Zaterdag 28 september om 01::00 uur

Geschreven op: 30 september 2019
Kristel Rottier

door: Kristel Rottier

Zaterdag 28 september kwamen de jongens van de O13-1 van Unitas ‘30 uit Etten-Leur naar Breda. Zouden zij het de jongens van Jeka moeilijk gaan maken in deze competitie? De reputatie van Unitas kennende, werd er door de toeschouwers in ieder geval wel rekening mee gehouden. Dit zou wel eens een spannende wedstrijd kunnen gaan worden...!

Om 13.00 uur trapten de jongens af op het hoofdveld van Jeka met Stuart in het doel, in de achterhoede Oscar, Martijn, Tom en Loek, op het middenveld Merle, Bram J en Thijs en de aanval werd gevormd door Rida, Bram H en Rik.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd waren er al meteen grote kansen voor Bram J., Bram H en Rida om de openingstreffer op hun naam te zetten, maar de bal wilde er nog niet in.

In de 13e minuut was het wel raak. Rida speelde mooi een paar spelers uit en scoorde vanaf rechts de 1-0. En toen was Jeka los. De ene goal na de andere werd gemaakt.

In de 16e minuut scoorde Rik met een prachtig schot de 2-0. Een paar minuten later was het weer Rik die over rechts met de bal naar voren sprintte en voorgaf op Rida. Rida kapte eerst nog een paar spelers uit en haalde toen uit voor de 3-0.  De klok gaf 20 minuten aan toen Bram J vanaf de linkerkant de bal op Rida speelde, die de bal voorgaf op Bram H, die het scorebord op 4-0 zette. De jongens van Unitas kregen geen kans om te beseffen wat er gebeurde, want in de 21e minuut was het weer Jeka die op de goal van Unitas afstormde. Het schot belandde in eerste instantie op de paal, maar kwam mooi terug voor Bram H die er 5-0 van maakte.

Dit was niet het Unitas dat we op voorhand verwacht hadden. Volgens welingelichte toeschouwers zouden er veel eerstejaars in het team zitten... dat zou het niveauverschil kunnen verklaren.

Ondertussen zette het Jeka-offensief zich onverstoorbaar voort. Oscar en Thijs waren inmiddels gewisseld voor Faas en Axel. Vlak voor rust, een goeie uittrap van de Unitas-keeper belandde op het middenveld. De Unitas-speler die met de bal aan de haal wilde gaan gleed ongelukkig uit, Merle reageerde scherp en onderschepte de bal. De bal kwam bij Rida die uithaalde...onderkant lat, maar Bram H stond goed en kon de 6-0 binnen koppen.

Na de rust kwamen Mees en Daan in het veld voor Rik en Loek. En ondanks de grote achterstand waar Unitas tegenaan keek, kwamen ze vol goede moed terug en bleven ze voetballen.

Na 10 minuten in de tweede helft was het Mees die uithaalde voor de 7-0. De bal kwam echter tegen de keeper en vanuit de rebound was het Bram J die het zevende doelpunt op zijn naam kon zetten.

Het was duidelijk lastiger scoren dan in de eerste helft. Dit kwam ook mede door de harde wind die in de loop van de wedstrijd was komen opzetten en voor Jeka voor tegenwind zorgde.

Na drie kwartier spelen werd er nog een laatste keer gewisseld door Noel. Rik was weer terug in het veld en brak door met de bal. Op volle snelheid werd hij onderuit gehaald. Geel voor de tegenstander. En ook Loek stond weer tussen de lijnen. Niet op zijn vertrouwde plekje achterin, maar als spits! Dat zorgde bij de toeschouwers voor de nodige commotie en hilariteit. Gelukkig kon Loek wel op hun steun rekenen. Als hij namelijk weer eens te enthousiast de diepte in wilde lopen richting de goal werd hij langs meerdere kanten herinnerd aan de buiten-spel-regel 😉! Bijna scoorde Loek nog vanuit een omhaal, maar het bleef uiteindelijk bij een assist op Rik. Rik liep vanaf rechts verder op de goal en schoot de bal mooi langs de keeper. Hij zette daarmee de eindstand op 8-0 en werd (door de voetbal.nl app) terecht uitgeroepen tot man of the match!