Wedstrijdverslag

Zaterdag 18 november om 09::45 uur
2

JEKA JO11-3G ZA

Raï
Max

4
ZIGO JO11-2

Jeka tegen Zigo op kanaal Beukenlaan

Geschreven op: 20 november 2017
ron snoijs

door: ron snoijs

JEKA JO11-3 speelt thuis tegen ZIGO JO11-2
 
Eindelijk… Het is weer zover, zaterdag. De volgende kans voor de heren en dame van JO11-3 om punten te pakken in deze ‘toch wel een beetje moeilijke poule’. En vandaag komt ZIGO JO11-2, helemaal uit het verre Tilburg, afzakken om zich genadeloos naar de spreekwoordelijke slachtbank te laten leiden.
En om de spanning erin te houden werken wij natuurlijk gewillig mee: Onze verdedigingsheld Daan was ’s nachts ziek geworden, onze sterspits Xander had zich in de aanvangstijd vergist en routinier Raï kwam 10 seconden voor de aftrap aanlopen. Alles om Zigo zich veilig te laten wanen... Zonder wisselspelers begonnen we dus aan de wedstrijd tegen de koploper in de poule.
 
ZIGO deed zijn naam eer aan, inderdaad Zonder Inspanning Geen Ontspanning, eh Overwinning. Ze klapten erop, goed combinatievoetbal, strakke schoten, maar dan JEKA. Inderdaad Jeugdig Enthousiasme Kan Alles! Vanachter uit door Yonah en Sven werd de bal keer op keer tegengehouden en naar voren gelanceerd, waar deze of via het middenveld werd doorgestuiterd of Raï in één keer werd bereikt.
 
In de eerste helft stond MegaMax goed te keepen. Veel schoten van Zigo werden gekeerd tot het moment dat ze de rebound te pakken kregen en de bal in de goal werd gevolleyd. Helaas 0-1. Jammer, dat had Jeka niet verdiend. Gelukkig gingen de kopjes niet hangen. Nee, in tegendeel Jeka werd feller. Na een strakke pass van onze ‘mega-ausputzer Sven’ naar het middenveld werd deze door Charlotte strak op Raï gespeeld. Na een mooie voorwaartse rush schoot deze de bal strak in de linkerbenedenhoek. Duidelijk een hoek waar de keeper niet op had gerekend, en een fraaie 1e competitietreffer voor spits Raï: 1-1.
 
Deze stand was niet naar de zin van Zigo. Ook zij gingen feller spelen. Vooral op de linkerflank kreeg onze rots in de branding, Yonah, het vaak te verduren. Maar met niet aflatende inzet bleef hij de aanvallers stalken en de bal keer op keer ontfutselen. Helaas, helaas, tijdens één van de vele aanvallen kwamen ze er toch langs en werd een strakke voorzet evenwijdig aan de achterlijn voor de goal langs geschoten. Dit is op zich nog niet zo erg, wel dat het voetje van een Zigo-aanvaller de bal raakte voordat onze goalie Max de bal uit de lucht kon plukken. 1-2 was een feit.
 
Door Max werd de bal ver uitgeschoten, dit keer over links naar onze ‘beer’ op het middenveld, Bastiaan. Met de bal aan de voet sprintte hij wederom, onvermoeibaar als hij is, naar voren, maar werd ondankbaar geblokt door de verdediging van Zigo. Nacho Oléolé, onze sterspeler, die speciaal uit Spanje gehaald is om het team te versterken, zou dat varkentje wel wassen en zette in. Daar was Zigo het echter niet mee eens en hij werd bruut neergehaald. Dat krijg je, als het ‘op de gewone manier niet lukt’. De scheidsrechter zag er geen kwaad in, maar JEKA was toch even van het bekende á propos gebracht en voor we het beseften was de 1-3 een feit.
 
Even later werd ook Bastiaan getackeld, maar zoals gebruikelijk stond deze gewoon op en speelde vrolijk verder. Even later werd toch duidelijk dat hij serieus hinkte. Om Zigo van de wijs te brengen bedacht coach Ron een superstrategische wijziging: Bastiaan werd als geheim wapen in de spits gepositioneerd, terwijl Raï het blok op het middenveld ging versterken. Dit werkte wonderbaarlijk goed. Direct daarna een gevaarlijke uitval van Jeka via onze belofte Nacho naar Razende Roeland Charlotte. Helaas mislukte de uithaal en werd de bal slechts geschampt. Jammer hoor. Helaas werd daarna aan de andere kant van het veld wel gescoord: 1-4.
 
Gelukkig was er toen de ranja, om even bij te komen van de inspanningen en de strategie nogmaals door te nemen. Ook bij Zigo werd het opstellingenbord erbij gehaald. Ze stonden immers voor, maar het doelpuntenverschil was te weinig naar hun zin.
 
In de rust kwam onze zeer uitgeslapen Xander het team versterken. Gelukkig dus vanaf nu gelegenheid voor JEKA om tussen de acties wat te rusten. Onze ex-keeper Max werd tot aanvoerder gebombardeerd en Bastiaan nam plaats tussen de palen om het doel te bewaken.
 
Duidelijk was dat Zigo er zin in had, ze bleven komen. Keer op keer kwamen de spitsen op, maar even zoveel keren was daar het verdedigend blok van Sven en Yonah. Uiteraard geholpen door ‘duveltje uit een doosje’ Xander. Die had duidelijk nog geen halve wedstrijd in zijn benen zitten en rende het hele veld op en neer. Deze energie werkte aanstekelijk en Jeka werkte goed aan de volgende goal via een aantal kansrijke counters.
 
Zo was er bijvoorbeeld aanvoerder Max, hij pikte de bal op het middenveld op en stormde naar voren, richting keeper. De meters werden met gemak overbrugd, het doel kwam in zicht, hij haalde uit en …. 2-4! Of nee, toch niet, de verslaggever had hem al geteld, maar Max werd bruut neergehaald. Dit vond de scheidsrechter toch wat te gortig en er werd naar de stip gewezen voor een ‘strafgoal’. Inderdaad, je leest het goed, want na een gestopte eerste poging, mocht Max het een tweede keer proberen. Deze ging er uiteraard wel in, want ‘tweemaal is soms ook scheepsrecht’. Toch de 2-4 op het scorebord. Wel verdiend, deze extra goal voor Jeka.
 
Zigo raakte een beetje gefrustreerd. Zij waren vanuit Tilburg vertrokken met de intentie om Jeka, hekkensluiter in de poule, met dubbele cijfers af te drogen, maar dat ging zo niet lukken. Ze zetten een tandje bij, deelden nog wat schouderduwtjes uit, trokken nog wat spelers omver, maar het mocht allemaal niet baten. Jeka bleef onverzettelijk en onvermoeibaar alle aanvallen pareren. Wat een helden!
 
Helaas pindakaas. De wedstrijd verloren, maar wat een inzet vanuit Jeka! Als je zo verliest van de koploper uit de poule, dan doe je het heel goed. Naast de 1-0 overwinning in de 2e helft, werd dankzij rake treffers in de penaltyserie van Charlotte, Bastiaan, Yonah, Nacho, Sven en Max deze competitie wel in het voordeel van Jeka beslist. Volgende week een herkansing op de welverdiende wedstrijdverwinning voor Jeka.

Ap (vader Sven)
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.