Wedstrijdverslag

Zondag 10 februari om 11::30 uur
3

Halsteren 3

3
JEKA 7
ed
Romijn (2x)

Onbeslist

Geschreven op: 12 februari 2019
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

Zondag 23 september, de start van een nieuw seizoen. JEKA 7 is op weg om de eerste driepunter binnen te halen, ondanks de befaamde compensatiepingel, maar incasseert in de slotminuten toch nog de 4-4. Niets wees er toentertijd op dat dat duel nog wel eens van levensbelang kon zijn voor de ranglijst. Drie maanden later staat tegenstander op die eerste speeldag, Halsteren, bovenaan zonder een enkele nederlaag. En dat maakt de wedstrijd die de tweede seizoenshelft officieel inluidt (de twee voorgaande wedstrijden behoorden immers nog tot de eerste seizoenshelft) direct een zeer belangrijke. Want dankzij de punten in mindering moet JEKA een resultaat behalen om alles in eigen hand te houden, ondanks dat het minder punten liet liggen tot noch toe. De stand geeft het (zoals wel vaker dit seizoen) niet weer, maar er staat een heuse topper op het programma.
 
De ambiance loog er niet om. Heel Halsteren was op deze regenachtige grauwe dag uitgelopen. Die zullen vast richting Bergen op Zoom zijn getrokken om te klunen, want op het voetbalcomplex is geen kip te bekennen. De parkeerplaats telt welgeteld vijf auto’s, waarvan drie afkomstig van de bezoekers uit Breda. Vervolgens mocht er acte de présence worden gegeven op veldje D. Onderweg naar dit afgelegen oord werd veldje C gepasseerd, dat verdacht veel deed denken aan het oude Veld E aan de Molengracht, de zandvlakte/asfaltterrein dat fungeerde als trainingsveld. Nog niet de gehele selectie had de weg naar het veld gevonden. De sanitaire voorzieningen waren een drukbezochte ruimte op deze zondagmorgen. Het zal de wedstrijdspanning zijn geweest. Geen afwezigen vandaag, wel wat licht gehavende spelers. Aadsj kampte nog met wat klachten aan de enkel en Romijn had last van een stramme hamstring. De warming up beviel echter goed en dus kon er met drie wissels worden aangetreden in deze kraker. De gastheren waren ook op volle oorlogssterkte, en dus stond niks een mooie pot voetbal in de weg. Al waren er toch wat complicaties. Wally bleek allesbehalve topfit en sloeg de warming up grotendeels over. Dat is weliswaar niks nieuws, maar ditmaal zag het er toch echt niet goed uit. Hij startte uiteindelijk wel onder de lat, zij het met pijn en moeite. Tor was teruggekeerd van wintersport (of was het stiekem een tripje op zee?) en maakte de selectie volledig.
 
Het strijdplan van de thuisploeg was vrij duidelijk en werd vanaf de aftrap vakkundig uitgevoerd. Het liet de bezoekers alle ruimte om op eigen helft te voetballen, maar vanaf de middenlijn was het oorlog. Zeer compact en overtuigd werd ieder duel aangevlogen alsof het de wedstrijd kon beslissen. Het maakte het voetballen zeer lastig en daarmee begon het duel als een klassiek schaakduel, waarin het wachten was op de kansen. De tactiek van Halsteren bleek daar als eerste in te voorzien. De snelle zwervende spits in combinatie met de balvaste en vaardige tweede spits hadden al wat ballen voorbij zien vliegen maar waren nog niet echt dreigend geweest. JEKA kon de vrije man echter niet vinden en nam behoorlijk wat risico met ballen in de as. Het zware veld waarop veel werd gegleden zorgde ervoor dat Halsteren zijn eerste kans kreeg. Na balverlies werd de snelle aanvaller gelanceerd en ging alleen af op Wally, die wist door goed uit te komen de openingstreffer nog te voorkomen. Even later werd het weer gevaarlijk, maar een hoge voorzet werd door Wally op de eigen lat getikt en vervolgens uit de zestien gewerkt. Aan de andere kant werd er weinig gecreëerd. Het eerste echte gevaar kwam via Flo, die naar binnen draaide en de verre hoek zocht, maar helaas niet wist te vinden.
 
En zo duurde het schaken voort, wachtend op een opening. JEKA bleef hierin minder geduldig dan de opponent. Te veel risico met een bal door de as, een moeizame pass, volle druk van twee man en Halsteren was binnen twee balcontacten in de zestien. Ditmaal kon de vliegensvlugge aanvaller vrij op Wally af en schoof hij de bal simpel langs onze goalie: 1-0. De tactiek wierp duidelijk zijn vruchten af en Halsteren sloot direct weer de rijen op de eigen helft. Teruggetrokken op de eigen helft, met dubbele rugdekking rond de zestien, bleef het schuiven van links naar rechts. Tom werd bij iedere bal gesandwicht, Lucas kon vooral bij de middenlijn aan de bal komen en Flo zag geen enkele ruimte voor zijn onvoorspelbare slaloms. Goof, Camel en Job hadden de grootste moeite een vrije man te vinden in de drukte en achterin bleef het ook breed schuiven tussen Aad en Backxie, met kleine uitstapjes naar Freek of Rik op de vleugels.
 
