Wedstrijdverslag

Zaterdag 7 oktober om 09::45 uur
1

JEKA JO11-3G ZA

Xander

1
WSC JO11-2

Partytime voor Jeka JO11-3 !

Geschreven op: 11 oktober 2017
ron snoijs

door: ron snoijs

Wat een feestweek voor Jeka JO11-3 !  Daan (3-10), Rai (4-10) en Bastiaan (05-10) waren alle drie jarig afgelopen week, en we mochten Ignacio (Nacho)  verwelkomen als nieuwe speler van dit enthousiaste team. De voor de supporters wat troosteloze zaterdagochtend zou door deze bikkels worden voorzien van een hartverwarmende spannende voetbalpartij.
Helaas konden Sven en Daan niet aanwezig zijn bij deze wedstrijd. Gelukkig kon Freek ons als keeper de eerste  helft uit de brand helpen. Maar moest Freek dan niet met haaien zwemmen, slangen bezweren en een theatervoorstelling geven ? Neen, niet die Freek, maar de talentvolle keeper Freek.  Ook het nieuw aangemelde lid Nacho kon direct meedoen met de wedstrijd. Hierdoor was er tijdens de 1e helft zelfs ruimte om steeds 1 speler even rust te geven.
Omdat verdedigers Daan en Sven er niet waren, werd de verdediging gevormd door Yonah en Nacho. Samenstelling middenveld en aanval was zoals vertrouwd.  Onder leiding van de jarige trotse aanvoerder Bastiaan, vandaag fel aangemoedigd door oma's, moeder en zus,  werd de tegenstander een sportieve wedstrijd gewenst. Met 2 enthousiaste coaches aan de zijlijn werd  afgetrapt, en direct werd duidelijk dat dit een spannende partij zou worden.
Beide verdedigers waren goed in vorm en speelde een prima wedstrijd. Yonah toonde zich lekker fel in de duels en bleef ook goed in zijn verdedigende positie spelen. Uitstekend gedaan ! En Nacho hield de verdedigende zone aan de rechterkant prima in de gaten. Na verovering van de bal snel opendraaiend en sterk in het voortzetten van de combinatie en de aanval. Met name zijn samenwerking met rechtermiddenvelder Xander verliep vanaf de eerste seconde prima, en er werden in samenspel met Charlotte meerdere driehoekjes op de mat gelegd. .
De eerste kans was voor Jeka. Yonah onderschepte de bal in de verdediging, en met een hem zo kenmerkende rush sprintte hij naar voren. Zijn schot was echter een prooi voor de keeper. Aan de andere kant werd het ook gevaarlijk met 3 doorgebroken spelers alleen richting onze keeper Freek. Maar hij keepte zeer attent, kwam goed uitlopen en bleef naar de bal kijken, en wist zodoende de eerste schotpoging te blokken. Voordat er echt sprake was van een rebound waren Yonah en Charlotte alweer teruggekomen, en ging het balbezit weer naar Jeka. Pffff dat was even schrikken. Even later toonde Freek aan ook geweldig te kunnen duiken, waardoor hij nogmaals een mooie redding op zijn conto mocht schrijven. Wederom ging Jeka in de aanval. Eerst snelde Max vanuit het midden door de verdediging en leek vrije doorgang te krijgen tot de goal. Een beetje inhouden zorgde ervoor dat dit helaas niet lukte. Daarna onderschepping Yonah, pass naar Bastiaan, die vervolgens met een crosspass van links naar rechts de vrijgelopen Xander aan de andere kant van het veld in stelling bracht. Kansrijk, maar net even de bal te ver vooruit spelen waardoor de verdediging nog kon onderscheppen. Hmmm.. dat kan beter toch ?? Maar natuurlijk, want een paar minuten later was het wel raak. Via Nacho en Charlotte kwam de bal wederom bij de altijd in beweging zijnde en dus vrijgelopen Xander. Hij kwam schuin rechts voor de goal, en we weten nog niet of hij wilde schieten of dat hij de mee opgestoomde Rai in stelling wilde brengen. de bal werd in ieder geval richting goal geschoten, en de atletische Rai maakte in de scrimmage het de keeper lastig met een mooie schijnbeweging. Het resultaat was dat de bal onder de keeper door ging, en tergend langzaam met wind mee de goal in rolde. Hoppa 1-0, en een bekende voetbalreporter zou zeggen "een lucky maar wat geeft het !".
Tijd voor rust en op adem komen. Immers, Freek kon er de 2e helft niet meer bij zijn, dus waren er geen wissels meer. Max pakte ook nu weer de mooie keeperstrui en ging de 2e helft het doel verdedigen. Afgelopen wedstrijden heeft hij dat prima gedaan, dus komt helemaal goed. Daar waar de 1e helft het beste van het spel voor Jeka was, zette zich  dit begin 2e helft door. Mooi driehoekje op rechts tussen Nacho, Charlotte en Xander, pass naar het midden naar Bastiaan, dribbel en aanleggen voor schot, maar bats... daar was het blok van de felle tegenstander. Hoekschop werd goed aangesneden en was dreigend, maar bal werd weggewerkt. Hoe verder de 2e helft vorderde, en hoe vermoeider de spelers werden (onder meer omdat niet gewisseld kon worden, des te meer kreeg WSC grip op het veld. We kregen zeker kansen, maar moesten het initiatief meer en meer aan WSC laten. Meerdere pogingen werden vakkundig  door keeper Max gestopt. De mooiste was wel met een fraaie duik en de bal via de paal naast tikken, knap hoor ! Tot tweemaal toe ontstonden uit rare situaties kansen voor WSC. de eerste was nog niet fataal. Een uittrap van Max botste tegen de rug van de scheidsrechter. bal voor tegenstander met vrij schot op de goal, gelukkig rakelings naast. De 2e situatie leverde wel een tegendoelpunt op. De bal leek 2 minuten voor tijd uit te rollen, maar botste tegen een goalpaal aan de zijkant van het veld (zeg maar van het grote veld). De bal bleef in het veld en er werd rustig doorgevoetbald. WSC rook de kans schoon, en haalde fantastisch uit met een schot in de kruising. Keeper kansloos, stand 1-1. Ai, pijnlijk, maar gelukkig kwamen we resterende minuten goed door en bleef het 1-1. Een gelijke stand passend bij het beeld van de wedstrijd.
De penalty's werden een waar drama, ze bal wilde er niet in. het meest dichtbij kwamen Charlotte (Paal) en Bastiaan (lat). Ook de schijnbeweging in de aanloop van Max was mooi, maar resulteerde niet in een doelpunt. Max wist 7 penalty's te stoppen of naast kijken, en ook WSC scoorde slechts 2 pingels.
Al met al was het wederom een zeer spannende en leuke wedstrijd waar eenieder van genoten heeft. Met de komst van Nacho is het team compleet, en gaat binnenkort de eerste overwinning van het seizoen worden gevierd !
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.