekend. Papa Freekie zat thuis aan de verschoning, Bram had niet voor het eerst last van een stevig mannengriepje en inspiratie goeroe Rik ‘Bigbeard’ Verschuren nam geblesseerd de rol van materiaalman op zich. Diederik had last van de wintertijd of van een dichte rondweg of van een combinatie van beiden en kwam wat later de kleedkamer binnengewandeld en mocht op de bank plaatsnemen.
 
Vanaf de aftrap ontstond een interessante pot voetbal tussen twee jeugdige teams die graag met de bal op jacht gaan naar een doelpunt. Dongen kreeg de ruimte om op te bouwen, maar wist zich weinig raad met de op foutjes wachtende thuisploeg die scherp wilde omschakelen. Veel foute ballen waren het gevolg, de sterk gebouwde spits werd door Tor overrompeld. JEKA was dreigend, Dongen mopperde op de matige opbouw en de twijfelende verdedigers. Maar zoals gezegd was deze zondag de dag van de plaatselijke offday. Die werd ingeleid door onze Goofy, die deze morgen een bijzondere geur van tijgerbalsem wist te mengen met verschraalde apfelkorn. De lange bal van Dongen belandde eigenlijk vrij onschuldig bij onze laatste man. Die ramde de bal niet weg maar koos voor een schonere oplossing en daar verslikte hij zich lelijk in. In een uiterste inspanning probeerde hij erger te voorkomen, maar de bal belandde precies voor de linker van de eerder genoemde spits. Tor was nu niet in de buurt om hem af te troeven en dus was het prijsschieten: 0-1.
Dus moest JEKA in de achtervolging. En er veranderde eigenlijk weinig aan het spelbeeld. Dongen had moeite met opbouwen, maakte veel fouten en JEKA profiteerde al snel. Het druk zetten begon goed in de hoek en leverde uiteindelijk viavia Romijn de bal op. Die kon alleen op de doelman af en zag zijn inzet via de arm van de Dongense doelverdediger over de lijn rollen: 1-1. Gedwongen door een blessure wisselde Dongen vervolgens het een en ander maar daar werden de bezoekers niet zwakker van. Flo kreeg een nieuwe tegenstander op rechtsback waar hij zijn handen vol aan had en daardoor kreeg hij minder de kans om op te stomen. Tor kreeg een nieuwe, veel beweeglijkere, tegenstander en had ook minder grip. Toch bleef JEKA vrij aardig voetballen. Dongen had het moeilijk met de vele positiewisselingen en de thuisploeg kreeg kleine kansjes. Romijn schoot in kansrijke positie naast, Droeloeman krulde een vrije trap net niet ver genoeg de hoek in en zag de keeper ingrijpen en Job wist Sam net niet lekker te bedienen waardoor de keeper te dichtbij was om af te ronden. En toen was daar opnieuw een plotse achterstand. Tor zocht net als Goof naar de voetballende oplossing, de breedtebal werd onderschept en de droge schuiver eindigde via de vingertoppen van Wally aan de binnenkant van de paal: 1-2.
 
Zuur, maar wederom was het antwoord er snel. Op een nogal ongebruikelijke manier dit keer. Want Dongen had inmiddels wat meer grip op de wedstrijd gekregen en er ontstond een gelijkwaardig schouwspel. JEKA in de aanval, Dongen snel in de tegenaanval. Een diepe bal leek gevaar op te leveren, maar Wally liet zien dit seizoen zijn doellijn niet meer als heilig te verklaren. Hij begaf zich op vreemd terrein, niet alleen buiten zijn vertrouwde vijf meter maar zelfs buiten de veilige omgeving van de zestien. Vol op de bal doorlopen en wegknallen is dan het devies. Inhouden en twijfel zijn je ergste vijand als doelman van je lijn. Dus ramde Wally de bal weg. Met precisie, want de bal belandde perfect in de loop van Romijn, achter de laatste linie van Dongen, dat nog altijd verbouwereerd stond toe te kijken naar het schouwspel van een uitkomende Wally. Romijn snelde naar binnen, legde de bal voor de goal, waar Tom achter iedereen vandaan opdook en de bal in het lege doel schoof: 2-2.
 
De wedstrijd naderde de rust en de arbiter, die overigens rechtstreeks van zijn werk als directeur bij basisschool de Klimop uit de Luizenmoeder leek te komen, had steeds meer last van stevige maar faire duels en ging stevig de discussie aan met diverse spelers. Het taalgebruik daarbij leek overigens niet echt op de jolige Anton van de eerder genoemde Klimop. Jammer genoeg was het nog niet gedaan met het uitdelen van de cadeautjes. Want in enkele minuten manoeuvreerde JEKA zich in een vrij onmogelijke uitgangspositie. Eerst werd er tot driemaal toe niet ingegrepen in een duel met de behendige linksbuiten, die als winnaar uit de bus kwam en vervolgens rustig bleef alleen voor Wally: 2-3. De derde achterstand van de dag, de derde keer dat het in de schoot van Dongen gegooid werd. Ditmaal bleef het snelle antwoord jammer genoeg uit, want in plaats van een snelle gelijkmaker voor de rust kwam er een nieuwe domper. Een diepe bal oogde gevaarlijk waarna Tor besloot de bal in de ploeg te houden door een vuurpijl terug richting Wally te vuren. De vlugge spits zag hier wel heil in en snoepte Wally de stuiterende bal af, passeerde hem en schoof rustig binnen: 2-4.
 
