Zaterdag 29 september om 02::30 uur

Geschreven op: 01 oktober 2018
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

Was het vorige week thuis tegen een Tilburgse tegenstander, vandaag mochten we op bezoek in de buurstad. Na de overwinning op Sart nu dus op bezoek bij sc 't Zand in de Reeshof. Voor ons traditioneel een lastige opponent. Maar dat gold vorige week ook en dus is er reden voor optimisme. Didi nog geblesseerd en ook aanvoerder Ties een tijdje langs de kant. Daar staat tegenover dat Mees van D voor het eerst dit jaar weer op het wedstrijdformulier staat. De afwezigheid van Ties vraagt om wat gepuzzel, Berrie legt de stukjes zo dat Boris en Mark J het centrum vormen. Het hoofdveld van 't Zand ligt er geweldig bij. Kortgemaaid, glad als een biljartlaken en glinsterend in het zonnetje. Jammer wel dat we, ook nog eens 25 minuten te laat, moeten spelen op het naastgelegen kunstgras. Onbegrijpelijk. Op dat chemische spul begint JEKA uitstekend. De bal wordt aan de Tilburgers gelaten en in de omschakeling zijn we gevaarlijk. Onze backs hebben het wel lastig met de gevaarlijke buitenspelers, maar dat geldt andersom ook. Lea raakt in een duel bijna zijn adamsappel kwijt en kan amper ademen, hij zet op karakter door. Langzaam aan wordt JEKA beter en vooral het druk zetten voorin werpt vruchten af. Bij een van de keren dat er voor het juiste moment van storen wordt gekozen krijgt Mark de bal net buiten de zestien. De lob is perfect en de 0-1 een feit. De thuisclub raakt een beetje van slag en JEKA countert een paar keer gevaarlijk naar flinke kansen op een verdubbeling van de voorsprong. Die valt niet. Aan de andere kant laat de beste speler van 't Zand een paar keer zien hoe snel en vooral dribbelsterk hij is. JEKA overleeft een serie van vijf corners maar kort voor rust valt toch de 1-1 na een fraaie voorzet. We lijken met een terechte en prima tussenstand te gaan rusten. Maar uit de eigen aftrap raken we heel dom de bal kwijt en seconden later is het 2-1. Wat een domper.
In de rust twee gedwongen wissels, Mickey en Lea zijn geblesseerd. En eigenlijk een derde. Mark speelt prima maar trapt weer in zijn eigen val door weer eens een prive-oorlogje met de scheids aan te gaan. Zijn geel is terecht en de tweede hangt in de lucht. Tim, Joost en Khalid zijn de vervangers.
Door de achterstand moet JEKA vroeg druk zetten en op jacht naar de gelijkmaker. Dat kost veel kracht en het geeft de Tilburgers kans te counteren. De JEKA verdediging houdt lang stand, ook door een paar prima reddingen van Bonisso. We krijgen ook kleine kansjes op een treffer, maar echt gevaarlijk worden we niet. Tot Khalid zijn lichaam sterk gebruikt in een duel en zich vrij speelt en prima inschiet, de redding is helaas prachtig. Twintg minuten voor tijd maakt Mees zijn  rentree, JEKA blijft hard knokken Toch is het opnieuw de beste speler van het veld die het verschil maakt. De snelle en handige buitenspeler maakt de 3-1 en de wedtstrijd lijkt beslist. De veerkracht van JEKA is echter groot en kort voor tijd beloont Sjoerd zijn prima wedstrijd met een kopdoelpunt uit een vrije trap van Wisse. De gelijkmaker valt niet meer, we laten de punten aan 't Zand. Er is vandaag geknokt en bij vlagen aardig gespeeld. Maar daar staat tegenover dat sloridgheden (bij het uitverdedigen) en dommigheden (jezelf uit de wedstrijd praten) ons fataal worden. We hebben een jong team, we kunnen groeien en bij een leerproces horen ook fouten. Volgende week Kozakken Boys thuis, laten we dan tonen dat we geleerd hebben.