Wedstrijdverslag

Zondag 31 maart om 12::15 uur
3

Beek Vooruit 3

1
JEKA 7
Job

In de val gelopen

Geschreven op: 04 april 2019
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

 Terwijl El Allouchi door de catacomben van het Rat Verlegh Stadion dwaalde en zich afvroeg wat er gebeurd was droop JEKA 7 af richting de kleedkamer op sportpark de Heikant. Dezelfde vraag kwam naar boven. De mannen van Bruno Gruijters, vandaag vergezeld door zijn trouwe en imposante viervoeter, trapten namelijk weer in de val. Weer beet het zich volledig stuk op de stugge Beekenaren, twee jaar geleden nog een glorieus kampioensteam, dit jaar een stabiele middenmoter. En niet voor het eerst verliet JEKA het veld na een wedstrijd tegen Beek Vooruit gefrustreerd en zonder punten. De term angstgegner werd de afgelopen jaren met ruime overwinningen tegen matige ploegen uit Prinsenbeek ver weggestopt, maar kwam zondag weer volledig om de hoek kijken. En dat terwijl de heren uit Breda gebrand waren op revanche.
 
Na de smadelijke nederlaag bij WDS kon JEKA zich herstellen op het hoofdveld van Beek Vooruit, dat, na drie afgelaste pogingen, eindelijk eens betreden kon worden voor pas de eerste ontmoeting tussen beide ploegen dit seizoen. Dat gebeurde op een verlaten sportpark, want heel Breda was uiteraard uitgetrokken voor de vuurdoop van Ruud Brood tegen VVV. Enkele kilometers verder stond er met moeite genoeg man op het veld. De blessuregolf had namelijk de selectie van JEKA 7 bereikt. Wally en Goof hadden het vorige week goed getroffen en bivakkeren voorlopig op de bank, en dat bovenop de al langer geblesseerde Rik en Aadsj. Met reservedoelman Kroezen ook in de lappenmand kwam alweer de vierde doelman van dit seizoen in de goal terecht. Bram nam namelijk de handschoen van zijn tweelingbroer over en zorgde voor weer een Lips in de goal op een voetbalveld. Verder werd Gaston opgetrommeld en maakte Alex een wereldreis tegen de wintertijd in om ook op het met kurk bestrooide hoofdveld aan te treden. Tijdens de warming up bleek pas dat de wind ook buiten JEKA kan waaien en besloot Freekie vol vertrouwen de wind in de rug te nemen om de wedstrijd zo snel mogelijk binnen te halen.
 
Dat bleek in het begin nogal ijdele hoop. Beek Vooruit was gretig en nam direct het initiatief. JEKA startte echter slordig en had moeite het heft in handen te nemen. Dat leverde al direct een bijzonder moment op, want Lucas toverde de schaar weer eens tevoorschijn. Het slachtoffer kon direct naar de kant en zagen we niet meer terug binnen de lijnen. Droeloeman maakte daarmee zijn naam weer waar als meest geliefde teamgenoot bij de tegenstander en Beek Vooruit zocht weer naar de balans in het team. In de openingsfase wist Droeloeman zich, naast een vermeend handgemeen met zijn directe tegenstander, ook in positieve zin te onderscheiden, want de linksback van de thuisploeg kon meerdere malen achteruit. Echt gevaarlijk werd het helaas nog niet, maar met de wind in de rug waren de counters een groot wapen op zoek naar de openingstreffer. Kansen waren er nog niet echt, maar Bram kwam toch in alle hoeken van de zestien, en eenmaal volgens de scheids toch ook nog met zijn handen buiten de zestien. Ten kosten van een brandend bovenbeen kwam hij voornamelijk gretig met zijn benen naar voren uit, alleen de hoge ballen waren nog wat onwennig. Zeker met de wind was het bij vlagen lastig, en na twee keer wegboksen zat Bram er toch eenmaal flink naast bij een hoge bal. De bal werd richting het lege doel gekopt, maar vakkundig door Flo van de lijn geknald. Zo bleef de 0-0 op het bord.
 
Aan de andere kant kwamen er ook langzaamaan kansjes. Knakkie knikte een corner van Droeloe helaas met te weinig kracht richting het doel en na een goed lopende aanval over links legde Camel breed op Job, die zijn schot gekeerd zag worden door de doelman. Tom had inmiddels het speelveld moeten verlaten, want ook hij ontkwam niet aan de blessuregolf. Een ongelukkige val van zijn tegenstander bracht hem een pijnlijke enkel en een noodgedwongen wissel. Ook met Gaston in de spits moest JEKA het vooral van de snelle omschakeling hebben. Met Droeloe vanaf rechts en Romijn vanaf links waren er voldoende dreigende momenten, maar ze strandde ofwel op de achterlijn, in de handen van de doelman of met een niet doeltreffend schot. Uiteindelijk was het toch de bezoekende ploeg die op het scorebord kwam. Flo vond in alle vrijheid op links Romijn, die naar binnen dreigde en de bal breed legde op Job, die ditmaal met binnenkant voet wel doel trof: 0-1. De voorsprong was gezien het sterker wordende JEKA enigszins terecht te noemen, maar nog geen enkel garantie op een goede afloop.
 
