Zaterdag 5 oktober om 01::00 uur

Geschreven op: 06 oktober 2019
Paul Wijdeven

door: Paul Wijdeven

Nieuw scorebord voor JEKA?

Op zaterdag 5 oktober stond om 13.00 de thuiswedstrijd JEKA – RBC op het programma. Op papier een leuke tegenstander want ook RBC heeft zijn eerdere wedstrijden gewonnen. Zo wonnen ze zelfs met 7-1 van MOC en werd ook Roosendaal verslagen met 3-2. JEKA was dus gewaarschuwd dat dit team waarschijnlijk best aardig kon voetballen. De spreekwoordelijke lat ligt voor de JEKA O13-1 vrij hoog want er zijn al de nodige goede prestaties neergezet. Kunst is alleen om het elke week maar weer opnieuw te laten zien en om aan alle hoge verwachtingen te kunnen voldoen. Gelukkig voelt het team deze ‘druk’ ogenschijnlijk zelf niet en is er vooral veel spelbeleving en plezier te zien op alle gezichten.
Beide teams konden zich op het hoofdveld voorbereiden op de wedstrijd. De trainers van RBC herinnerden hun spelers nog even aan alle klinkende overwinningen van JEKA. De keeper van RBC werd apart van de groep warm geschoten waarbij het opviel dat deze jongen behendig was maar niet heel erg lang. Waar Noël in de laatste 10 minuten nog wat ging afwerken op goal bleef RBC nog even in de kleine ruimte werken. Beide teams gingen de kleedkamer in om er vol goede moed uit te komen.
Valse start
In de week van de scheidsrechter (5 t/m 13 oktober) had JEKA zelf een scheids die het snelle tempo van de teams wat minder vlot kon bijbenen. Maar eerlijk is eerlijk waar zijn snelheid hem in de steek liet zo scherp was zijn zicht want hij kon (en moest) alles van verre afstand beoordelen.
De eerste slag tegen RBC werd qua decibellen in ieder geval luidkeels gewonnen want waar RBC hun posities in het veld al hadden ingenomen stond JEKA nog als team te schreeuwen dat ze deze wedstrijd gingen winnen. Dat maakt in ieder geval al indruk! Bankzitters Faas, Mees, Daan en de licht geblesseerde Thijs namen snel hun plek in de dugout waarna de wedstrijd snel kon beginnen.
JEKA had de eerste minuten van de wedstrijd duidelijk de overhand op RBC en zette goed aan. Er was meteen gevaar via een mooie voorzet van Loek waarna de kopbal van Bram J. er net naast ging. Een minuut later was het Axel die net de lat raakte en Rida die de bal net niet meer kon verwerken in de rebound. RBC enige tactiek op dit moment was overleven en het spelen van een lange bal richting hun voorhoede. Van echte opbouw was geen sprake maar er kwam wel wat gevaar uit. Een counter van RBC werd behendig uitgespeeld en onze verdedigers werden listig buiten spel gezet waarna ook Stuart het schot niet meer kon tegenhouden 0-1. Dit was geheel tegen het spelbeeld in en het kon bijna niet anders dan dit snel zou veranderen. De vreugde van de RBC spelers en aanhang was inderdaad van korte duur want na een perfecte steekbal van Bram J. kon Rik de bal doeltreffend afmaken en werd het 1-1.

Een corner genomen door Axel met het vertrouwde ‘ JEKA-overstapje’ lukte dit keer eens niet aangezien RBC zich massaal voor het goal opwierp. De voorhoede spelers van RBC waren best gevaarlijk en met 1-1 op het scorebord moest onze verddiging scherp blijven. Met Tom, Martijn, Loek en Oscar moest dit wel goed komen.
JEKA bleef zelf goed en verzorgd opbouwen richting goal. Bram H. was scherp en kon na een schot van Bram J. op goal vlakbij de paal mooi inschieten waarna het 2-1 werd na 13 minuten spelen. Niet veel later weer een uitbraak van RBC. Oscar greep goed in maar de aanvaller van RBC liet zich niet aftroeven en wist de bal toch nog af te pakken en in te schieten, 2-2. In de 18e minuut kwam JEKA weer opzetten. Rida kwam langzij en gaf een mooie voorzet die Axel bereikte, waarna deze met een prachtig hoog schot de 3-2 op het scorebord wist te zetten. Nu was JEKA los want niet veel later was het weer Axel die, na wederom een voorzet van Rida, met een afstandsschot de 4-2 maakte. Bram J. raakte niet veel later nog een keer de paal maar gelukkig werd er na een corner door een kopbal van onze verdediger Tom de 5-2 gemaakt. Lekker zo’n lange verdediger die ook nog eens goed kan koppen! Na 23 minuten werd het ook nog eens 6-2 door een mooi afgerond schot van Bram H. Rust....
De tweede helft besloot Noël wat spelers te wisselen en kwamen Mees, Faas en Daan erin voor Oscar, Rida en Axel. JEKA zette meteen aan en dit resulteerde in de nodige kansen die helaas in de eerste 15 minuten niet benut werden. Na 43 minuten stond er dus nog steeds 6-2 op het scorebord. Bram H. vond het blijkbaar wel welletjes geweest en maakte via de binnenkant paal de 7-2. Het laatste kwartier kwam Thijs er nog even in voor Bram J. Na druk van JEKA was het Daan die een prachtige lange pass gaf op Rik. Rik wist met zijn snelheid en vloeiende bewegingen de achterhoede van RBC uit te spelen en trof doel, 8-2. Na een overtreding op Merle waar de nummer 15 van RBC het niet eens was met de scheidsrechter en deze nog even met ‘gast’ aansprak, bleef JEKA overheersen. Martijn, Loek en Bram H. werden nog even gewisseld voor Oscar, Rida en Axel. Na een pass van Mees op Rik zorgde deze nog voor de 9-2. Het publiek wilde graag dubbele cijfers zien en gezien het verloop van de wedstrijd moest dit ook echt mogelijk zijn. Vlak voor tijd was het Merle, wiens inzet van de hele wedstrijd, nog beloond werd nadat ze vrij voor de keeper kwam te staan. Prima ingeschoten en 10-2 was de verdiende einduitslag. Helaas voor JEKA viel Rik kort voor tijd nog geblesseerd uit. Laten we hopen dat zijn blessure meevalt en dat ook Thijs weer snel volledig fit is.
Het scorebord van JEKA kon de dubbele scorecijfers van dit team niet aan en bleef steken op 9. Tijd voor een nieuw scorebord dus om de prestaties van dit team bij te kunnen houden!

Geschreven door Christine de Kroon