Wedstrijdverslag

Zaterdag 26 mei om 01::00 uur
0

Steenbergen JO17-1

5
JEKA JO17-1

In stijl

Geschreven op: 02 juni 2018
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

Eind mei, het seizoen zit erop. Dat is enerzijds jammer natuurljk, want de B1 is gegroeid dit jaar. Als team en als individuele spelers en dat had nig een staartje mogen krijgen. Anderzijds, aan alles komt een eind en dat is ook goed. Er waren twee ongelukkige blessures en er werd bijgestaan bij de A1. De mannen zijn ook moe en er komt nog een druk einde van het schooljaar aan. En dus is deze warme zaterdag de slotdag van het seizoen. Uiteindelijk zijn er drie mindere wedstrijden geweest waarin we het hebben laten liggen als het op het bereiken van de nacompetitie aankomt. MZC uit en Roosendaal thuis waren slecht, Zeelandia thuis was zonde. En tegen kampioen Unitas thuis boorde de scheids ons de punten door de neus. Vandaag kunnen we in stijl afsluiten door te winnen, goed te spelen en door uit te stralen dat we nog ambitie en eergevoel hebben om voor onszelf te bewijzen wat we kunnen. De dag begint zoals vaker bij uitwedstrijden met een zalig gezamenlijk ontbijt, dit maal dankzij de goede zorgen van Marie-Cecile en Ivar. Met zelfs gebakken eieren met spek. Top.
De wedstrijd vangt om een uur aan, als de temperatuur richting de dertig graden gaat. Trainer Sam heeft de bespreking kort en binding gebieden. Probeer te voetballen, speel het middenveld in, zorg voor veel beweging. In de keuze voor de basisspelers wordt het hem makkelijk gemaakt. We zijn met elven. Timo ontbreekt door familie omstandigheden, Mees en Pieter zijn geblesseerd. Youp heeft zich s'ochtends ziek moeten afmelden. Steenbergen is veilig, wij kunnen niet meer stijgen en dus is het een wedstrijd waarin vrij gespeeld kan worden. En dat doen we goed. Er zijn al snel grote kansen voor Mark na prachtige acties van Daan, de bal gaat er niet in. Knap hoe Mark zich niet van de wijs laat brengen en de derde kans wel benut.  Achterin geven we zoals steeds de laatste weken A,oer iets weg en als er dan eens een kansje komt laat Didi zien hoe hij dit seizoen gegroeid is. 
Voor rust geeft Leander aan zich niet lekker te voelen, wellicht een lichte zonnesteek na een drukke examenperiode. We besluiten na rust met tien man te starten en te wachten tot Jurre en Guus van de B2 aansluiten. Een B1 van een club met meer dan 1500 leden die met tien man staat, ook dat is het seizoen wel een beetje in stijl afsluiten gezien de soms forse krapte na de winterstop. We lopen uit naar 5-0 met onder andere goals van Govert, Jules en de debuterende Guus. De nul gehouden, we zijn na de kampioen de minst gepasseerde ploeg. Opnieuw veel kansen gecreëerd en opnieuw een overtuigende zege. En, het mooiste, ook in de laatste pot gedaan wat we moesten doen. De aanwijzingen van de coach opgevolgd waardoor er de tweede helft verbetering was in de bezetting op het middenveld. Vreugde en plezier uitegstraald. Hard gewerkt en als team gespeeld. Nieuwe jongens goed opgevangen (een uitstekende invalbeurt ook van Jurre) en waardig en stijlvol afgesloten. Een deel van de spelers kan met veel vertrouwen uitkijken naar de B1 komend seizoen, Sam en Noel gaan een mooi jaar met hen tegemoet. De anderen gaan bij Berrie aansluiten in de A1, die zich op de slotdag prachtig veilig speelden, en laten zien dat ze divisiewaardig zijn. We sluiten af met een bbq komende week. We kijken terug op een prima seizoen en we verheugen ons alweer op het nieuwe. 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.