Dinsdag 22 oktober om 07::00 uur

door: iris wijdeven

VOAB-JEKA 22 oktober 2019
4-2
Op deze door de weekse avond spelen onze talenten in Goirle. VOAB heeft net als JEKA geen puntverlies.
Het kunstgrasveld is niet wat wij gewend zijn hierdoor merken de spelers ook dat de bal glijdt en meer stuitert dan normaal.
De aftrap is voor VOAB en we staan gelijk onder druk. Onze gastheren blijken ook een hoog tempo aan te houden.
In de 5e minuut nemen wij de 1e corner en het ingestuurde trucje mislukt helaas.
Hieruit volgt een bliksemcounter waar er met een breedte pass de spits vrij komt en deze de 1-0 op het scorebord zet.
Die gasten uit Goirle weten hoe ze met de vrije ruimtes om moeten gaan. Door hun snelle buitenspeler op links komt de bal weer het doelgebied in en de 2-0 staat binnen 9 minuten op het bord.
Dit slaat als een bom in, niemand had dit verwacht. Wat opvalt is dat wij toch op zoek gaan naar aansluiting en kansen blijven creëren. Het spel van JEKA oogt wel wat slordiger of speelt VOAB gewoon beter?
Zo schiet Merle op de keeper, Bram H maait over de bal en Rida die loopt vast in de verdediging, het zit ons gewoon niet mee.
In de 20e minuut is er nog even een schrik momentje wanner Loek blijft liggen naar een duel. Blijkbaar was er een vinger van de tegenstand in zijn oog terecht gekomen. Loek krabbelt gelukkig weer overeind en doet weer mee.
Daar in de 22e minuut waar na een driehoekje voor de 16 opeens Bram J zich laat horen, een poeier tegen de bal! Gejuich op de tribune eindelijk 2-1.
2e helft JEKA trapt af.
Het oogt nog steeds wat slordig, felheid ontbreekt. VOAB is daarentegen fysieker, sneller en sluwer. Zij hebben allen op alles gezet om de 3 punten in Goirle te houden. Na 14 minuten in de 2e helft valt er uit een corner ook nog eens de 3-1.
VOAB benut de vrije ruimtes maximaal hierdoor staat er met nog 11 mintuten te gaan plots de 4-1 op het bord.
De tijd dringt we hebben het moeilijk. Opeens spreekt Rik zijn reserves aan en gaat op volle snelheid een aantal verdedigers voorbij. Bij de 16 zet de laatste verdediger n sliding in, Penalty!!
Mees loopt met de bal richting de stip en scoort netjes de 4-2
We proberen nog, maar aan de score veranderd niets meer.
Volgende keer beter en dan wellicht op de grasmat.