Zoals de voetbalwet echter zo mooi omschrijft, je krijgt in iedere wedstrijd kansen, en dus kwamen die er ook voor de rust. De grootste was er voor Goof, die na een mooie combinatie met Tom vrij werd gespeeld in de overvolle zestien. Zijn schot was goed, maar dat gold ook voor de redding van de doelman, die de gelijkmaker voorkwam. Lucas was ook nog dichtbij, nadat hij buitenom versnelde op de achterlijn. De bal rolde echter iets te ver weg, waardoor een echte doelpoging uitbleef en de doelman opnieuw in kon grijpen. Over doelmannen gesproken, aan de andere kant ging het ietsje minder met de man onder de lat. Wally voelde zich met de minuut slechter worden en toen het halen van de bal al zorgde voor duizeligheid meldde hij zich bij Bruno voor een wissel. Een kleine vertwijfeling ontstond, maar terwijl Backxie zijn shirt al praktisch uit had en om wilde wisselen met het felbegeerde tricot met nummer 30, was het Tom die heldhaftig (en ietwat gedwongen) de handschoenen aantrok en de plek in het doel overnam. Dat nam Halsteren direct op de proef, want een speler op goal moet voordelen opleveren was de eerste gedachte. Bij de eerste corner kwam Tom echter stoïcijns van zijn lijn af onderweg naar de bal. Helemaal vlekkeloos verliep het niet, want hij stompte de vooral tegen Daniel aan, maar de neerploffende bal werd gelukkig van dichtbij over het doel geschoten. Veel noemenswaardige kansen ontstonden er niet meer, en dus gingen beide ploegen, de een zichtbaar tevreden en de ander enigszins gefrustreerd, weer aan de wandel richting de kleedkamer.
 
Tom bleef, na een zeer democratische en doodstille vrijwillige aanmelding om als doelman op te treden, fungeren als keeper. Verder bleef het angstvallig stil, het gebrek aan aanknopingspunten leek een flinke knauw te hebben bezorgd in het vertrouwen op een goede afloop. De tweede helft was echter van begin af aan anders dan de eerste drie kwartier. JEKA kreeg opnieuw het initiatief toebedeeld van de thuisploeg, maar die waren een stuk minder standvastig in hun felheid en compactheid. De linies werden open gebroken, en JEKA vond steeds makkelijker en vaker een vrije man op de helft van de tegenstander. Net op het moment dat je het gevoel had dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, viel de deksel echter hard op de neus. Luttele minuten nadat Tor behoorlijk in het klokkenspel geraakt werd en door de scheids op een bijzondere manier werd behandeld tastte iedereen achterin volledig mis. Of deze twee incidenten met elkaar te maken hebben laten we voor nu maar in het midden. Maar zonder echt moeite te hoeven doen werd Halsteren in het zadel geholpen, Tom was kansloos tegenover de op zich afstormende aanvaller, die even koelbloedig als zijn teamgenoot voor rust de bal simpel binnenschoof: 2-0.
 
Wat de beslissing in het duel had moeten zijn, zorgde echter voor een bepaalde gemakzucht bij de thuisploeg. Het gaf meer en meer ruimte weg en JEKA kreeg wat kleine kansjes. Toch had het de hulp van de koploper nodig om terug te keren in de wedstrijd. Een kort genomen vrije trap werd door Aadsj in de zestien geslingerd, waar de bal tussen Job en Flo op het hoofd viel van een Halsteren-verdediger. Die wilde de bal naast koppen, maar kopte de bal onberispelijk in zijn eigen doel: 2-1. De treffer gaf JEKA moed, en wakkerde lichte paniek aan bij de gastheren. Een van de spelers definieerde het perfect door te stellen dat ze in ieder duel twee seconde te laat waren, waar ze voor rust overal kort zaten. JEKA gaf meer druk vooruit en zag dat al snel beloond worden. Druk zetten in de hoek leverde dicht bij de zestien balbezit op. Job stuurde Flo weg, die de bal ontving na een handig overstapje van Romijn. Die laatste sloot direct bij en kreeg de bal breed van Flo, nam aan en schoot de bal al dwarrelend in de verre hoek: 2-2. De wedstrijd was weer volledig in evenwicht, en binnen een tijdsbestek van een kwartier maakte JEKA de remontada van het weekend compleet. Opnieuw was het geluk aan de zijde van de mannen uit Breda. Romijn ontving de bal op de rand van de zestien, haalde uit en zag zijn poging via een verdediger in de hoek verdwijnen: 2-3.
 
Nu Halsteren op achterstand kwam en daarmee ook de bedreiging voor de koppositie groter werd moest het komen en ontstond er een bijzonder schouwspel. De ruimtes werden groter en groter, de duels net een tandje harder. Aan beide kanten vielen vervolgens kansen. Zo kopte Camel net voorlangs en stelde Halsteren Tom op de proef. Een corner werd opnieuw vakkundig via Daniel weggeslagen en een uithaal in de korte hoek werd uitstekend gepareerd. Aan de andere kant waren er mogelijkheden met snelle uitbraken. Flo was een last voor de laatste linie en op het moment dat Romijn alleen richting de doelman leek te kunnen gaan werd Flo teruggefloten voor een vermeende overtreding. De tijd tikte inmiddels weg en dat alles in het voordeel van de bezoekers. Met nog slechts enkele minuten te gaan gebeurde dat wat Halsteren schijnbaar al het hele seizoen flikt, en ook op 23 september op de Beukenlaan voor elkaar had gekregen, het scoorde in de absolute slotfase. De actie was handig, de afronding keurig, maar de goal was vooral erg zuur: 3-3. Niet veel later floot de arbiter voor het laatst en eindigde de tweede ontmoeting tussen beide ploegen wederom in een doelpuntrijk gelijkspel. De opbouw was heel anders dan die eerste wedstrijd in Breda, maar de teleurstelling was opnieuw voor JEKA, dat in de laatste minuten een voorsprong zag verdwijnen en zo niet kon inlopen op de koploper. Daarmee blijft de titelstrijd voorlopig, net als dit spannende duel, onbeslist.

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.