Wedstrijdverslag

Zondag 28 april om 11::00 uur
3

VCW 2

4
JEKA 7
Romijn
Knakkie
Tom
Droeloe

Koningsdagkater

Geschreven op: 01 mei 2019
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

Zondagochtend 28 april kwart voor 10, een verdwaalde vroege vogel loopt warm op het kunstgrasveld, de kantine is angstig donker en verlaten, de oogjes zijn nog klein. Het is al de derde speler die vol goede moed zijn zinnen heeft gezet op een kopje koffie met een worstenbroodje, om nog enigszins te kunnen spreken van een goed ontbijt, die vervolgens teleurgesteld aan een dichte deur te staan trekken. Het geeft een beetje de sfeer weer van hoe JEKA 7 op deze morgen verzamelde voor een inhaalduel, daags na koningsdag. De fitheid varieert van semi-fit tot complete kater en van onvermoeid tot hoogstwaarschijnlijk nog een te hoog alcoholpromillage. Het is wat, voetballen na koningsdag.
 
Vol goede moed stapt iedereen in de auto voor een kort ritje naar Wagenberg. Terwijl de eerder teleurgestelde selectieleden alsnog hun kopje koffie en hun worstenbroodje scoren in de rustige nostalgische kantine van VCW kan het contrast niet groter. JEKA druppelt binnen, lurkt aan blikje fristi tegen de opzettende hoofdpijn en duwt nog een boterham met pindakaas met de nodige moeite naar binnen, terwijl op dat moment het hoofdveld van VCW al bezaaid ligt met dopjes en de eerste spelers al begonnen zijn aan het warmschieten van de benen. We zitten dan nog zeker drie kwartier voor aanvang van het duel tussen inmiddels subtopper JEKA en degradatiekandidaat zonder daadwerkelijke degradatiezorgen VCW. Geen koningsdagkater te bespeuren bij het vrij jonge elftal uit Wagenberg. In de kleedkamer van JEKA gaat het feestje inmiddels onverminderd door en klinkt clubzanger Benno al door de speaker en komen de voetballers tot leven. Eenmaal buiten wordt het nog wat mooier. Het grasveld verdient alle complimenten in deze periode in het seizoen, zeker gezien de matten waarop de afgelopen duels zijn afgewerkt. De warming up duurt lang, wat de lengte van de warming up aan de andere kant van het veld alleen maar opmerkelijker maakt. Zolang zelfs dat Wally tijdens het afwerken spontaan zijn goal uit loopt om even rust te pakken. De opstelling is snel gemaakt, de op woensdag doorweekte doorzetters starten aan de aftrap, Tor hanteert de vlag en Rik assisteert Bruno vanuit de dug out. Aadsj is een weekendje de grens over, Thijs liet het vlaggen vandaag aan iemand anders over en Bram had last van een speciaal koningsdaggriepje, wat in de volksmond gewoon een kater wordt genoemd. Nadat VCW nog een paar sprintjes had getrokken en nu toch echt wel tot in de puntjes voorbereid moest zijn kon er worden afgetrapt.
 
Of het aan de warming up lag of aan het feit dat VCW de uitslag van IFC-uit op het prikbord in de kleedkamer had gehangen zullen we nooit weten, maar de thuisploeg begon zeer fel en vol goede moed. Voetballend was het niet altijd even fijnbesnaard en precies maar energie werd er wel in gegooid. Met name Tom kreeg het behoorlijk te verduren met continue een man in zijn nek, en ook achterin liet de spits Daniel en Goof werken voor hun spreekwoordelijke geld. Echte kansen leverde het niet op, want zoals gezegd was het daarvoor allemaal iets te druistig. Het was uiteindelijk JEKA dat wat dreigender was met snel en direct spel naar voren. Zo ontsnapten Romijn en Droeloeman (hij had zijn naam een dag eerder weer eer aan gedaan) aan de aandacht van hun vaste bewakers, maar wist het nog geen echt gevaarlijke poging te ondernemen. Toch wisten de bezoekers al snel een voorsprong in handen te nemen. Het begon met Tom die zich met een heupzwaai ontdeed van zijn directe tegenstander rond de middenlijn. De actie rook naar een vrije trap tegen, maar de scheids liet het spel gaan en van het gat achterin werd direct geprofiteerd. Droeloe lanceerde Romijn met een steekbal binnendoor, waarna laatstgenoemde oog in oog met de doelman rustig het leer binnenschoof: 0-1. De mannen van VCW schreeuwde moord en brand tegen de scheids, maar bij het uitblijven van een VAR-momentje kon er gewoon worden gejuicht.
 
