Wedstrijdverslag

Zondag 24 februari om 12::00 uur
3

JEKA 7

Flo
Tom
Knakkie
1
WDS'19 3

Hoogspanning

Geschreven op: 28 februari 2019
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

Sommige duels worden gekenmerkt door de spanning die er vooraf op wordt gelegd. Wat dat betreft stond het duel tussen JEKA en WDS onder hoogspanning. Dat kwam niet zozeer door het affiche, maar door de voorgeschiedenis. Gestaakte wedstrijd, punten in mindering, boetes, en een wedstrijd die in zijn geheel opnieuw moest worden gespeeld, opzichters langs de lijn, een officiële scheids, een bijeenkomst met afgevaardigden nog voordat wij zelf goed en wel op JEKA waren. Dan mag er wel van hoogspanning worden gesproken.  De mate van beladenheid kan behoorlijk van invloed zijn op het spel van beide teams. Kijk naar Feyenoord, dat tegenwoordig ogenschijnlijk alleen maar kan presteren wanneer er sprake is van een bepaalde mate van lading die de wedstrijd met zich mee brengt. Het brengt het uiterste in de spelers naar boven, die leven voor dit soort wedstrijden. Het kan ook verdoven, die spanning, dat spelers verkrampen onder de druk van het duel. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat de spanning in aanloop naar het duel de verwachtingen dusdanig hoog legt dat het werkelijke moment flink tegenvalt. Van alle reacties op de hoogspanning leek de laatste het meeste tot uiting te komen. Het zou uiteindelijk een zeer rustig en sportief duel zonder gekkigheden worden.
 
Zaak was wel voor JEKA om ook deze ontmoeting tot een goed einde te brengen om bij te blijven bij koploper Halsteren. Dat moest het wederom doen zonder Droeloeman, die nog herstellende was van een griepje. Daar tegenover stond de terugkeer van arbiter Lawa, die voldoende hersteld was om zijn rentree in de selectie te maken. Trainer Bruno zat in de zonnige oorden ver weg van alle spanning te wachten op de bevestiging van de punten. De dag begon met het heerlijke zonnetje nog in de lucht en een aangename verrassing in de kleedkamer. De spontante felicitaties in de groepsapp hadden zijn vruchten afgeworpen, want Rik had spontaan een AA-beurt ingelast. Om te voorkomen dat er zo slap gestart zou worden als de week ervoor, was zijn argument. Prima insteek natuurlijk, en het is weer eens wat anders dan een pitcher voor een handsbal. Terwijl de carnavalsmuziek uit de overige kleedkamers knalde vertrokken de heren richting het veld.
 
Met slomo-Adje op de plek van Bruno in de dug-out, geflankeerd door een oudere generatie van de familie van Camel, werd er afgetrapt. Of het aan de AA-tjes lag of aan de hoogspanning van het duel blijft natuurlijk gissen, maar het begin van het wedstrijd was niet bijzonder van de thuisploeg. WDS had het initiatief, bij JEKA ging er vooral veel mis. Het werd op eigen helft vastgezet en bereikte de voorhoede slechts sporadisch. Echte kansen hoefde het niet weg te geven, want meer dan wat lange ballen wist WDS niet te produceren. Twee keer werd het enigszins gevaarlijk maar beide verraderlijke schoten werden uitstekend door Wally uit de hoek geronseld. Het was wachten tot het duel echt zou ontbranden, want de eerste twintig minuten produceerde JEKA slechts één schot op doel en WDS bleef ook bij de twee pogingen van afstand.
 
Terwijl de eerste helft verder kabbelde kwam er langzaam maar zeker meer lijn in het spel van de thuisploeg, dat de bal niet constant kwijt raakte. WDS moest verder in de achteruit en knalde vooral ballen richting de behendige spits, maar Aadsj had centraal meer last van de zon dan van zijn directe tegenstander bij deze ballen. JEKA kreeg ondertussen zijn eerste echte kansen. Een goede aanval over links kwam bij Camel terecht, die uitstekend breed legde op Job, die niks meer wist te produceren dan een slap rollertje dat eenvoudig te keren was voor de doelman. Even later leek de voorsprong dan toch voor JEKA te komen. Een uitstekende steekbal van Romijn bereikte Knakkie, maar zijn aanname liet hem in de steek en dreef de bal in de handen van de doelman. Aan de andere kant waren het vooral buitenspelmomenten die opvielen. WDS leek namelijk op voorsprong te komen, maar de scheids ging af op de resoluut vlaggende Backxie, die de doelpuntenmaker buitenspel zag staan. Het lobje over Wally was weliswaar na het fluitsignaal, maar het had zomaar de openingstreffer kunnen betekenen. Even later was er opnieuw een buitenspelmoment, waarna de middenvelder de bal nog aardig op de kruising wist te volleren. WDS raakte enigszins geïrriteerd, en het was JEKA dat toesloeg. De klok zat al tegen de 45 minuten aan toen Romijn via rechts ontsnapte aan zijn directe tegenstander. Zijn voorzet bereikte de geheel vrijstaande Flo op enkele meters van de goal. De gedachten gingen even terug naar FC Dordrecht uit, waar zijn aanname het zeker lijkende doelpunt nog bijna voorkwam. Flo liet zien geleerd te hebben van dat moment, want hij nam de bal bekwaam aan en ramde hem vervolgens in het doel: 1-0. Direct na deze goal werd er gefloten voor de rust en kon er op de valreep met een voorsprong worden gerust.
 
