Wedstrijdverslag

Zaterdag 2 juni om 09::00 uur
3

Baronie JO11-2

2
JEKA JO11-3G
Max
Nacho

Karakteristiek slot van de competitie

Geschreven op: 04 juni 2018
ron snoijs

door: ron snoijs

Op de 1e zaterdag van juni stond de laatste competitiewedstrijd tegen onze sportieve buren van Baronie op het programma. In dit voorjaarsseizoen zijn veel leuke en spannende wedstrijden gespeeld/ Slechts 1x met groot verschil verloren, maar ook 2 overwinningen en een gelijkspel, maar vooral alle andere wedstrijden met miniem verschil verloren terwijl we zeker gelijkwaardig waren. Zou hier aan het slot van de competitie nog verandering in kunnen komen .....
De warming-up werd vakkundig geleid door Daan en Bastiaan,  en het aanvoerderschap was voor Charlotte. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor de sterke aanval van Baronie. Vlot combinerend en solerend vanaf de zijkanten, werd het doel van Max bestookt. Maar onze `1e helft keeper was prima in vorm, en wist de beginfase alle ballen uit de goal te werken. De mooiste natuurlijk met een fraaie zweefduik onder uit de hoek. Steunend op de sterke verdediging van Daan (steeds goed voor zijn tegenstander komend), Sven (onverzettelijk) en Yonah (schakelde de snelle buitenspeler vakkundig uit) begon Jeka steeds beter de voetbaldraai te vinden, en het spel verplaatste zich steeds meer richting de goede groen-witte helft. Het spelinzicht en overzicht van Charlotte was hierin weer een lust voor het oog. Dat zag ook de tegenstander, en ik hoorde de spelers roepen "let op die mevrouw met die staart.. ".:) Echter, na een uitbraak op rechts van Baronie werd de bal teruggelegd op de opkomende middenvelder, een verwoestende schot in de kruising volgde, tsjaa... daar is zelfs Max kansloos op. Dat was jammer ! Na een onderschepping van Bastiaan werd zijn schot geblokt door de verdediging. De bal ging hoog door de lucht, over de keeper, recht voor de voeten van Xander, helaas ging de bal tegen de paal. Dan moet het maar in de 2e helft gebeuren.
Het doel werd in de 2e helft, met dank van zijn teamgenoten,  verdedigd door Sven. Het "verre uittrappen alarm" werd direct door Baronie opgepikt, waardoor dit onvoldoende in stelling kon worden gebracht. De eerste fase verliep ongelukkig. Na meerdere aanvallen van Jeka, ging de bal na een uitworp van rechts naar links. Daar stonden bewust meerdere spelers vrij, waardoor de verdedigers een keuze moesten maken. Hier stond ook een wisselspeler onterecht in het veld. Door deze verwarring kon Baronie vrij naar de goal, om Sven kansloos te laten 2-0. Het vertrouwen was even weg en kort daarna werd het ook nog 3-0. Tijd om de bakens te verzetten, en dat gebeurde ook. Rai debuteerde, naast Yonah en Sven, verrassend goed als verdediger en hield de voetboel achterin dicht. Alle andere spelers deden nog maar één ding... aanvallen ! Het begon met een geniale bal vanuit het middenveld. Yonah kwam verdedigend weer prima voor zijn tegenstander en onderschepte de bal. Even doorlopen en strakke pass op Bastiaan die aan de linkerzijde stond. Met de bal aan de voet horizontaal over de middenlijn mannetje voorbij en naar binnen lopend. Van buiten naar binnen lopend gaf hij een prachtige steekpass op Pirlo-niveau, over de verdediging precies in de loop van Max. Direct vrij voor de keeper werd het schot helaas geblokt. Dit was de opmaat voor een hele serie aanvallen. Vanuit het midden veroverden Charlotte, Bastiaan, Nacho en Xander alle ballen en werd Baronie volledig onder druk gezet. Doorzetten van Xander, bal op Charlotte, mooi schot maar net naast. Na goed doorzetten van Nacho kwam Charlotte wederom in schotpositie. Haar schotkracht is de afgelopen maanden enorm toegenomen, en dat werd ook vandaag getoond. Fraai schot, keeper kon bal alleen maar blokkeren. Tsjaa.. en voor de rebound hebben we natuurlijk razendsnelle Max. Hij onderschepte de bal, passeerde de keeper alsof deze er niet stond, zwaaide nog even naar de famile en schoot de bal binnen. Juichend met een hand rond zijn oor spoorde hij het publiek aan om te blijven geloven in de wederopstanding van Jeka. de aanvallen bleven maar doorgaan, kans op kans op kans. Weer een scrimmage voor de goal, Daan en Nacho pikken de bal op, en pal voor zijn ouders en broer wist Nacho ook het net te vinden. Hoppa, 3-2 met nog 2 minuten te spelen. Nog meer druk erop, knokken, doorgaan, karakter tonen, maar... helaas. Het was een karakteristieke wedstrijd van deze voorjaarscompetitie. De wedstrijd werd afgefloten, en voor de 6e keer werd met minimaal verschil verloren. Wat een teleurstelling.....
Snel alle spelers in een rondo bij elkaar gehaald, om de emotie van deze wedstrijd te delen. Max, Daan, Sven, Yonah, Xander, Nacho, Charlotte, Bastiaan en Nacho mogen trots zijn op de vele spannende wedstrijden die gespeeld zijn. Het is een leuke groep, vol voetbalenthousiasme, plezier en saamhorigheid. Met elkaar zit er een mooie stijgende lijn in het voetbalspel. Het was goed om dat zo kort na de wedstrijd met elkaar te kunnen delen.
En ja.. toch nog even penalty's nemen, Baronie scoorde 3x, dus dit onderdeel van het duel zou gewonnen moeten kunnen worden. Echter, de bal moest vooral hard, en het vizier stond wat te hoog afgesteld. Alleen Yonah en Max wisten het net te vinden, de andere 7 spelers misten. Gelukkig kwam Floris (jongere broer van Xander) even voordoen hoe het wel moet. Na een mooie kaats met de keeper schoot hij de bal keurig in de goal. Hij keek even naar de Jeka-spelers en straalde uit van "zo doe je dat !" :)
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.