Zo leek het een prima ochtend te worden in Wagenberg, maar van rust na de voorsprong was weinig sprake. In plaats van rustig blijven voetballen werd er vooral met paniek gespeeld wat VCW in de gelegenheid stelde nog meer gebruik te maken van hun Engelse kick & rush spelletje. Niet veel na de openingstreffer was daar dan ook de verrassende gelijkmaker. Na een ingooi richting de rand van de zestien leek het gevaar in eerste instantie geweken, maar een carambole tussen onze centrale verdedigers verder stond er zomaar een speler vrij voor Wally, die deze kans dankbaar omzette in een doelpunt: 1-1. Zo kon JEKA weer opnieuw beginnen en kreeg VCW meer geloof dat er vandaag iets te halen viel. Het was echter toch de bezoekende partij die al snel kansen op een nieuwe voorsprong kreeg. Een vlot lopende aanval over links kwam via Romijn en Droeloeman bij Job, die inhield, de combinatie aan ging met Tom in de zestien en vervolgens vrij voor de doelman verscheen. Die keerde zijn inzet echter en de door Tom gecreëerde rebound werd nog voor de lijn geblokt waardoor de stand gelijk bleef. Toch kwam JEKA vrij snel weer op voorsprong. Een snel genomen vrije trap op de helft van VCW zorgde voor voldoende chaos bij de thuisploeg, waardoor Romijn Knakkie eenvoudig kon vrijspelen. Zijn poging werd opnieuw door de doelman gekeerd, maar de bal kaatste van de vuisten van de doelman precies terug in de voeten van Knak, die dit buitenkansje niet onbenut liet en de rebound snel in het vrije doel schoof: 1-2.
 
VCW gaf niet op en bleef keihard werken om in de wedstrijd te blijven. Het kreeg na een snelle counter ook nog een gigantische kans om de stand gelijk te trekken. Eerst kreeg een VCW-speler geen voet achter de bal en werd hij op de achterlijn gestuit, maar in de scrimmage werd de bal toch nog teruggelegd op de volledig vrijgekomen aanvoerder, die uit heel kansrijke positie hard naast schoot. JEKA bleef weliswaar de betere op het veld, maar kon weinig creëren en koos snel voor de diepte. Afstandsschoten waren een prooi voor de prima acterende doelman en echte grote kansen kwamen er niet. VCW werd voor de rust nog wel een keer goed gevaarlijk. Flo ging op links aan de wandel en verloor de bal, waarna hij in een discussie verwikkeld raakte met zichzelf de scheids en Daniel. De enige die reageerde was Romijn, en ondertussen was zijn tegenstander al de zestien in geslopen. Het was dat hij half struikelend niet echt de kans kreeg om Wally te testen waardoor JEKA met de schrik vrij kwam. De discussie was nog altijd gaande, zij het inmiddels met wat meer hoor en wederhoor, maar deze liep met een sisser af. Rik was inmiddels al ingevallen en ook weer uitgevallen. Na een technisch perfect uitgevoerde sliding eindigde zijn tegenstander met wat noppen op zijn been, waardoor Rik de rust niet haalde.
 