Na de matige start had JEKA zich redelijk herpakt, maar groots was het allemaal nog lang niet. De voorsprong was echter wel comfortabel en met het idee om deze uit te bouwen werd er aan de tweede helft begonnen. WDS zocht naar de mogelijkheden, JEKA hield de rijen gesloten en wachtte op zijn kans. Die leken er al snel te komen, maar er werd meerdere malen niet geprofiteerd van balverlies van de bezoekers. WDS bleef echter met hele grote ruimtes tussen de linies spelen en dat leek ze toch de das om te doen. De uitvallen van JEKA werden gevaarlijker en leverde langzaam aan steeds meer kansen op. De grootste kwam na een snelle aanval over rechts, waarbij Camel met zijn uitschuifbare slangenbeen met buitenkant rechts de bal wist te steken op de vrijgelopen Tom. De beslissing leek in de maak, maar Tom kreeg de bal eveneens met buitenkant rechts niet voorbij de doelman. Aan de andere kant moest Wally handelend optreden op een listig schot in de korte hoek. De beslissing in de wedstrijd leek in de maak, maar het was WDS wat uit het niets terug kwam. De aanvoerder ging vanaf rechts aan de wandel, kwam werkelijk niemand tegen en zag zijn wellicht als voorzet bedoelde schot zomaar in de verre hoek ploffen: 1-1.
 
Een flinke tegenslag voor de thuisploeg, die nog weinig grote kansen had weggegeven, maar nu volledig faalde. Dus kon het opnieuw op zoek naar een voorsprong. Aan kansen (natuurlijk) geen gebrek. Knakkie was wederom dichtbij een treffer, maar hij kon de indraaiende vrije trap van Job net niet voldoende raken met zijn hoofd. De grootste kans van de wedstrijd, het seizoen en waarschijnlijk de geschiedenis van JEKA 7, was echter voor Flo. Het begon bij een steekbal op Tom, die de uitkomende keeper uitweek en de bal terug legde op Romijn. Deze begon aan een versnelling in de zestien en haalde de achterlijn. De doelman was door een struikeling volledig uit beeld en de verdedigers wisten zijn voorzet niet te voorkomen. Er werd moord en brand geschreeuwd dat de bal de achterlijn had gepasseerd maar de scheids stond er kort op te kijken en liet het spel verder gaan. Inmiddels ontving Flo de strakke voorzet bij de tweede paal. Zijn afstand tot het doel was in de oude dagen van het rood-wit-blauwen op straat met een simpel sprongetje te overbruggen. Het net trilde, maar de bal knalde niet in het net, maar tegen het hek. Geen 2-1 dus, maar een verbijsterd JEKA, dat niet opnieuw op voorsprong kwam.
 
Waar gemiste kansen JEKA 7 de afgelopen jaren veelvuldig opbraken lijkt er dit jaar een zakelijkheid te zijn ontstaan waardoor ook deze de 3 punten niet in gevaar kunnen brengen. Achterin werd er solide verdedigd en weinig weggeven, en WDS leek langzaam maar zeker steeds verder kapot te zitten. Het was dan ook een moment van druk zetten dat de wedstrijd weer naar JEKA deed kantelen. De inworp werd al snel onderschept en Flo werd op de rand van de zestien ingespeeld, die legde met een handig hakje de bal panklaar voor Tom, die van buiten de zestien met een enorme curve de bal richting de verre hoek krulde en de doelman kansloos liet: 2-1. Het blijft verwonderlijk hoe onze spits de makkelijkste kansen om zeep weet te helpen en vervolgens toch nog scoort uit een veel lastigere positie, maar de vreugde was er niet minder om.
 
Met de wetenschap dat er iets aan de achterstand gedaan moest worden ging WDS verder ten aanval, maar dat maakte de ruimtes voor JEKA alleen maar groter. Al snel leek het daarvan te profiteren, nadat Camel Romijn met een handig balletje lanceerde. Die snelde naar binnen, maar zag zijn directe tegenstander vooral op zijn benen letten. De verklaring ‘ik wilde hem kruisen’ leek wat ver gezocht, maar Romijn hield wijselijk in en verloor daardoor wel de kans om de beslissing te forceren. Het was uiteindelijk Knakkie die loon naar werken kreeg. Driemaal was scheepsrecht voor onze koele kikker in de zestien. Hij kreeg de bal op de hoek van de zestien aangespeeld, kapte heel beheerst zijn man uit en schoof nog kalmer de bal langs de doelman in het hoekje: 3-1. Zijn verklaring? ‘Ik moet die bal niet recht voor de goal krijgen, dat kan ik niet’. Het bleek de beslissing van het duel, want WDS drong nog wel aan, maar JEKA speelde het zeer zakelijk uit. Het liet nog wel na de score op te voeren tegen een moegestreden en berustend WDS, maar ging uiteindelijk met 3-1 wel weer met de drie punten in het zonnetje zitten.
 
Weinig spanning tijdens het duel dus, maar des te meer spanning op de ranglijst, waar steeds meer omhoog wordt gekropen met alle inhaalwedstrijden. Volgende week wordt er aan de teamgeest gewerkt met het jaarlijkse uitje op de Grote Markt en dan gaat de jacht op de bovenste plekken weer verder. Alaaf!

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.