Wedstrijdverslag

Zaterdag 9 november om 03::30 uur
4

JEKA JO15-3

Bux Pijnenburg
Pepijn Hooijmaijers
Marijn van der Spek
Pepijn Hooijmaijers
1
Klundert JO15-1

Helemaal in de stijl van Dreeke Hazes

Geschreven op: 15 november 2019
Rolf Finders

door: Rolf Finders

Winnen we eindelijk een wedstrijd.
Voor het eerst dit seizoen!
Vegen we met liefst 4-1 het kunstgras aan met Klundert.
Zijn we voor het eerst positief breakin’ news, maar…
Halen we de Nederlandse pers nog niet.

Hoe kan dat?

Nou, omdat Dreeke Hazes zijn lieftallige Monique dumpte om zich vervolgens in de grijpgrage armen van desperately seeking Bridget te storten. Beter bekend als de blonde femme fatale die een tienrittenkaart heeft voor (te) jonge vriendjes. En dat abonnement regelmatig verlengd, om er dan weer achter te komen dat die onvolwassen kereltjes toch nog te nat achter de oren zijn…

Bam! Heel het Nederlandse journaille, roddelreporters en zelfs de serieuzere tak, switchte meteen van JEKA 015-3 naar de ‘het-kan-best-mijn-moeder-zijn-relatie’. Die van D-tje en B-tje. Want ja, het is natuurlijk een A-B-C’tje dat deze explosieve verhouding door een snelle breuk binnenkort weer breakin’ news is. Laat ze het dan wel beter timen dit keer! Bel me even op tijd, Dré!

Want wij waren dit keer een voorpagina-bericht waard. Wat speelden wij goed! Helemaal in de stijl van Hazes junior die dat zo ongecompliceerd verwoordt in zijn feestkraker:
 
Leef, alsof het je laatste dag is
Leef, alsof de morgen niet bestaat
Leef, alsof het nooit echt af is
En leef, pak alles wat je kan

En ga, a, a, a
A, a, a, a
A, a, a, a
Pak alles wat je kan
En ga, a, a, a
A, a, a, a
Ga
Pak alles wat je kan

 
Nu weet ik niet of Dreeke zo verstandig is om Bridget te scharen onder de noemer  ‘pak alles wat je kan’, want dat wordt ie binnenkort met zo’n gigantische kater wakker dat ie denkt dat het echt z’n laatste dag is. Maar ach, dat levert dan vast weer fraaie inspiratie op voor een nieuw levenslied. Of hij gaat aan de drank!
Nee, dan wij, de boys van JEKA 015-3. Die pakten afgelopen zaterdag ook alles wat ze pakken konden. We speelden inderdaad of ons leven ervan af hing. Volle kracht vooruit, full speed, GTA was er niets bij. ‘En ga, a, a, a.’

En we gingen. Keihard. Klundert stond erbij en keek ernaar als een konijntje dat in de koplampen van een naderende Ferrari kijkt. Er was geen ontkomen aan. We tikten en combineerden en – de grootste winst van de dag – we knokten voor elkaar. Éen voor allen en allen voor één. En garde! Hier stond een team. Een vechtmachine, die nog uitstekend voetbal liet zien ook. Onze tegenstander begreep er helemaal niets van. Stond dit JEKA laatste? Met zoveel doelpunten tegen dat daarmee de ballenbak van IKEA gevuld kon worden? Onmogelijk.

Dus niet. Want waar er in eerdere wedstrijden 11 individuen op het veld stonden – met doffe ellende en treurnis troef tot gevolg - stond er nu één ploeg op het kunstgras.

Dreeke heeft hier al eerder een liedje over gemaakt. Uiteraard met opnieuw prachtige poëtische dichterlijke teksten, waar ook Bridget voor in katzwijm moet zijn gevallen toen junior die in haar oor fluisterde.
 
Soms zat het ons tegen, dat kostte de zege
Maar opstaan en doorgaan, want dat is het leven
En nu is ons moment

Het gaat echt gebeuren, ’t is over met treuren
Ze zullen het weten en nooit meer vergeten
Het is tijd dat heel de wereld ons weer kent

 
Ja, dit nummer gaat over Oranje, maar ik overdrijf graag, dus nog een paar overwinningen boys en heel de wereld kent ons ook…
Het was tegen Klundert gewoon genieten. We waren helemaal in balans als Yin en yang, Laurel and Hardy, NAC en bier, Brabant en drugs en D’tje en B’tje (nu nog wel).

We gaven zo hard gas, dat supporters van de tegenpartij zich afvroegen of het niet wijs was om langs het veld nu al borden met een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur te plaatsen. We hadden zoveel zuurstof dat je met die liters alle Natura 2000 gebieden in Nederland voor de komende vijftig jaar in leven kunt houden.

Kansen? Ik heb ze geprobeerd te tellen, maar ben op een gegeven moment gestopt. Gelukkig vlogen de ballen er ook in, al duurde het nog best lang voordat wij ons zelf beloonden. Maar toen was daar Boom Boom Bux, die zijn directe tegenstander al een paar keer zo had zoek gespeeld, dat de arme linksback  alleen nog maar lucht liep te dekken. In de 22e minuut stapte onze razendsnelle rechtsbuiten weer op de brommer, gaf gas en schoot vervolgens met scherp: doffe knal, verre hoek, 1-0.

Dat het vijf minuten later door een foute inschatting achterin ineens 1-1 stond, was vervelend, maar meer ook niet. Het was een cadeautje aan Klundert, maar wij pakten vervolgens na rust pas echt uit, ook al was Sinterklaas nog in geen velden of wegen te bekennen.
Pak alles wat je kan!

Dat deden we. Onze supporters wisten niet wat ze zagen. De ene aanval was nog fraaier dan de andere. Het is dat de Klundertse keeper nog een paar onmogelijke reddingen verrichtte, zoals op een inzet van dichtbij van Sander, want anders was de wedstrijd al veel sneller beslist. Nu moesten we wachten tot de 57e minuut toen Pepijn aan het einde stond van een fraaie aanval. Toen vervolgens Marijn drie minuten later een vrije trap met wat fortuin ineens tegen het net zag ploffen, was de wedstrijd beslist. Zeker gezien het spelbeeld dat zo eenzijdig was, dat de Klundertse helft spontaan ging overhellen. Slechts één keer kwamen de gasten nog in de buurt van onze bijna werkeloze doelman Daan. Maar als het meezit, zit het soms ook echt mee: bal tegen de paal.
Pepijn zette uiteindelijk het uitroepteken achter onze zege door een perfecte hoekschop van Marijn af te ronden: 4-1.

Eerste zege. En die smaakt naar meer. In elk geval naar heel veel meer dan de relatie tussen Dreeke en Bridget. Dus Ga,a,a,a, a,a,a,a..!
 
Rolf Finders
Voetbalvader

 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.