Eenmaal in die rust, met de 1-2 voorsprong op zak, werd de kater steeds minder. De alcohol was er uitgezweet en de energie kwam langzaam terug in de meeste benen. Goof hield het wel voor gezien, hij had zijn hamstring voldoende uitgetest voor de eerste keer en Rik kon zijn wedstrijd weer hervatten. Meer rust aan de bal, sneller druk op de laatste man met een goede trap in zijn poot en snel de derde treffer maken om de definitieve klap uit te delen. Het leek zo simpel. Nadat Wally een gezellig onderonsje had met de arbiter over een kapot net bleek echter dat JEKA heel weinig rust aan de bal had en binnen de kortste keren er geen 1-3 maar 2-2 op het scorebord stond. Wederom een ingooi, wederom leek de situatie te zijn ontmanteld, maar ditmaal was het Flo die het nietszeggende schot verkeerd op zijn been kreeg waardoor er een VCW-er vrij in de zestien kon aanleggen: 2-2.
 
Hierna schakelde JEKA een tandje bij en behield het wat vaker wat rust met de bal aan de voet. De vrije man werd meer gevonden en VCW moest vaker in de achteruit. Het leverde ook kansen op, grote kansen. Tom ging alleen op de doelman af na goed doorzetten van Knakkie, maar zijn inzet rolde naast het doel. Droeloeman zette op rechts uitstekend door, maar zijn inzet mistte kracht waardoor de doelman wederom kon keren en ook Romijn werd tot tweemaal toe gestuit door de doelman. De eerste redding mocht er zijn, de rebound, die Romijn tergend langzaam binnen leek te tikken, werd al tijgerend en geholpen door het gebrek aan vlot doorrollend gras nog voor de doellijn gekeerd. Gelukkig bleek naarmate de wedstrijd vorderde dat de herkansing de meeste beter af zou gaan. Eerst was het Tom die opnieuw de kans kreeg, ditmaal na een goede aanval over meerdere schrijven, en, zij het met een tergend rollertje, de doelman nu wel wist te verschalken: 2-3. VCW drong verder aan, wisselde een hoop maar moest vooral veel ruimte achterin weggeven. Dan is het nog altijd maar de vraag of JEKA hiervan profiteert, en veel ballen ging nog mis, maar de beslissing leek toch in de maak. Ditmaal was de herkansing voor Lucas. Flo zocht hem met een lange bal vanaf links, zag de laatste man volledig missen en daardoor onze Droeloeman alleen op de doelman aflopen. Beheerst en kalm schoof hij de bal onder de uitgekomen keeper in het netje: 2-4.
 
Daarmee leek de wedstrijd in de tas. Maar zoals wel vaker werd het toch nog spannend. Een uittrap van Wally werd opgepikt door een VCW-speler, die een poging van afstand op een arm zag belanden. Weinig schuld, maar toch een vrije trap. De man met de goede trap ging achter de bal staan en plantte hem met een strakke trap direct in de hoek: 3-4. VCW zette de schouders eronder, en ging gesteund door het inmiddels binnengedruppelde eerste elftal op jacht naar een punt. Rik moest het strijdveld ondertussen opnieuw geblesseerd verlaten, ditmaal na een ongelukkig duel om de bal. De schade zou uiteindelijk een verrekte kruisband blijken en daarmee einde seizoen. Toch pakte Rik prompt nog een (persoonlijk) record door tweemaal geblesseerd het veld te verlaten binnen één wedstrijd. Een record dat hij ongetwijfeld moet delen met Blips, maar daar ontbreken de statistieken helaas over. Ondertussen haalde Freekie nog de woede van de tegenstander op de hals door een duel iets minder om de bal te laten gaan en zette VCW nog een keer aan. Het kwam uiteindelijk niet verder dan een gevaarlijke vrije trap die werd naast gekopt. Omdat Romijn na een mooi boogballetje van Flo de keeper niet nog eens wist te passeren bleef de stand uiteindelijk steken op 3-4. Daarmee gingen de punten mee naar Breda, en bleef de koningsdagkater achter bij de ploeg uit Wagenberg. Doordeweeks nog een bezoekje aan de mannen van de KMA en dan kan komende zondag de jacht op plek 2 weer geopend worden met een thuisduel tegen RCD uit Dordt. En dan is er volgend jaar gelukkig geen voetbal mogelijk, de dag na koningsdag.

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.