Zaterdag 29 september om 10::30 uur

Geschreven op: 30 september 2018
Tim Krempel

door: Tim Krempel

Een voetbalwedstrijd kun je op verschillende manieren beleven. Er gaat niets boven de sfeer in een stadion, dat is duidelijk, maar een wedstrijd volgen op de radio is ook een aanrader. Staat of valt weliswaar met de verslaggever, maar een goede journalist weet de spanning voelbaar te maken in je huiskamer. Of waar je dan ook luistert. Een wedstrijd kun je volgen via teletekst, het enige compleet achterhaalde medium dat om onduidelijke redenen nog steeds bestaansrecht heeft. Wat zeg ik, zelfs populairder is dan ooit. Een beetje de vinyl van het moderne voetbal. Op zondagavond de samenvattingen bekijken is een prachtige beleving die verder gaat dan de wedstrijd. Ook de gehaalde friet en tube mayo (of pot, die tubes bevallen mij totaal niet) op tafel maken de sfeer. Dat laatste lichtpuntje voor de nieuwe werkweek promoveert Studio Sport bijna tot een melancholisch instituut. Tegenwoordig beleef ik wedstrijden ook via apps. Flashscore. Goalalert. Aftrap, doelpunten en einde wedstrijd worden met precisie van de atoomklok en onder luid notificerend geping real-time naar mijn mobieltje met kras in het scherm gepusht. Niets doen en achteraf de uitslag van een wedstrijd checken is de meest rationele variant. Je gaat er namelijk tussentijds toch niets aan veranderen en pas na negentig minuten is alles definitief. Helaas moest ik de tweede competitiewedstrijd van JEKA O17-2 op afstand beleven. Via de JEKA O17-2 2018-2019 whatsapp-groep. De eerste helft kende (blijkbaar, ik was er niet bij hè) nog een sterke laatste kwartier van onze kant, maar na rust was de overtuiging onvoldoende. Zeggen ze. En het schijnt 2-0 te zijn geworden voor The Gunners. Maar wat moet ik met die informatie, ik was er niet bij. “Ze” kunnen je wel van alles wijsmaken. Zo lang er mensen zijn die het bestaan van Sinterklaas ontkennen sta ik mezelf toe te twijfelen. Maar of het nu wel of niet zo is, de KNVB heeft de in de Haagse Beemden gevulde wedstrijdformulieren voor waar aangenomen en JEKA nul punten toebedeeld. Met gepaste tegenzin leg ik me daar dan maar bij neer. Dat was volgens mijn zoon het beste. Hij was er wel bij.