De rust was zuur, zelfs met een bekertje gezoete thee. Bruno refereerde nog eens naar de 1-3 achterstand in het openingsduel van het seizoen, dat nog werd omgezet naar een zwaarbevochten 4-3 overwinning. De achterstand was even overbrugbaar, maar dan moesten we stoppen met voor Sinterklaas spelen. De tweede helft leek daar niet echt voor te gaan zorgen. Dongen zette nog meer druk vooruit en liet JEKA maar moeilijk opbouwen. Dat leverde al snel wat hachelijke momenten op, maar Dongen wist niet te profiteren. Backxie onttrok zich letterlijk en figuurlijk aan de plaatselijke offday, bewoog zich verder naar voren en leverde nog een waarschuwingsschot af dat naast de bovenhoek verdween, maar de thuisploeg had het lastig om echt een gaatje te vinden in de hechtere defensie van de bezoekers. Het was uiteindelijk dan ook een standaardmoment dat de spanning terug bracht. Droeloeman werd net buiten de zestien omver gelopen, ditmaal aan de linkerkant van de goal. Job krulde de bal over de muur, de keeper stapte de verkeerde kant op en kwam te laat in de hoek om de bal nog te keren: 3-4. De aansluitingstreffer was binnen dus was het tijd voor de jacht op de gelijkmaker. Die was echter van korte duur. Want ook nu kwam de reactie vrij snel. Dongen bleef afjagen en JEKA grossierde in foute inspeelballen. Diederik had zijn handen vol aan de sterke linksbuiten en had zijn vorm van de training vermoedelijk maar helaas verloren op de dichte rondweg in de ochtend. En dus profiteerde Dongen al vrij snel. Romijn werd omsingeld op het middenveld, verloor de bal en binnen enkele seconden stond Wally oog in oog met een Dongense spits. Die wist in twee keer doel te treffen en daarmee de spanning uit de wedstrijd te halen: 3-5.
 
JEKA probeerde het wel maar bleef tegen dezelfde problemen lopen. Breedteballetjes in de opbouw werden onderschept en leverde kansen op voor de bezoekers. Die lieten behoorlijk wat mogelijkheden liggen, gleden ballen voorbij en wisten zelfs vanaf de doellijn de bal nog in de handen bij Wally te krijgen. De ene na de andere corner leverde gevaar op, maar de ballen verdwenen voorlangs en uiteindelijk werd er zelfs nog een bal van de lijn gehaald. Kansjes op een nieuwe aansluitingstreffer waren er ook nog. Zo kwam Sam op een perfect aangesneden voorzet van Flo vrij in de zestien, maar zijn karatevolley verdween naast het doel. Datzelfde gold voor een vrije kopbal voor Job, die de bal prompt in de zestien op zijn hoofd kreeg maar het doel miste. Toch kwam de spanning nog heel even terug. Wally zette namelijk naast een pre-assist zelfs een daadwerkelijke assist op zijn naam. De opzet was hetzelfde, uitkomen, doorhalen en de bal precies in de loop leggen. FLo was ditmaal de bediende, die zag de grote doelman op zich afstormen maar ging voor de treffer en lobte de bal keurig over hem heen. Dat moest hij wel bekopen met een flinke botsing, maar terwijl Flo het kunstgras kustte stuiterde de bal in het doel. De vlag ging omhoog, maar directeur Anton woof alle zeer ernstige geuren van buitenspel van zich af en wees naar de middenstip: 4-5. De spanning was echter van korte duur, want in de slotfase was Dongen eerder bij een zesde treffer dan JEKA echt aanspraak maakte op een gelijkmaker.
 
Vijf cadeautjes, twee comebacks en twee aansluitingstreffers waren niet genoeg om een resultaat te boeken in deze topper. De plaatselijke offday beperkte zich tot de laatste linie maar het was teveel gevraagd om de winst over de streep te trekken. Een leuke en sportieve pot, maar wel met een zure eindstand. Dus moet JEKA voorlopig de koppositie nog afstaan, ware het niet dat het op verliespunten nog altijd tweede op de ranglijst is. Volgende week maar kijken of een offday van vorig jaar kan worden weggepoetst, en op welk tv-figuur de scheids van deze week lijkt, uit bij IFC in Hendrik Ido Ambacht.

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.