Beek Vooruit zette na de achterstand een tandje bij en ging steeds meer druk zetten op de opbouw van JEKA, dat alsmaar slordiger werd. Bram wist, uiteraard met zijn voeten, een gevaarlijke uitbraak nog te keren. Nog voor de rust ging het echter alsnog mis. Opnieuw balverlies op eigen helft, maar ditmaal was er geen houden meer aan. Een leep steekballetje zette de spits vrij voor Bram, die de bal onder zijn benen door in het net zag rollen: 1-1. Echt grote kansen ontstonden er verder niet, ondanks dreigende situaties voor beide doelen. Zonder echte scherpte in de actie of eindpass bleef de gelijke stand echter op het bord staan.
 
Na de rust lostte Job Tom af in de lappenmand en had ook Tor enige last van zijn hamstring. Vervangend trainer Goof had het er maar lastig mee de opstelling rond te krijgen,  terwijl Bruno zijn best deed om de twaalfde man aan de lijn te houden. Na rust tapte Beek Vooruit uit een ander vaatje, en trok het een onneembare vesting op op de eigen helft, in tegenstelling tot het open druk zetten van voor de rust. Met de wind in de rug gokte het op een bevlieging voorin, en maakte het JEKA vooral het aanvallen onmogelijk. De kansen waren dan ook schaars in de eerste fase van de tweede helft. Verder dan wat afstandsschoten kwam het niet, telkens zat er wel een been tussen of werd de aanval in een vroeg stadium afgebroken. Soms met grof geweld, zo kreeg Knakkie een ouderwetse bodycheck rond de middenlijn, en soms met enige hulp van de arbiter. Toch leek de wedstrijd helemaal in het voordeel van de bezoekers te kantelen. Met pijn en moeite hield Tom zich staande in de spits ondanks zijn geblesseerde enkel, maar tegen de wurggreep van zijn directe tegenstander had hij niks in te brengen. De bal kon hij nooit bereiken, en dat zag ook de scheidsrechter, die het fluiten op appèl tot dan toe tot een kunst had verheven. Hij legde de bal ditmaal echter zonder tussenkomst van geschreeuw op elf meter. Met de vaste penaltynemers langs de zijlijn nam Romijn de taak op zich en ging achter de bal staan. Hij zag echter zijn inzet gekeerd worden door de doelman, die de Beek daarmee in de wedstrijd hield.
 
Gesteund door de euforie rondom de gestopte pingel zocht Beek Vooruit weer vaker de aanval en wist het, zijn eenzame spits toch een aantal keer te bereiken. Vaak was er op tijd iemand terug, maar luttele minuten na de penalty moest Bram opnieuw handelend optreden. Dit deed hij, uiteraard, met zijn voeten in plaats van zijn handen. Keurig en fel, vol op de bal. Maar dat zag de arbiter, vanuit de middencirkel toch iets anders. De woorden compensatiepingel en goedmakertje vochten om voorrang, maar feit was dat hij besloot de bal op elf meter te leggen. En zo was het niet JEKA, maar Beek Vooruit dat vanaf de penaltystip op voorsprong kwam: 2-1. Het bleek de beslissing. JEKA probeerde wel maar was gewoon simpelweg niet bij machte om de stugge ploeg te ontrafelen en creëerde eigenlijk amper kansen. Daarna kreeg het de definitieve deksel op de neus. En opnieuw betrof het een bijzondere goal. De corner werd niet heel handig weggewerkt en bleef in de zestien hangen, waar de spits van Beek Vooruit de bal van dichtbij binnen knalde: 3-1. Dit deed hij echter wel nadat hij de bal met zijn arm had gecontroleerd om zichzelf deze kans te verschaffen. Maar ondanks de uitstekende positie die de arbiter zichzelf had verschaft op de achterlijn weigerde hij hierin mee te gaan en bleef de goal staan. Tot grote frustratie van de omstanders van JEKA, die alle moeite hadden zich verbaal in te houden. Na een even deftige als duidelijke speech van Daniel ging het spel echter gewoon verder. Even later kon Beek Vooruit de nederlaag nog pijnlijker maken voor de bezoekers, toen de spits de buitenspelval omzeilde en solo op Bram af ging. Die zat nog vol frustratie en gelukkig voor hem en de spits miste hij deze op een haar. Dat de spits vervolgens voor een open doel hoog overschoot uit frustratie was nog een klein geluk. Maar de nederlaag bleef staan, en zo liep JEKA voor de tweede keer binnen een week tegen een zeperd aan. Het is te hopen dat alle blessures snel herstellen en er nog gejaagd kan worden op de tweede plek, te beginnen met de ontmoeting met de amateurs uit Dordrecht.

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.