Wedstrijdverslag

Zaterdag 27 oktober om 02::30 uur
5

JEKA JO19-1 ZA

Tim
Mark J.: Mees van D.
Mickey
Roman

2
ASWH JO19-1

Herstel

Geschreven op: 29 oktober 2018
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

De Herfstvakantie zorgde op alle manieren voor rust en herstel. De geplande oefenwedstrijd tegen RBC werd door de reeks geblesseerden geskipt, de door de trainer voorgestelde bosloop op zaterdag ging op verzoek van de spelersgroep niet door en er werd rustig getraind. Het leidde ertoe dat we eindelijk weer een bank hadden waarop spelers in tenue plaatsnamen als volwaardige potentiele invaller in plaats van spelers in spijkerbroek die als staflid op het wedstrijdformulier staan. Aanvoerder Ties keert terug, Khalid is wonderbaarlijk snel terug na zijn enkelblessure, Dries heeft zijn schorsing van een wedstrijd uitgezeten en Leander en Mees zijn ver op de weg terug na knie en enkelproblemen Alleen Mark Gonsalves is met een hamstringblessure voorlopig nog uit de roulatie. Verder is deze rustperiode vooral voor FC Engelen vooral onrustig geweest. De Bossche club heeft zich terug getrokken uit de competitie. Het houdt vooralsnog in dat er geen rechtstreekse degradant is en dat bovendien een aantal ploegen hun tegen Engelen behaalde punten kwijtraakt. Als we vandaag winnen ziet de wereld (nou ja, de stand in de vierde divisie) er dus ineens heel anders uit. Bij winst kunnen we zo maar, geflatteerd, stijgen naar de vijfde plek. En dan komt ook nog eens ASWH op bezoek, nog nul punten en drie grote nederlagen achter de kiezen. Wie al wat langer bij JEKA rondloopt voelt hem al aankomen, alle ingredienten voor gemakzucht, onderschatting en een forse teleurstelling zijn aanwezig. 
JEKA heeft vanaf het begin een licht overwicht, maar we komen niet in de buurt van het vijandelijke doel. ASWH heeft een goed strijdplan en countert een paar maal gevaarlijk. Na een minuut of twintig slordig en ongeinspireerd voetbal van de kant van de thuisclub is er gevaar aan onze kant. Ties moet een doorgebroken speler blokkeren en in de eredivisie zou het een VAR-momentje zijn geweest. De scheids legt de bal buiten de zestien, langs de kant lijkt het alsof de overtreding er binnen was. Geen pingel dus, wel een vrije trap. En die belandt op de lat, we komen goed weg Niet veel later valt dan toch een goal, aan de goede kant gelukkig. Een corner wordt half weg gewerkt en valt halfhoog voor de voeten van Tim. Een van de weinige spelers aan JEKAzijde die goed speelt deze eerste helft. Zijn volley is prachtig en de 1-0 staat. Helaas levert het niet de rust op die nodig is. Het spel blijft slordig en vooral slap en dus is de 1-1 onvermijdelijk. Een hoge voorzet wordt na een scrimmage over de lijn gewerkt. De reactie op de tegentreffer is buitensporig, in plaats van te accepteren dat er een fout wordt gemaakt moet de scheidsrechter het ontgelden. Absoluut en onterecht en niet passend. 
Na de pauze hopen de toeschouwers op een beter JEKA, maar dat komt zeker niet uit. Het spel blijft rommelig en slordig en steeds weer verzanden aanvallen in rare schoten of foute passes. ASWH volhardt in hun strijdwijze, en met succes. De wijze waarop de spits de counter afrondt is overigens prachtig, maar dat JEKA op achterstand komt tegen deze ploeg is echt geheel aan het eigen spel te wijten. Er wordt gewisseld en geprobeerd, maar met nog iets meer dan twintig minuten te gaan kijken we nog altijd tegen een achterstand aan. En dan treedt toch nog het herstel in. Een vrije trap vanaf links wordt door Roman slim genomen op de vrij lopende Mees van D, zijn harde uitdraaiende voorzet is perfect en de duikkopbal van Mark bij de tweede paal is nog beter. 2-2. En is plaats van veel gejuich is er haast, JEKA voelt aan dat er nu moet worden doorgedrukt. Er komen grote kansen, het doelpunt blijft nog even uit. Na een actie op links schiet Mickey de bal hard op de laat, de attente Mees van D beloont zijn goede invalbeurt met de 3-2. Nu is er wel gejuich, een kluwen spelers duikt op elkaar. Het verzet van ASWH breekt na deze treffer en JEKA krijgt in het laatste kwartier mischien wel zeven of acht doelrijpe kansen. Mickey scoort met links en Roman rondt een fraaie individuele actie voor de 5-2. Zo herstellen deze week de gebleseerden en zo herstelt het laatste half uurtje de hele A1. De overige uitslagen zijn redelijk gunstig en we staan na vandaag inderdaad ineens vijfde. De veerkracht en het doorzettingsvermogen van het team zijn prima vandaag. De wijze waarop we het eerste uur spelen is voor trainer Berrie reden de komende week goede afspraken te maken.Dat is hem toevertouwd. Volgende week Rijen uit, na vandaag weten we dat we vanaf minuut 1 scherp moeten zijn, als een team moeten spelen, voor elkaar moeten werken en vooral niet met ons hoofd in de wolken moeten lopen. Doen we wat we moeten doen dan gaan we op weg naar een stevige positie in de middenmoot.


 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.