Zaterdag 17 november om 02::30 uur

Geschreven op: 18 november 2018
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd ging het nog kort even over de luizige winst in Hendrik-Ido-Ambacht vorige week en dan vooral over het feit dat het wel wat beter zou moeten vandaag. Het Waalwijkse WSC komt op bezoek, een team met evenveel verliespunten en een wedstrijd minder gespeeld. Een prachtig meetmoment om te kijken waar we nu echt staan. Is het linkerrijtje geflatteerd of hebben we het in ons om naar boven te mogen kijken? We starten vandaag met 8 eerstejaars in de basis, ook al een factor om mee te nemen om te zien waar we staan. De geblesseerde Sjoerd, Mark G. en Didi zijn vandaag toegevoegd aan de staf en zitten in de dug-out. Evenals Mees F., Mickey en de terugkerende Boris. Het is winderig en koud op het hoofdveld en de eerste vijftien minuten worden de toeschouwers nog niet opgewarmd met spectaculair voetbal. De wedstrijd is in evenwicht en kansen zijn er nauwelijks. Verschil met vorige week is dat JEKA vandaag wel meer rust aan de bal heeft en probeert te voetballen. Na een minuut of twintig zet Tim prima door op rechts, de back denkt de bal over de zijlijn te laten lopen maar laat zich door de felle Tim verrassen. Zijn lage voorzet komt voor de linker van spits Khalid die prima binnen schiet en de 1-0 aantekent. Mooi Vanaf dit moment schakelt WSC een tandje bij en krijgt langzaam meer overwicht. Toch zijn de betere kansen voor JEKA. Opnieuw Khalid na voorbereidend werk van Wisse in een één op één met de keeper en daarna de bij de tweede paal vrijstaande Lea na een vrije trap. Maar ook WSC krijgt kansen en bij een van de gevaarlijke situaties blokt Mees een bal die tussen hem en de tegenstander in valt. Deze houdt teveel in en lijkt ernstig geblesseerd te raken aan zijn knie. Hij wordt nog voor rust naar het ziekenhuis gebracht. Vanaf hier veel sterkte.
JEKA wordt slordiger en brengt zich net als vorige week in de problemen door te snel de bal te verspelen en te weinig rust te bewaren. De thee komt niet alleen vanwege de warmte geroepen, het geeft ook Berrie de tijd om de ploeg op scherp te krijgen. Met Mees F voor Joost en Boris voor Mark beginnen we aan het tweede bedrijf. 45 minuten waarin we laten zien dat we echt aanspraak maken op het linker rijtje. Zoals de avond ervoor Hugo Lloris Frankrijk behoedt van een grote nederlaag in De Kuip is het de tweede helft de doelman van WSC die deze rol op zich neemt. Hij voorkomt met prachtige reddingen dat de wedstrijd snel beslist is en toont zich vooral in een tegen een situaties. Wisse komt enkele malen alleen voor de keeper maar weet niet te scoren. Aan de andere kant staat de verdediging onder leiding van Ties prima. We geven nauwelijks iets weg, op een klein moment van concentratieverlies in het uitverdedigen na. Toch duurt het lang voor JEKA de score opvoert en dus blijft het spannend. Tot dat Wisse n dan toch zijn goal meepikt, nadat de keeper wel zijn eerste inzet en de reboudn van Khalid prima heeft verwerkt. Het verzet van WSC breekt en JEKA blijft vroeg druk zetten. De thuisploeg speelt het met inzet en passie en nu ook met rust aan de bal en de juiste keuzes uit. Roman komt na een prachtige steekpass van Mees alleen voor de goal en rondt beheerst af. De 3-0 is dikverdiend en de buit is definitief binnen. Na de wedstrijd wijst de trainer terecht op de punten die nog (veel) beter kunnen, maar vandaag zagen we een ploeg die wilde winnen, veel beter de vrije man vond dan de voorgaande weken, die als team stond en die vooral ook aanvalskracht toonde. Komende week een lastige uitwedstrijd bij het altijd sterke TSC, We zullen Sjoerd en Mark nog missen, maar vandaag toonde dat we ook met deze spelers tot een prima prestatie in staat zijn. De afstand tot de degradatieplekken neemt toe, kunnen we na komende week echt richting een steady top-vijf plek in de vierde divisie?