Zaterdag 12 mei om 02::30 uur

Geschreven op: 16 mei 2018
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

Het is soms makkelijk te vergeten wat je WEL hebt. De neiging om het in het negatieve te zoeken is best menselijk en we trappen er allemaal wel eens in. Zaterdag was weer eens een moment om juist te beseffen wat er allemaal goed gaat en beter geworden is. En dat op een dag dat we zeker niet onze beste wedstrijd speelden.

Na zijn eenmalige terugkomst vorige week misten we vandaag Wisse uiteraard, maar voor de derde week op rij kunnen we ook niet over Pieter beschikken. Toch twee steunpilaren dit seizoen. Pieter zijn enkelblessure houdt hem nog zeker een week langs de kant en dus schuift het elftal wat door elkaar. We kunnen dat inmiddels steeds beter, op verschillende posities uit de voeten. Pure winst. En als dan ook Daan zich in de tijd vergist blijkt te hebben moet er nog wat gesleuteld worden aan de opstelling. Ook al geen probleem. Tot slot blijkt de gehoopte aanvulling uit de B2 door een blessure van Guus niet te komen,  we maken er geen punt van. In de bespreking geeft Sam de strijdwijze weer, Noël stelt net als vorige week een slimmigheid voor bij een spelhervatting. De spelers denken allemaal mee over het strijdplan, ook een mooie ontwikkeling, en in de wedstrijd wordt het voorstel van Noël naadloos uitgevoerd.

Wat ook te koesteren is, is de sfeer.  In de warming-up constateert Sam dat er onderling gezeurd wordt en dat dit nu juist iets is waar dit seizoen hard aan gewerkt is. Coachen moet, elkaar aanspreken zeker ook, maar met een positieve intentie. De boodschap wordt door de spelers opgepikt en uitgevoerd. Mooi. En we zien bij de tegenstander hoe dit juist niet moet. Het is wellicht niet fraai om met de vinger te wijzen, maar als voorbeeld voor de ontwikkeling van het seizoen van de B1 is het toch goed het even naar voren te halen. Omdat het ook iets zegt over onze coaches. Berrie en nu Sam en Noël coachen rustig, halen positieve zaken aan en laten de arbitrage met rust. Tenenkrommend om te zien en vooral horen hoe anders dat bij de tegenstander vandaag gaat. Een steeds scheldende en fulminerende coach, een schreeuwende grens, een coach en grens die elkaar gillend uitschelden bij het verlaten van het veld in de rust. Het slaat ook over op hun spelers die zich regelmatig laten gaan en wonderwel zonder rood de 80 minuten volmaken. Onze spelers reageren er nauwelijks op. Klasse.

Er valt geen doelpunt uit de twee bedachte varianten in standaardsituaties, toch scoren we uit een corner. Joost kopt in, de Beekse keeper vangt maar loopt naar achter en neemt de bal mee over de doellijn. Een vreemde goal, de scheids is echter gedecideerd en wijst naar de middenstip. 1-0. We creëren tot de rust weinig kansen, geven er ook geen weg en dus is het voor de neutrale toeschouwer een lange zit. Jules valt nog uit met een enkelblessure en Daan komt rechts voorin om met zijn snelheid iets te creëren.

Na rust blijft het een moeizame pot voetbal. Uitblinker is de sterke en scherpe centrale verdediger van Beek Vooruit die onze uitbraken steeds in de weg staat en die voorkomt dat we de beslissende tweede maken. Kort voor tijd wordt het dan ook nog gelijk na een lage corner die tussen een woud van benen voor de voeten valt van een oranjehemd. Misschien gezien de hele wedstrijd niet onverdiend, maar door de onplezierige sfeer wel extra jammer. Een 1-1 dus na een voetballend gezien matige wedstrijd, toch overheerst voor de verslaggever het positieve gevoel dat we als team en als individuele spelers gegroeid zijn, dat we zich normaal gedragende en goede coaches/trainers hebben, dat we steeds meer in staat zijn op verschillende posities te spelen, dat spelers vanuit de C1 ingepast worden en dat we het in eigen hand hebben nog een mooi en passend slot van de competitie te verzorgen.