Zondag 4 november om 10::00 uur

Geschreven op: 05 november 2018
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

Jeugdland ligt er prachtig bij vanochtend. Een blauwe hemel, een herfstzonnetje, witte aanslag van de vorst aan de grond op de grasvelden en een omzoming van prachtige bomen in herfsttooi. En dan treffen we ook nog eens een tegenstander die aangenaam verrast is dat ze (in ons) eidelijk eens een tegenstander tegen komen die ouder is dan zijzelf. We moeten het vandaag met 12 spelers zien te rooien, de kaalslag richting winter is groot. Uiteraard niet onder goed vertegenwoordigde vijfde colonne. Een lekkere grasmat, een relaxte scheids en twee ploegen die elkaar laten voetballen. Wat wil een mens nog meer op de zondagochtend. Nou, doelpunten bijvoorbeeld. En kansen daarop krijgen we aan het begin van de wedstrijd zeker. Alleen voor de keeper krijgen we de bal niet tussen de palen en als dat wel lukt redt de Ulvnehoutse doelman. Aan de andere kant komt reserve-reserve-doelman Vincent amper in gevaar. Het balletje gaat lekker rond, de verdediging staat en er is letterlijk en figuurlijk geen vuiltje aan de lucht. Alleen nog even een doelpuntje maken in de tweede helft en we schrijven eindelijk weer eens drie punten bij opons karige totaal. Maar in helft twee spelen we slordiger en te gehaast. We creeeren weinig en we geven weinig weg, een overwinning blijft een waarschijnlijk scenario. En dan lost de keeper een hoge bal, is Germanin attent en de 0-1 een feit. De relaxte scheids ziet het vanuit de middencirkel aan en besluit het doelpunt af te keuren. Nul nul dus. In elke andere wedstrijd en met andere teams zou de pleuris zijn uitgebroken. Zeker omdat ook UVV een doelpunt ziet worden afgekeurd. Maar niet vandaag en niet bij ons, de sfeer blijft ontspannen en de wedstrijd sportief. Eigenlijk voelen we in het veld ook aan dat we hier gaan winnen. En dan, in een minuut of zeven tijd, staat het 3-0 voor UVV. Na afloop krabben we ons achter de oren hoe dit toch mogelijk is. Maar de feiten liegen niet, we laten de punten weer liggen. En ditmaal had er echt meerin gezeten. Op het zonnige terras voor de Ulvenhoutse kantine wordt er in de derde helft maar kortbij stil gestaan. Uiteindelijk zijn er toch belangrijker zaken dan de stand op de ranglijst. Maar jammer was het wel.